|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Męskie perfumy - 20 lat
Witam,
wkraczam powoli w dorosłość, ponieważ wkrótce czeka mnie rozpoczęcie stażu co za tym idzie kariery zawodowej, ponadto zacząłem poznawać nowych ludzi i budować swoje życie towarzyskie, jednakże jestem osobą nieobytą, dodatkowo nie znam się na modzie i panujących trendach. Chciałbym zmienić swój wizerunek, dlatego pomyślałem na początek o zmianie zapachu. Chciałbym, żeby był on odpowiedni do mojego wieku ale i męski, by zerwać z wizerunkiem chłopca. Byłem w perfumerii ale pani ekspedientka wciskała mi ciągle jakiś zestaw świąteczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lise-kotta
|
Dot.: Męskie perfumy - 20 lat
to czego używają znajomi nam mężczyźni nie będzie dla ciebie żadną pomocą.
jakiego typu lubisz zapachy? czy jest coś czego stanowczo nie lubisz? jaki masz budżet? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem gdzie będziesz kontynuował karierę zawodową, ale na start na pewno dobrymi zapachami będą: Guerlain Homme, Bvlgari Man, Chopard Noble Vetiver, Dior Homme, Dior Homme Eau for Men (mniej oficjalny od starszego brata). Jak zapach ten ma Ci towarzyszyć w pracy (i domyślam się, że to byłby jedyny flakon na półce) to odradzam słodziaki killery czy zapachy o dużej projekcji, no chyba że będziesz pracował poza biurem. Zapach powinien być raczej stonowany i dopełniać Ciebie, a nie wypełniać cały pokój i korytarz. Trzeba mieć trochę wyczucia, prezes sobie może pachnieć jak chce, czym chce, szeregowy pracownik powiedzmy nie powinien się tak "rzucać w nos" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Noir Eau de Toilette- Tom Ford
Grey Vetiver Eau de Toilette- Tom Ford Midnight in Paris Van Cleef & Arpels Declaration Cartier Egoiste Platinum Chanel L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme London for Men Burberry Black Touch Franck Olivier Luna Rossa Extreme Prada Architect Oriflame Bottega Veneta Pour Homme Loewe 7 Natural Loewe Encre Noire Sport Lalique Aventus Creed Esencia pour Homme Loewe Fahrenheit 32 Christian Dior Ikon Zirh Antidote Viktor&Rolf Nuit d’Issey Issey Miyake Mercedes Benz Intense |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lise-kotta
|
20latek raczej nie ma budżetu na TF, pradę i Chanel ale może się mylę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
polecam zapachy Bvlgari z serii Aqua i bossy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
lise-kotta
|
Cytat:
Moschino Forever jest prześliczne!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To jest zwykły staz w instytucji panstwowej. Chcialbym, zeby ten zapach towarzyszyl mi na codzien, taki by byl ze mna kojarzony, a nie uzywany jedynie na specjalne okazje. Nie znam sie na tym, ciezko mi okreslic co mnie interesuje. W takich sprawach glownie kieruje sie opiniami kobiet. Budzet oczywiscie ograniczony, do 200-300zl max.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lise-kotta
|
Ja mam taką radę - idź do Superpharmu i powąchaj
Moschino Forever Versace Fraiche (niebieska butelka) I jakąkolwiek Lacoste. Wybrany z tych trzech (więcej nie wąchaj!) na nadgarstek i wyjdź ze sklepu, przez resztę dnia zobacz jak się rozwija i jak się czujesz z nim. I takie eksperymenty do skutku ![]() Dlaczego SP? Bo mają dużo fajnych zapachów, tanio i pani ekspedientka nie będzie ci próbowała wcisnąć jakiegoś bestsellera bo "on taki popularny" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.