|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grzybek tybetański
Cześć wszystkim
![]() ![]() 1. Czy grzybek faktycznie ma tyle właściwości zdrowotnych i można go pić bez żadnych konsekwencji? 2. Czytałem, że kefir z grzybka powinno się spożywać przez 20 dni, a następnie zrobić 10 dni przerwy i powtórzyć cały cykl. Czy to jest konieczne? 3. To samo tyczy się informacji, że terapię grzybkiem powinno się stosować 6 miesięcy. Czy dłużej niż 6 miesięcy nie wolno czy jak? 4. Kiedy najlepiej pić kefir? Planowałem mieszać rano z płatkami owsianymi i bananem. 5. Jaką ilość można wypić przez dzień? 6. Czy kefir można mieszać ze wszystkim, czy są jakieś owoce lub warzywa, które powodują jakieś "niebezpieczne" sytuacje po spożyciu z kefirem? ![]() Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybek tybetański
Cytat:
![]() Pół godziny temu właśnie przygotowywałam go sobie na dziś ![]() Najlepiej zalewać go mlekiem swojskim. 1. Ma właściwości zdrowotne. Przeciwwskazania to : zażywanie antybiotyków, przewlekłe choroby np.cukrzyca, ciąża (może zawierać alkohol) i nadużywanie alkoholu. 2. Ja piję go cały czas, a jak mi się nie chce to zalewam wodą (można też zamrozić) i dalej pić. Niby powinno się robić przerwy aby organizm się nie rozleniwił. 3. j.w. 4. Ja piję na koniec dnia, bez niczego jako taką 'delicję' ![]() ![]() 5. Ja piję szklankę. 6. Myślę, że nie. Kefir jak kefir tylko o bogatszym składzie. Jednak przy robieniu go trzeba uważać. Ja używam tylko plastikowych rzeczy. Nawet jednorazowe kubeczki mam. Polecam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.