|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kolor dekoracji a kolor sali
Witajcie
Zgłaszam się tutaj na małą poradę odnośnie koloru dekoracji wystroju sali weselnej. Otóż sala, którą zarezerwowaliśmy ma ściany w kolorach latte i kremowym (ściany latte, kolumny i sufit kremowe). Mam dylemat odnośnie dekoracji jakie mam wybrać. Sala oferuje kilka kolorów dekoracji (sami ubierają) i są to: fiolet, róż, ecru, pomarańcz i burgund. Pomarańcz, burgund i fiolet ze względu na moje preferencje odpadają. Natomiast nie mogę się kompletnie zdecydować pomiędzy różem (dosyć stonowanym) a ecru. Dodam, że mam suknię w kolorze ecru. Niestety głosy dobiegające zewsząd są sprzeczne, więc nawet osoby doradzające nie są jednomyślne, a ja mam dylemat. Pomożecie? Który kolor byście wybrały do takiej kolorystyki sali i czy jest sens się kierować kolorem sali? Dekoracje wchodzące w skład to kolor balonów, bukietów, serwetek dla gości i kokard na krzesłach.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Dot.: Kolor dekoracji a kolor sali
Jeśli ecru, to całość dekoracji będzie bardziej niewidoczna- będą bardziej widoczne dania i talerze na stołach, lub też kwiaty jeśli będziesz stawiać.
No i goście rzecz jasna ![]() Jeśli róż, to sala będzie wyglądała bardziej kolorowo i widoczne bardziej będą dekoracje. Poproś może o zdjęcia dekoracji z poprzednich wesel i zobacz czy nie będzie zbyt jednolicie lub przeciwnie zbyt pstrokato
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
A nie możesz połączyć tych kolorów?
My właśnie łączymy dwa
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 3 kolory. TAK 3! I niech mi nikt nie mówi że źle to wygląda
BIAŁY, ECRU i BLADY RÓŻ Bukiet jak i ubranie kościoła i sali mam w białych i bardzo bladoróżowych piwoniach. Suknia -ecru, więc i zaproszeniai tablica, nr na stołach, serwety są z elementami ecru ale motyw przewodni to biały. Ważne żeby z dodatkami nie przesadzić i w tym przypadku postawić na minimalizm. To w cale nie będzie zapychało, jeśli się doda jeszcze 1 kolor. Muszą być zgrane w ogólnej bazie/gamie kolorów, bo jak się ma pastele i doda dodatkowy kolor mocny to będzie to wyglądało beznadziejnie, a jak będzie wszystko pastelowe to już jest lepiej.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli sala jest taka powiedzmy stonowana to moim zdaniem właśnie lepiej wyglądałby mocniejszy kolor. Ecru zniknie. Nie będzie go pewnie widać. Myślę, że i róż jak blady to średnio. Już lepszy byłby fuksjowy. Jeśli oczywiście chcesz, żeby ta dekoracja była widoczna.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej pasowałby czerwony - jesteś pewna, że nie chcesz tego koloru?
z dwóch wskazanych przec Ciebie lepszy będzie róż, jednak popros moze o zdjecia z poprzednich wesel z taką dekoracją, aby upewnic się, ze sala nie będzie wyglądać zbyt mdło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

Który kolor byście wybrały do takiej kolorystyki sali i czy jest sens się kierować kolorem sali? Dekoracje wchodzące w skład to kolor balonów, bukietów, serwetek dla gości i kokard na krzesłach.

My właśnie łączymy dwa