|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Suknia ślubna dla wysokiej Panny młodej...
Dziewczyny!
W sierpniu biorę ślub i już na prawdę zaczynam się denerwować, że nie mogę znaleźć sukni ślubnej...mój problem polega na tym, że jestem bardzo wysoka, mam 186cm wzrostu, czy któraś z Wa też miała taki problem ? Nie stać mnie żeby uszyć sobie suknię... Pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ctrl alt delete
|
Dot.: Suknia ślubna dla wysokiej Panny młodej...
Ja mam 178 cm i do ślubu poszłam na wysokich obcasach... Moja sukienka przyjechała dobre 10 cm za długa, trzeba było skracać
![]() Mierzyłam też takie modele wystawowe, które były na mnie dobre 20 cm za długie. W Madonnie zwłaszcza - mieli taki piękny podest, długachne suknie i każda dziewczyna wyglądała tam, jakby miała nogi do nieba ![]() W zależności od salonu/kolekcji można albo zamówić suknię w standardowym rozmiarze, która jest potem do Ciebie dopasowywana - i te standardowe suknie zwykle są bardzo długie, żeby było z czego skracać - albo zamówić suknię, którą szyją dla Ciebie na wymiar - wtedy już w ogóle nei masz problemu ze wzrostem. Tylko ta druga opcja to raczej w przypadku mniejszych polskich kolekcji. Może w tym kierunku szukaj. Suknie szyte u krawcowej są zwykle tańsze niż z salonu, więc tutaj też nie widzę problemu. Natomiast jeżeli szukasz używanej na 186 cm, no to cóż, faktycznie możesz mieć problem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A wypozyczalnie? Taniej, a można powybrzydzac w fasonach, no i te wieksze salony na pewno maja cała game rozmiarów i długości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 187 i mam suknie że swojego ślubu jeśli jesteś zainteresowana ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie bardzo rozumiem w czym problem? przeciez w kazdym salonie i tak szyja suknie dopasowana do danej figury bez dodatkowych oplat. Jezeli chcesz kupic uzywaną żeby bylo taniej to ok, problem jest nawet na 180cm ale sa ladne i niedrogie suknie nowe (np. afrodyta)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zależy jakim budżetem dysponujesz? Szycie sukni często wychodzi taniej niż kupno w salonie.. więc warto przejść się po kilku krawcowych i dopytać o ceny bo możesz byc pozytywnie zaskoczona. Natomiast jeżeli chcesz kupić suknię używaną, to rzeczywiście może być problem - skalkuluj sobie czy używana suknia + dojazdy do sprzedających + ewentualne przeróbki u krawcowej nie wyniosą Cię drożej niż suknia szyta od zera ;-) No i pytaj o to, jaki obcas miały dziewczyny w dniu ślubu, koniecznie. Bo jeżeli pójdziesz na płaskim, to równie dobrze możesz kupić suknię którą miała niższa PMka ale z 12 cm szpilą
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Teraz wszędzie szyją suknie na wymiar, więc nie widze problemu. Uszycie u krawcowej, jeżeli taką masz wyjdzie taniej niż w salonie. W Madonnie, gdzie kupowałam swoją suknię, modele do przymierzania są bardzo długie, więc jeżeli podpasowałaby Ci jakaś to jeszcze rabat dostaniesz. Wszystko zależy jakim dysponujesz budżetem, a teraz wzrost to nie problem
![]() Jeżeli jesteś zainteresowana to mam suknię na 188cm (178cm + 10cm obcas) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Udało się coś znaleźć? Jeśli chcesz używaną to chyba najlepiej podzwonić po komisach. Tam przyjmują tylko od pewnego wzrostu. Można też na OlX poszukać. Wpisać dla wysokiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.