Zaproszenie na komunię bez współmałżonka... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-19, 07:39   #1
Magnum89
Przyczajenie

Zaproszenie na komunię bez współmałżonka...

Witam,

Prosze o opinię, bo chciała bym byc obiektywna i utwierdzić sie, czy moje pretensje w stosunku do męża sa słuszne.

Mianowicie, maz dostał zaproszenie na komunie do córki swojego wujka na ktorym nie uwzględniono mnie, pomijając dzieci. Od jakiegoś czasu nie mam dobrych relacji z owym wujkiem, z powodu wysyłanie przez niego do męża filmików z gołymi panienkami... Zwróciłam mu o to uwagę i powiedziałam, zeby tego wiecej nie robił, dostałam chamska odpowiedz w zamian, ale nie spodziewałam sie w zasadzie nic innego od faceta, który zdradza zonę całe życie, zostawił po ślubie zonę z małym dzieckiem dla jej przyjaciółki, pózniej wrócił itd, ale to nie istotne. Dlatego postanowił nie uwzględnić mnie w uroczystości, na której mi totalnie nie zależy, poprostu mam pretensje do męża i nie jestem w stanie zrozumieć, jak mogl w ogule przyjąć to zaproszenie, na ktorym została pominięta jego żona. Wiadomo, ze bym nie poszła, ale z szacunku i grzeczności po 1 wypadało by mnie umieścić na zaproszeniu, a po 2 ja bym w zyciu nie przyjęła od nikogo zaproszenia na żadna uroczystość na ktorym ktos by pominął mojego męża, bo to bardzo nie taktowne, dodatkowo przy takiej zaognionej sytuacji... Przykro mi, ze maz uważa ze wszystko jest ok i nic sie nie stało... Jak Wy uważacie? Dodam jeszcze, ze owy wujek buntuje go odnośnie mojej osoby, ze niby jest pantoflarzem, ze robi co mu mowię, a powinien byc prawdziwym facetem itp...
Magnum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-19, 10:45   #2
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Zaproszenie na komunie bez współmałżonka

Oczywiście, że nie powinien przyjmować zaproszenia! Co to w ogóle za zachowanie, żeby zapraszać jedynie jedną osobę? Ja bym mężowi zabroniła w ogóle iść
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-19, 10:50   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Zaproszenie na komunie bez współmałżonka...

Jak możesz mieć pretensje do męża o to, że wujek cię nie zaprosił na imprezę? I to jeszcze na imprezę, na którą i tak nie zamierzałaś iść, o czym wujek zapewne dobrze wiedział. Strzelasz fochy o to, że nie została zachowana gra pozorów?
Nie rozumiem też twojego pomysłu z 'zabranianiem' dorosłemu facetowi wysyłania filmików do twojego męża. On może sobie wysyłać co chce i do kogo chce, dopóki to jest zgodne z prawem. Jeśli ktoś miałby w tym momencie zwracać wujkowi uwagę, to twój mąż w zależności od tego, czy ta sytuacja mu przeszkadzała czy nie. Podobnie z tym domniemanym 'buntowaniem' męża przeciwko tobie. Naprawdę myślisz, że bez dobrowolnego udziału twojego męża coś takiego w ogóle byłoby możliwe?
Ciekawa jestem czy bierzesz w ogóle pod uwagę fakt, że to jest zaproszenie na imprezę zorganizowaną dla konkretnego dziecka, a nie jakiegoś wujka i to właśnie o to dziecko w tym wszystkim chodzi.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-19, 11:02   #4
cava
Zakorzenienie

Ja Ciebie rozumiem.
Uważam ze w związku, lojalnym należy być przede wszystkim wobec partnera/ki a nie wujków świntuchów bredzących burackie głupoty o byciu "prawdziwym mężczyzną"

Też bym miała mega pretensje do męża, o brak lojalności właśnie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-19, 12:30   #5
bluebluesky
Zakorzenienie

Wujek-oblech Bylo by mi glupio przyjac to zaproszenie i nie dziwie sie, ze masz zal do meza, ale to on powinien stanac po stronie najblizszej rodziny.
Stary 2017-05-19, 18:23   #6
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja Ciebie rozumiem.
Uważam ze w związku, lojalnym należy być przede wszystkim wobec partnera/ki a nie wujków świntuchów bredzących burackie głupoty o byciu "prawdziwym mężczyzną"

Też tak to widzę.
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-19, 21:23   #7
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja Ciebie rozumiem.

W pełni się zgadzam, zawsze w takich sytuacjach powinno się stać murem za swoim partnerem lub partnerką. Gdyby ktoś ze złośliwości, bo nie lubi mojego tż nie zaprosił by go specjalnie to ja również bym odmówiła.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-20, 20:45   #8
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: Zaproszenie na komunię bez współmałżonka...

Cytat:
Napisane przez Magnum89 Pokaż wiadomość
Witam,

Prosze o opinię, bo chciała bym byc obiektywna i utwierdzić sie, czy moje pretensje w stosunku do męża sa słuszne.

Mianowicie, maz dostał zaproszenie na komunie do córki swojego wujka na ktorym nie uwzględniono mnie, pomijając dzieci. Od jakiegoś czasu nie mam dobrych relacji z owym wujkiem, z powodu wysyłanie przez niego do męża filmików z gołymi panienkami... Zwróciłam mu o to uwagę i powiedziałam, zeby tego wiecej nie robił, dostałam chamska odpowiedz w zamian, ale nie spodziewałam sie w zasadzie nic innego od faceta, który zdradza zonę całe życie, zostawił po ślubie zonę z małym dzieckiem dla jej przyjaciółki, pózniej wrócił itd, ale to nie istotne. Dlatego postanowił nie uwzględnić mnie w uroczystości, na której mi totalnie nie zależy, poprostu mam pretensje do męża i nie jestem w stanie zrozumieć, jak mogl w ogule przyjąć to zaproszenie, na ktorym została pominięta jego żona. Wiadomo, ze bym nie poszła, ale z szacunku i grzeczności po 1 wypadało by mnie umieścić na zaproszeniu, a po 2 ja bym w zyciu nie przyjęła od nikogo zaproszenia na żadna uroczystość na ktorym ktos by pominął mojego męża, bo to bardzo nie taktowne, dodatkowo przy takiej zaognionej sytuacji... Przykro mi, ze maz uważa ze wszystko jest ok i nic sie nie stało... Jak Wy uważacie? Dodam jeszcze, ze owy wujek buntuje go odnośnie mojej osoby, ze niby jest pantoflarzem, ze robi co mu mowię, a powinien byc prawdziwym facetem itp...
Twój mąż nie powinien przyjmować takiego zaproszenia. A wujkowi to on powinien zwrócić uwagę że nie życzy sobie sprośnych filmików.
Twoja postawa - oczekiwanie zaproszenia na komunię mimo że nie planowałaś iść - idealnie pasujesz do krytykowanej rodzinki.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-21, 13:03   #9
mariamalaria
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;73945806]Jak możesz mieć pretensje do męża o to, że wujek cię nie zaprosił na imprezę? I to jeszcze na imprezę, na którą i tak nie zamierzałaś iść, o czym wujek zapewne dobrze wiedział. Strzelasz fochy o to, że nie została zachowana gra pozorów?
Nie rozumiem też twojego pomysłu z 'zabranianiem' dorosłemu facetowi wysyłania filmików do twojego męża. On może sobie wysyłać co chce i do kogo chce, dopóki to jest zgodne z prawem. Jeśli ktoś miałby w tym momencie zwracać wujkowi uwagę, to twój mąż w zależności od tego, czy ta sytuacja mu przeszkadzała czy nie. Podobnie z tym domniemanym 'buntowaniem' męża przeciwko tobie. Naprawdę myślisz, że bez dobrowolnego udziału twojego męża coś takiego w ogóle byłoby możliwe?
Ciekawa jestem czy bierzesz w ogóle pod uwagę fakt, że to jest zaproszenie na imprezę zorganizowaną dla konkretnego dziecka, a nie jakiegoś wujka i to właśnie o to dziecko w tym wszystkim chodzi.[/QUOTE]
Może mieć pretensje, bo mąż powinien być po stronie żony, a nie chamskiego wujka. Idąc bez niej, chamskiemu wujkowi pokazuje, że uważa jego stosunek do autorki za zrozumiały. A nie powinien.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;73945616]Oczywiście, że nie powinien przyjmować zaproszenia! Co to w ogóle za zachowanie, żeby zapraszać jedynie jedną osobę? Ja bym mężowi zabroniła w ogóle iść [/QUOTE]

Zabroniła? On sobie na to pozwala?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7396312 6]W pełni się zgadzam, zawsze w takich sytuacjach powinno się stać murem za swoim partnerem lub partnerką. Gdyby ktoś ze złośliwości, bo nie lubi mojego tż nie zaprosił by go specjalnie to ja również bym odmówiła.[/QUOTE]
Dla mnie to również oczywiste. Kwestia lojalności i tego, że mój mąż powinien zawsze być po mojej stronie.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 19:33   #10
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Oczywiście,że mąż powinien odmówić przyjścia , a do tego powiedzieć, że nie chce żadnych filmików. Zdziwiona jestem bardzo jego zachowaniem:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-27, 20:03   #11
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Zaproszenie na komunię bez współmałżonka...

Na miejscu męża najpierw bym porozmawiała z żoną i zdecydowalabym się isc sama dla dziecka. A po komunii pogadała z wujkiem, najlepiej dalabym mu w pysk ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości