|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rezygnacja z półmetka
Witajcie! Mam taki problem, jakim jest chęć rezygnacji z półmetka, który ma odbyć się 19.10. czy za jakieś 3 tygodnie, zgłosiłam się kilka dni temu, w poniedziałek, pod wpływem impulsu, trochę wpływu rodziców, ale czuję, że to nie to. Zmieniałam klasę w połowie półrocza i mam słaby kontakt z klasą. Wówczas przed wakacjami już pierwsze osoby zapłaciły zaliczkę. Większość już wpłaciła. Od wczoraj skarbnik zbiera resztę opłaty na półmetek.
Skontaktowałam się z przewodniczącą, która uważa, że już jednak jest za późno. Jestem jedynie wpisana na listę, bez zaliczki i bez wpłat. Uważacie, że jest jeszcze szansa się wypisać? Czy po prostu lepiej już zapłacić za wydarzenie i nie pójść? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Rezygnacja z półmetka
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja tak miałam ze studniówką, też za namową koleżanek się zapisałam a później po prostu nie zapłaciłam i nie poszłam (zgłaszając to osobie zbierającej pieniądze). Nie było żadnych problemów, a decyzji nigdy nie żałowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Skoro i tak nie zaplacilas to siłą nikt tej kasy od ciebie nie sciagnie, ja bym szla w zaparte ze maja mnie po prostu wykreslic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nic im nie płać i nie daj sobie wmówić, że się nie da. Ludzie robią wesela o wiele droższe za talerzyk a można im spokojnie tydzień przed powiedzieć, że się nie będzie. I tak wszystko jest dogadywane na kilka dni przed imprezą a u was zostały 3 tygodnie.
P.S. Nie byłam ani na półmetku ani na studniówce - nie żałuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87206394]Nic im nie płać i nie daj sobie wmówić, że się nie da. Ludzie robią wesela o wiele droższe za talerzyk a można im spokojnie tydzień przed powiedzieć, że się nie będzie. I tak wszystko jest dogadywane na kilka dni przed imprezą a u was zostały 3 tygodnie.
P.S. Nie byłam ani na półmetku ani na studniówce - nie żałuję ![]() Z ilu wesel się tak wymawiałaś? Przy takich imprezach zazwyczaj miesiąc wcześniej potwierdza się liczbę osób (dlatego prośba określenia się z terminem jest na zaproszeniach) i tydzień przed już ciężko odmówić gości, zwłaszcza jak nagle więcej osób bez powodu postanowi nie iść. Co najwyżej możesz kogoś innego zaprosić na to miejsce :p Ogólnie autorce polecam jednak się przejść i spróbować nawiązać kontakt z rówieśnikami, bo w tym momencie, robiąc takie cyrki tym bardziej podkreśla swoją aspołeczność. A na przyszłość być bardziej asertywną wobec rodziców. Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-09-27 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87206400]Z ilu wesel się tak wymawiałaś? Przy takich imprezach zazwyczaj miesiąc wcześniej potwierdza się liczbę osób (dlatego prośba określenia się z terminem jest na zaproszeniach) i tydzień przed już ciężko odmówić gości, zwłaszcza jak nagle więcej osób bez powodu postanowi nie iść. Co najwyżej możesz kogoś innego zaprosić na to miejsce :p
Ogólnie autorce polecam jednak się przejść i spróbować nawiązać kontakt z rówieśnikami, bo w tym momencie, robiąc takie cyrki tym bardziej podkreśla swoją aspołeczność. A na przyszłość być bardziej asertywną wobec rodziców.[/QUOTE] Wiele osób mi mówiło, że termin terminem, ale najpóźniej żebym dała znać na tydzień przed. Często dawałam znać w czwartek przed imprezą. Nic nie poradzę, że mój TŻ ma taką a nie inną pracę. On sam potrafi się dowiedzieć w piątek o 20:00, że jednak wraca po pracy do domu. Nigdy to nie robiło żadnego problemu. I nikt nie mówi o 100 osobach odwołujących swoją obecność a dalej mówimy o jednej osobie (autorce) ewentualnie dwóch (os. towarzyszącej). Schabowych się nie smaży na miesiąc przed imprezą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;87206428]Wiele osób mi mówiło, że termin terminem, ale najpóźniej żebym dała znać na tydzień przed. Często dawałam znać w czwartek przed imprezą. Nic nie poradzę, że mój TŻ ma taką a nie inną pracę. On sam potrafi się dowiedzieć w piątek o 20:00, że jednak wraca po pracy do domu. Nigdy to nie robiło żadnego problemu. I nikt nie mówi o 100 osobach odwołujących swoją obecność a dalej mówimy o jednej osobie (autorce) ewentualnie dwóch (os. towarzyszącej). Schabowych się nie smaży na miesiąc przed imprezą.[/QUOTE]No to po to ma się autorka u samego organizatora dowiedzieć jak wygląda sprawa z rezygnacją w tym momencie. Przewodnicząca klasy chyba sama tego nie organizuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Absolutnie nie jest to kwestia aspołeczności, zmiana klasy wiązała się ze zmianą szkoły, całkowicie inne środowisko, zwłaszcza przechodząc z technikum mechanicznego do liceum, ciężej jest się zaadaptować. Ale to nie w tym rzecz.
Dziwi mnie tylko fakt, że wpisując się w poniedziałek, po jakichś 3/4 dniach jest już za późno za zmiany, jasne, decyzja mogła być bardziej przemyślana, jednak czasu nie cofnę. W klasie mam same dziewczyny, dosłownie wszystkie, które idą, idą wraz z osobą towarzyszącą, ten słabszy kontakt z nimi też nie ułatwia sprawy, sama wpisałam jedno miejsce, z pewnością ciężej jest odwołać z osobą towarzyszącą. Wobec sytuacji pewnie spróbuję jeszcze skontaktować się z organizatorem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie zapłacisz, nie wyślą za Tobą komornika. Pewnie bardziej chodzi o to, że skoro tak szybko zmieniasz zdanie, to przewodnicząca stwierdziła, że za moment znowu będzie wersja "jednak chcę iść". Nie płać, nie idź, ale też nie miej kiedyś pretensji do innych, że jesteś gdzieś na towarzyskich peryferiach.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Organizowanie imprez ma to do siebie że po jakimś terminie lista jest sztywna i przyjdziesz czy nie nie zwracają ci kosztów. Może być tak że za twoją rezygnację będzie musiała zapłacić za ciebie szkoła. Ty umowy nie zawarłaś, szkoła już tak. Dla lokalu to jest praca i w tym określone koszty, nikt nie pozwala potwierdzać imprez na chwilę przed. Cytat:
Nie rozumiem tylko czemu nie możesz w takiej sytuacji pójść pobawić się bez faceta, nie jesteś z nim zrośnięta z biodrem, a wystawiacie wtedy młodych podwójnie. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2019-09-28 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.