|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
do czego ma służyć ten komplet ?
witam wszystkich. Otóż wpadł mi ostatnio w ręce taki oto komplet. Przypuszczam, że ma to coś wspólnego z kuchnią japońską. Nie wiem jak to nazwać i jak to wykorzystać. Może znajdzie się ktoś, kto się zna i odpowie do czego to słuzy?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: do czego ma służyć ten komplet ?
Z Japonia nie ma to nic wspólnego. To moje zdanie . Japończyk i łyżka i szklanka ... sorry to jak Polak ,pałeczki i miseczka do sake.
![]() Podstawki o wyglądzie łyżek do ryżu jeszcze o niczym nie świadczą. Co jeszcze tam jest... to nie widać . Jeśli te białe podstawki są plastikowe to jest to jakiś bubel z Chin Japończycy używają porcelanowych i drewnianych łyżek. Szklanki wyglądają jak do drinków. Opakowanie wygląda na taniochę gdzieś z Azji. No ale może się mylę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to zestaw do przystawek
![]() http://www.homebook.pl/produkty/1266...wek-pf11235300
I tylko przyjdź. Dotknij mnie czule, i przytul tak, abym zapomniała o wszystkim. Pocałuj tak, abym na przekór samej sobie poczuła się szczęśliwa. A wtedy pójdę za tobą na koniec świata. Ty i ja, trzy metry nad niebem ♥ A&F |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
We Francji jest to bardzo popularny zwyczaj praktykowany ze znajomymi, przyjaciółmi czy sąsiadami, współpracownikami. Czesto nawet zaprasza sie znajomych do domu jedynie na aperitif ![]() Tutaj akurat dla trzech osob. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Na talerzyki mozesz wyłożyć oliwki, pomidorki koktailowe, szuszonymi pomidorki lub małe kawałeczki żółtego sera pokrojone w kosteczkę. Na łyżeczki zwykle jakies rybne przystawki, moze byc kawior, losos wędzony z jakims serkiem itd. Do szklaneczek robi sie zwykle musy. Trzy rodzaje i kolory. Na przykład mus ze szpinaku, na to kolejna warstwa z łososia wędzonego i na to smietana. Wszystko zalezy od twojej wyobraźni. To jest zabawa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dobrze by było żeby ktoś z Francji się wypowiedział bo wg mnie to Chińskie badziewie nie wiadomo do czego
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Przy okazji chciałem napisać ze ...byłem naście razy we Francji jadłem w różnych restauracjach naście razy na promie z Marsylii do Tunisu. Jedzenie było boskie na obiad kelner serwował 7 razy różne smakołyki i na deser różne sery ale.. takowej zastawy nie widziałem. Może to z jakiegoś innego rejonu Francji pochodzi Paris-China-Town ....joke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dzięki wszystkim za odpowiedzi,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a z czego sa te naczynka z tylu? Szklanki bym uzywala jako ... szklanki do wody lub zimnych napoi, to sie w domu zawsze przyda, te miseczki mozna wypelnic jakimis orzeszkami lub oliwkami by przekosic np. do piwa. Lyzki to nie wiem do czego, chyba ze jadacie chinskie zupy. Tylko z takiej roli je dotychczas widzialam.
Ale jak dalas za to az 96 pln i mozesz jeszcze zwrocic, to nie rozpakowuj tylko od razu odeslij. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.