|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Krem z białej czekolady
Czy macie może jakieś dość proste na kremy z białą czkoladą... czekolady nie musi być... ważne żeby krem był biały i łatwo sie go nakładało na ciasto i kroiło
![]()
__________________
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: k/wawy
Wiadomości: 993
|
Dot.: Krem z białej czekolady
Nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi, ale biały krem, to krem na bazie budyniu i masła. Można też kupić krem karpatka Delecty.
http://www.delecta.pl/15273.xml?doc_id=16143 http://www.delecta.pl/15276.xml?doc_id=16143
__________________
A/78/83 173cm/62kg
20.11 mentor 350cc hp J&J 07r i J 09r |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem z białej czekolady
nie za dobrze sprecyzowałam
![]() chodzi mi bardziej o krem/polewe jako nawierzchnią część ciasta ![]()
__________________
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Krem z białej czekolady
Zwykla biała to na bazie cukru pudru i smietany.
Wsypujesz do większego kubka cukier puder i dajesz ciut smietany.Dokladnie mieszasz w miare potrzeby dodajesz smietane ale po odrobinie bo polewa zrobi sie zbyt wodnista a ma być gesta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.