|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przemoc w związku
Witam drogie Panie, chciałbym prosić o waszą opinie w tym temacie, otóż w naszym związku niezbyt się ostatnio układa, dużo kłótni, ostatnio doszły nawet akty przemocy tylko... nie z mojej strony. Nigdy nie zaczynam rękoczynów, tylko partnerka, natomiast ja nie potrafię się opanować i oddaje sobie, wówczas ona nazywa mnie damskim bokserem. Czy w waszych oczach jestem właśnie taką osobą? Nigdy pierwszy nie podniósłbym na niej ręki, ale też nie chce obrywać, czy to dziwne? Co sądzicie o tym? Bardzo zależy mi na waszym zdaniu. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
sissy that walk
|
Dot.: Przemoc w związku
Cytat:
Btw, jak dziewczyna bije faceta, a potem go nazywa damskim bokserem, to jest wyjątkową hipokrytką - kobietom też nie można bić, nawet facetów. Natomiast oddawanie jako takie też jest kretyńskie. Oplujcie się jeszcze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to "zwyczajnie" macie regularne bójki między sobą. I albo rozstanie, albo terapia w specjalistycznej poradni dla osób stosujących przemoc lub/i będących ofiarami przemocy. Bo jak tak dalej pójdzie to któreś z was wyląduje w szpitalu. Moja rada to wyeliminowanie alkoholu, bo bardzo wzmaga on agresję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Recenzentka Miesiąca - Grudzień 2016
|
Dziwna to jest......Twoja partnerka. Skoro ona do Ciebie z łapami to chyba normalne, że się bronisz !?! Mimo to spróbujcie kłócić się bez przemocy fizycznej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Chora sytuacja, tak dla mnie jesteś damskim bokserem, jeżeli ona Cię atakuje to możesz wyjść, wyprowadzić się, rozstać się się z nią itp. masz dużo różnych opcji ale wybierasz najprostszą oddać jej. Więc ona jest agresywna ale to nie zmieni faktu, że Ty jesteś damskim bokserem. Wasz związek rozpadł się tak naprawdę wtedy kiedy po raz pierwszy doszło do agresji między wami, teraz pozostały tylko formalności ale zawsze możesz zostać i poczekać aż Cię wrobi w jakieś znęcanie. A tak serio, zwijaj menele no chyba, że sytuacja Ci odpowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nawet jak ona Cię bije, to nie znaczy, że musisz jej oddawać. Możesz ją przytrzymać, możesz wyjść z pokoju, z mieszkania. A najlepiej wyjść, wrócić jak jej nie ma, spakować się i zostawić klucze w skrzynce na listy, bo na cholerę się męczyć w takim bagnie, to jest patologiczne co opisujesz, i to nie jest tak, że problem jest w niej albo w Tobie, a w Was obojgu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie łatwiej się rozstać i pozwolić sobie i jej na szczęście niż pisać tu 'co o tym sądzimy'? Ja sądze że macie poważny problem, jak się nie umiecie dogadać to się rozstańcie jak cywilizowani ludzie a nie okładajcie i wymawiajcie na zmianę.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ok dobra przyjmuję zakłady! Obstawiajcie kto wygra następną walkę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To nie jest normalna sytuacja... chociaż np. jeżeli jej ubliżyłeś to nie dziwię się że np. w takiej sytuacji zebrałeś tzw. "plaskacza" i w takiej sytuacji to dziwiłabym się tylko temu dlaczego to ona cię nie zostawiła.
Ale tak czy siak... nawet jeżeli kobieta by bezpodstawnie do ciebie wyskoczyła z rączkami... to jako mężczyzna powinieneś się odsunąć albo wyjść... a nie jej oddawać... co to kolega czy jakiś koleś na ulicy????? człowieku to jest kobieta tak czy siak. Masz większą siłę niż ona. Chcesz naszej rady???? cóż szkoda, że matka ci nie przekazała takiej wiedzy. I jeżeli chcesz odpowiedzi to TAK jesteś damskim bokserem.... bo normalny szanujący się MĘŻCZYZNA nie tknie kobiety bez względu na sytuację.... Szkoda, że nie napisałeś co takiego ciekawego robisz, że ona z rękami wyskakuje, bo nie sądzę abyś był miły i cudowny a ona ni z gruchy ni z pietruchy do ciebie z rękami leciała... Żeby kobieta chciała uderzyć faceta to niestety powód musi być naprawdę niezły... Pewnie inna zamiast podnieść rękę, zawinęła by się na pięcie i było by po temacie. Jeżeli kobieta podnosi rękę to najczęściej jest to wyrazem braku siły, b raku umiejętności poradzenia sobie z zaistniałą sytuacją i wyrazem wewnętrznego "krzyku". Powinniście się rozejść dla zdrowia jednego i drugiego. Edytowane przez empress83 Czas edycji: 2014-01-16 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Facet uderzy kobietę - damski bokser, nie miał prawa jej tknac, żaden z niego mężczyzna; Kobieta uderzy faceta - należało mu się, pewnie ją sprowokował, bo przecież żadna dziewczynka nie ruszy nikogo bez wyraźnego powodu. Takie podwójne standardy, że aż strach. A więzienia dla kobiet wcale się źle nie mają ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-01-16 o 08:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Szokuje mnie to, jak tutaj usprawiedliwiacie zachowanie tej dziewczyny - bo jak facet uderzy, to przemocowiec burak, ale jak ona uderzy to na pewno miała powód, a on ma to znosić z miną cierpiętnika. Jeżeli dziewczyna wyskakuje do niego z pięściami kopie go, bije, to on nie może jej nawet odepchnąć, nie ma prawa dać się wyprowadzić z równowagi, bo to kobieta? I do tego jemu się obrywa, że rzekomo jest damskim bokserem? Dziewczyny opanujcie się, naprawdę. Ach, te podwójne standardy
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z mary_poppins i Tassarinian, nie można akceptować przemocy w związku z żadnej strony.
Uważam, że oboje źle robicie, choć zawsze osoba, która oddaje ma trochę mniejszą winę, choć wciąż idiotycznie postępuje, rozumiem nerwy, ale można spróbować... walnąć w ścianę. I związek w którym dochodzi do aktów przemocy, raczej nie ma przyszłości. Skoro ona Cię bije, albo powinieneś odejść, albo idźcie na jakąś terapię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Skoro sa kłotnie i się nie układa co sam napisał tzn, że ona tylko w nich uczestniczy i ona do niego wyskakuje a on cudowny i idealny a panna psychiczna... no proszę was.
ja nie mówię, że wszystkie kobiety są zrównoważone ale nawet zachowanie tych co siedzą w pierdlu ma swoje podłoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja jestem tego zdania, że jeśli teraz nie potraficie się dogadać i dochodzi do takich sytuacji to później będzie już tylko gorzej. To oznacza, że się na wzajem nie szanujecie a przecież taki związek to nie ma sensu i szans na przetrwanie...
![]()
![]() |
#17 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
A zachowanie facetów siedzących w pierdlu nie ma swojego podłoża, tak? Jak kobieta uderzy to ma powód albo miała ciężkie dzieciństwo, a facet kobiety nawet kwiatkiem nie ma prawa, bo to przecież KOBIETA. Kobieta - nadczłowiek, o specjalnych przywilejach i bez żadnych obowiązków, nawet bez obowiązku niebicia innych ludzi, bo przecież zawsze jest tego jakaś przyczyna. I to, że on ją uderzy, to znaczy że przemocowiec i ostatnia szuja, ale ona w papę dać może bez dłuższych przemyśleń, bo to jego wina na pewno, bo ją sprowokował. Zastanów się dziewczyno, co Ty wypisujesz. Mam wrażenie, że jednak nie okładasz swoich facetów, domagając się przy tym pełnej nietykalności dla siebie, więc nie wiem po co ta farsa. Niektórym paniom trudno się pogodzić chyba z faktem, że nam, kobietom, też nie wolno wszystkiego przez sam fakt posiadania żeńskich cech płciowych.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-01-16 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ofiary przemocy są sobie winne gdy same to tolerują...
![]() |
#19 | |
sissy that walk
|
Nie, ofiary przemocy nigdy nie są winne tego, że jej doświadczają. Można je nazwać naiwnymi, głupimi, ślepymi - jak kto woli, ale nie winnymi, bo nikogo nie proszą ani nie prowokują do tego, żeby je lał lub poniżał. To tak samo jakby powiedzieć, że ofiara gwałtu jest winna, bo się za mało szarpała.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Teraz wychodzi na to, że on jest cacy i ma prawo się bronić... a chwilę wcześniej już padło, że nie ma prawa podnosić ręki na kobietę tylko powinien się wyprowadzić.
Hm... Facet aniołem nie jest. Jest kłótnia, skoro potrafi oddać swojej kobiecie zamiast np. odwrócić się i wyjść, to potrafi powiedzieć jej również kilka 'miłych" epitetów. I przyznam, że jeżeli usłyszy od niego że jest k..., sz... itp., to szczerze mówiąc nie dziwię się, że dostał w twarz... ale dziwię się że ona się nie wyprowadziła. Może warto spojrzeć na to z szerszej perspektywy a nie tylko z takiej , że ona się z łapami do niego rzuca... bo sytuacja nie do końca została wyjaśniona. Została ona przedstawiona baaaardzo zdawkowo w sposób,który ma na celu pokazanie siebie jako ofiary przemocy domowej. Ten mężczyzna nie pokazał całości, nie powiedział tak naprawdę jak to wygląda, nie wskazał żadnego przykładu kiedy jego kobieta podniosła rękę... Prawda leży zawsze po środku.... Ktoś mi zarzucił, że jestem pewna, że on nie jest aniołem i jak mogę tak to oceniać, po czym w kolejnych została przyznana racja, że on też na pewno super nie jest bo kłócą się oboje. Moje studia i praca, pozwalają mi patrzeć na takie sprawy z troszkę innej perspektywy, bo wiem, że jak tak głębiej poszperać w takich sytuacjach to niestety ale często sytuacja wygląda jednak nie do końca tak jednoznacznie ... przykre ale prawdziwe. Wracając jednak do tematu... tak czy siak, czy to wina jego czy kobiety... podnoszenie ręki nie powinno być akceptowane ale też nie daje prawa do takiego samego zachowania. Edytowane przez empress83 Czas edycji: 2014-01-16 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Oboje są winni bo oboje są agresywni, często w patologicznych związkach rola ofiary jest wymienna. Natomiast on dostrzega problem i powiem coś z tym zrobić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Damski bokser bije kobietę, więc wpisujesz się w tą definicję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Proponuję zastanowić się nad swoim zawodem, bo kreatywność czytania postów powala. to że on jest cacy wyczycztałaś z Cytat:
Cytat:
Cytat:
w tych zdaniach pojawia się słowo OBOJE które oznacza że robiły to DWIE osoby. Możesz pokazać dokładne konkretne zdanie, gdzie się go w takim razie usprawiedliwia? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||||
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tak, jesteś damski bokserem.
Ona jest męską bokserką. Rozstańcie się jak najszybciej, z tego związku nic nie będzie. I w żadnym wypadku nie powołujcie na świat jakiegoś dziecka, szkoda, żeby miało piekło na ziemi zamiast dzieciństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Widać za słabo oddajesz.Jeżeli ona bez powodu cię bije to znazy ze wie że może sobie na to pozwlić bo ty oddasz słabo albo wcale.Niektórzy są jak hieny jak wyczują u ciebie słabośc to bez skrupółów to wykorzystają .Co innego jeśli ty jej ubliżasz a ona ci sprzeda liścia to wtedy musisz to przyjąc na klatę i zaprzestać takiego postępowania jeżeli zależy ci na tym związku. Jescze inna sprawa przedstawia się jesli przemoc w związku was kręci(macie taki fetysz) no życzze udanej zabawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.