|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc w interpretacji korelacji
Mam 2 skale - skala przekonań o skuteczności w rolach i decyzyjności. Moja teza brzmi: Istnieje związek między decyzyjnością ogólną a skutecznością.
Wyszły mi korelacje istotne dodatnie, no i napisałam tak: dużemu natężeniu decyzyjności uogólnionej towarzyszy wysokie poczucie skuteczności w tych rolach. Czy to dobrze? W innych rolach wyszły mi korelacje negatywne i napisałam: Negatywny związek obu zmiennych oznacza, że dużemu nasileniu decyzyjności informacyjnej towarzyszy niskie poczucie własnej skuteczności w wymienionych rolach. Dobrze to jest? Jak tak, to to trochę zaprzecza teorii i nie wiem jak to teraz opiszę ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proszę o pomoc w interpretacji korelacji
Up up please!
Dodam, że wysoki wynik w skali decyzyjności oznacza bezdecyzyjnośc(małą decyzyjność), ale tu są korelacje i one przecież nie wskazują na wysokość wyniku, tylko korelacji. Jestem totalnie ciemna, naprawdę prosze o pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
jest tu ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
czy ten watek ma za zadanie sprawdzic wiedze wizazanek o statystyce?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.