|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2017-11
Wiadomości: 1
|
Grzybek tybetański
Cześć wszystkim
Zastanawiam się nad zakupem grzybka tybetańskiego w celu robienia domowego kefiru. Mam jednak kilka pytań, które nie dają mi spokoju ![]() 1. Czy grzybek faktycznie ma tyle właściwości zdrowotnych i można go pić bez żadnych konsekwencji? 2. Czytałem, że kefir z grzybka powinno się spożywać przez 20 dni, a następnie zrobić 10 dni przerwy i powtórzyć cały cykl. Czy to jest konieczne? 3. To samo tyczy się informacji, że terapię grzybkiem powinno się stosować 6 miesięcy. Czy dłużej niż 6 miesięcy nie wolno czy jak? 4. Kiedy najlepiej pić kefir? Planowałem mieszać rano z płatkami owsianymi i bananem. 5. Jaką ilość można wypić przez dzień? 6. Czy kefir można mieszać ze wszystkim, czy są jakieś owoce lub warzywa, które powodują jakieś "niebezpieczne" sytuacje po spożyciu z kefirem? ![]() Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybek tybetański
Cytat:
![]() Pół godziny temu właśnie przygotowywałam go sobie na dziś ![]() Najlepiej zalewać go mlekiem swojskim. 1. Ma właściwości zdrowotne. Przeciwwskazania to : zażywanie antybiotyków, przewlekłe choroby np.cukrzyca, ciąża (może zawierać alkohol) i nadużywanie alkoholu. 2. Ja piję go cały czas, a jak mi się nie chce to zalewam wodą (można też zamrozić) i dalej pić. Niby powinno się robić przerwy aby organizm się nie rozleniwił. 3. j.w. 4. Ja piję na koniec dnia, bez niczego jako taką 'delicję' ale czasem piję kefir do ziemniaków z cebulką na obiad ![]() 5. Ja piję szklankę. 6. Myślę, że nie. Kefir jak kefir tylko o bogatszym składzie. Jednak przy robieniu go trzeba uważać. Ja używam tylko plastikowych rzeczy. Nawet jednorazowe kubeczki mam. Polecam
__________________
Jestem Dystrybutorem Forever Living Products, zapraszam na mojego bloga
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.



Zastanawiam się nad zakupem grzybka tybetańskiego w celu robienia domowego kefiru. Mam jednak kilka pytań, które nie dają mi spokoju 






