Mieszkanie - problem - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-06-23, 16:53   #1
_Sylvia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Mieszkanie - problem

Witam,

od pewnego czasu zmagam siê z pewnymi w±tpliwo¶ciami, dlatego postanowi³am zapytaæ Was, bo ju¿ sama nie wiem co mam my¶leæ...

Mój ch³opak kupi³ mieszkanie w stanie surowym, jest ono w ca³o¶ci jego (jego wk³ad w³asny, jego kredyt).
Ustalili¶my, ¿e remont pokryje on, a wyposa¿enie (np. sprzêt AGD) czê¶æ ja, czê¶æ on.
Ustalili¶my równie¿, ¿e na to, co kupiê wezmê fakturê.
I tu zaczynaj± siê schody... Nagle co¶ mu siê 'odwidzia³o', twierdzi, ¿e branie przeze mnie faktur to brak zaufania do niego itd.

Patrzê na to inaczej - skoro kupujê co¶ do nieswojego mieszkania to chcê mieæ 'dowód' na to, ¿e to moja w³asno¶æ, w razie czego.

Jeste¶my par± ponad dwa lata, nie jeste¶my zarêczeni.

Drogie Panie, a mo¿e i Panowie Jak to widzicie, które z nas ma racjê?
Sprawia mi przykro¶æ jego gadanie, ¿e to 'brak zaufania', on nie rozumie mojego punktu widzenia. Przez tê sytuacjê straci³am zapa³, ju¿ nie cieszy mnie tak wizja wspólnego zamieszkania...
Na dodatek stwierdzi³, ¿e jak wezmê faktury to dla niego: brak zaufania=oddalamy siê od zarêczyn
Dla mnie to klasyczny szanta¿ emocjonalny, ale nie ukrywam, ¿e mnie to boli.

Pozdrawiam serdecznie
_Sylvia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 17:52   #2
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642
Dot.: Mieszkanie - problem

Cytat:
Napisane przez _Sylvia Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,

od pewnego czasu zmagam siê z pewnymi w±tpliwo¶ciami, dlatego postanowi³am zapytaæ Was, bo ju¿ sama nie wiem co mam my¶leæ...

Mój ch³opak kupi³ mieszkanie w stanie surowym, jest ono w ca³o¶ci jego (jego wk³ad w³asny, jego kredyt).
Ustalili¶my, ¿e remont pokryje on, a wyposa¿enie (np. sprzêt AGD) czê¶æ ja, czê¶æ on.
I tu zaczynaj± siê schody... Nagle co¶ mu siê 'odwidzia³o', twierdzi, ¿e branie przeze mnie faktur to brak zaufania do niego itd.

Patrzê na to inaczej - skoro kupujê co¶ do nieswojego mieszkania to chcê mieæ 'dowód' na to, ¿e to moja w³asno¶æ, w razie czego.

Sprawia mi przykro¶æ jego gadanie, ¿e to 'brak zaufania', on nie rozumie mojego punktu widzenia. Przez tê sytuacjê straci³am zapa³, ju¿ nie cieszy mnie tak wizja wspólnego zamieszkania...
Na dodatek stwierdzi³, ¿e jak wezmê faktury to dla niego: brak zaufania=oddalamy siê od zarêczyn

Pozdrawiam serdecznie
Jeden post, a ju¿ mam z³e zdanie o tym go¶ciu. Tak, on próbuje Tob± manipulowaæ i szanta¿owaæ wizj± zarêczyn. Beznadzieja. Co mu szkodzi, ¿e wziê³aby¶ faktury na Ciebie? No chyba, ¿e planuje rozstanie, jak tylko mieszkanie bêdzie umeblowane. Przemy¶l i kwestiê mieszkania i przyjrzyj siê uwa¿nie tej relacji.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-06-23 o 17:55
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 17:54   #3
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 663

Szczerze, to w³a¶nie teraz straci³abym do niego zaufanie.
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 17:55   #4
201803071142
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 412

A nie wystarczy Ci jak zap³acisz ze swojego konta w sklepie? Taki sam "dowód".
201803071142 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 17:57   #5
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Toblerone Poka¿ wiadomo¶æ
A nie wystarczy Ci jak zap³acisz ze swojego konta w sklepie? Taki sam "dowód".
No ale co szkodzi, ¿e dziewczyna kupi co¶ na fakturê? I bêdzie mia³a podk³adkê, której wiadomo, ¿e u¿yje tylko w razie "w", a nie ¿eby go szanta¿owaæ kupnem lodówki, czy pralki. Faktur± jest ³atwiej siê pos³u¿yæ, ni¿ wyci±gami z konta. Jemu to nie powinno robiæ ró¿nicy. A ¿e NAGLE robi, to bardzo dziwne. Szczególnie, ¿e razem to ustalili.

Czas edycji: 2017-06-23 o 17:58
Stary 2017-06-23, 18:01   #6
201803071142
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
No ale co szkodzi, ¿e dziewczyna kupi co¶ na fakturê? I bêdzie mia³a podk³adkê, której wiadomo, ¿e u¿yje tylko w razie "w", a nie ¿eby go szanta¿owaæ kupnem lodówki, czy pralki. Faktur± jest ³atwiej siê pos³u¿yæ, ni¿ wyci±gami z konta. Jemu to nie powinno robiæ ró¿nicy. A ¿e NAGLE robi, to bardzo dziwne. Szczególnie, ¿e razem to ustalili.
A to inna sprawa. Nie powinno mu robiæ. Choæ z drugiej strony takie ustalanie "w razie" jest bardzo nieromantyczne i od razu zak³ada, ¿e druga osoba nas oszuka.

Ja bym wziê³a automatycznie fakturê na siebie i w ogóle nie porusza³a tego tematu, jakby to by³a wielka sprawa. Wrzuci³abym je te¿ do wspólnej szuflady z dokumentami w domu, zamiast trzymaæ gdzie¶ pod kluczem.

Edytowane przez 201803071142
Czas edycji: 2017-06-23 o 18:04
Stary 2017-06-23, 18:04   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam serdecznie
To siê nie nazywa brak zaufania, tylko pragmatyzm, a facet stosuje szanta¿ emocjonalny zarêczynami (które maj± de facto znaczenie wy³±cznie emocjonalne). Zapytaj go czy przepisze na ciebie teraz po³owê mieszkania, skoro tak lubi szastaæ zaufaniem
Zreszt± twoje faktury to nie jego sprawa. W ogóle go nie musisz informowaæ, ¿e je bierzesz i posiadasz.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
A to inna sprawa. Nie powinno mu robiæ. Choæ z drugiej strony takie ustalanie "w razie" jest bardzo nieromantyczne i od razu zak³ada, ¿e druga osoba nas oszuka.
To samo mo¿na powiedzieæ o ca³ej instytucji ma³¿eñstwa
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 18:05   #8
201803071142
Konto usuniête

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;74901371]

[/COLOR]To samo mo¿na powiedzieæ o ca³ej instytucji ma³¿eñstwa [/QUOTE]

Nie widzê zwi±zku. Chyba masz na my¶li intercyzê, a nie ma³¿eñstwo.
Stary 2017-06-23, 18:06   #9
lubiekielbase
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 582

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam serdecznie
Jesli kiedy¶ by³ za, mieli¶cie wszytko ustalone i nagle Panu siê odwidzia³o to ja jednak bym siê przyjrza³a temu zwi±zkowi i tym bardziej bra³a te faktury.
Stary 2017-06-23, 18:11   #10
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
(...)
To samo w drug± stronê: niech jej podaruje po³owê mieszkania, bêdzie romantycznie (¿art oczywi¶cie). Niestety rozstawanie siê nie jest romantyczne, a mo¿e nast±piæ. Moja siostra mia³a to samo - facet kupi³ mieszkanie, ona doposa¿y³a plus nawet mu nieco rat sp³aci³a, mój ojciec robi³ im remont (oczywi¶cie za darmo). Jak siê rozstali po nieco ponad roku, to na szczê¶cie mia³a na tyle przytomny umys³, aby daæ mu do podpisania weksel za te wszystkie raty i czê¶æ wyposa¿enia. Inaczej by kasy nie zobaczy³a, bo pod koniec sp³acania ju¿ mia³ inn± dziewczynê i marudzi³, ¿e w sumie po co mu to by³o, móg³ nic nie oddawaæ. Tak¿e...

Czas edycji: 2017-06-23 o 18:12
Stary 2017-06-23, 18:11   #11
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

Cytat:
Nie widzê zwi±zku. Chyba masz na my¶li intercyzê, a nie ma³¿eñstwo.
Nie, mam na my¶li ma³¿eñstwo, które formalnie nie jest niczym innym jak ustaleniem praw i obowi±zków dwóch osób wzglêdem siebie. Romantyczn± otoczkê nadaje siê zupe³nie niezale¿nie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 18:13   #12
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Ja zawsze bra³am fakturê za dro¿sze sprzêty do domu, bo wydawa³o mi siê, ¿e faktury s± bardziej trwa³e od paragonów, po prostu. A kupowa³am do swojego domu. Nie wiem zreszt±, po co tu w ogóle jakie¶ ustalenia. Kupujesz co¶, raczej zawsze pytaj±, czy chcesz fakturê - przytakujesz i bierzesz.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 18:15   #13
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zawsze bra³am fakturê za dro¿sze sprzêty do domu, bo wydawa³o mi siê, ¿e faktury s± bardziej trwa³e od paragonów, po prostu. A kupowa³am do swojego domu. Nie wiem zreszt±, po co tu w ogóle jakie¶ ustalenia. Kupujesz co¶, raczej zawsze pytaj±, czy chcesz fakturê - przytakujesz i bierzesz.
Równie¿ nie za bardzo rozumiem potrzebê ustalania tego i czyje¶ zgadzanie siê na to, abym bra³a fakturê. Ale domy¶lam siê o co Autorce chodzi³o - chcia³a, aby facet j± w tym popiera³, ¿eby wszystko by³o jasne, a mu siê nagle odwidzia³o.
Stary 2017-06-23, 18:15   #14
201803071142
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
To samo w drug± stronê: niech jej podaruje po³owê mieszkania, bêdzie romantycznie (¿art oczywi¶cie). Niestety rozstawanie siê nie jest romantyczne, a mo¿e nast±piæ. Moja siostra mia³a to samo - facet kupi³ mieszkanie, ona doposa¿y³a plus nawet mu nieco rat sp³aci³a, mój ojciec robi³ im remont (oczywi¶cie za darmo). Jak siê rozstali po nieco ponad roku, to na szczê¶cie mia³a na tyle przytomny umys³, aby daæ mu do podpisania weksel za te wszystkie raty i czê¶æ wyposa¿enia. Inaczej by kasy nie zobaczy³a, bo pod koniec sp³acania ju¿ mia³ inn± dziewczynê i marudzi³, ¿e w sumie po co mu to by³o, móg³ nic nie oddawaæ. Tak¿e...
A no to widzisz, ja mia³am wiêcej szczê¶cia i uczciwego ex narzeczonego. Oczywi¶cie, ¿e siê o to k³ocili¶my po rozstaniu, ale postawili¶my na szacunek do drugiej osoby.

Cytat:
No w³a¶nie...
Stary 2017-06-23, 18:17   #15
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
A no to widzisz, ja mia³am wiêcej szczê¶cia i uczciwego ex narzeczonego. Oczywi¶cie, ¿e siê o to k³ocili¶my po rozstaniu, ale postawili¶my na szacunek do drugiej osoby.
(...)
Mia³a¶ wyj±tkowe szczê¶cie.
Stary 2017-06-23, 19:02   #16
ajah
wañka wstañka

Wiadomo¶ci: 12 467

Cytat:
Witam,

Pozdrawiam serdecznie
W zwi±zku z tym zrezygnowa³abym ze wspólnego mieszkania na twoim miejscu. Nie chcia³abym zarêczyn z kim¶ kto stosuje taki szanta¿ emocjonalny i ma w nosie potrzeby drugiej osoby.

A z twojej strony to nie jest brak zaufania, a zdrowy rozs±dek. I s³usznie, jak widaæ po reakcji tego ch³opca.
Stary 2017-06-23, 21:10   #17
Azhaar
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 521

Trochê nie rozumiem - skoro to Ty co¶ kupujesz, to co Twój ch³opak ma do tego, czy bierzesz fakturê czy nie? Nie umiesz sprzedawcy sama powiedzieæ, czy jak, mówiæ nie umiesz? To trzeba partnera o zgodê pytaæ Ja jak nawet w zwi±zku nie jestem to faktury biorê, bo lubiê, Tobie polecam to samo a informowaæ partnera o tym jakby nie musisz, bo faktury / paragony warto zbieraæ z ró¿nych powodów.

Ale zgadzam siê, ¿e mi siê te¿ takie stwierdzenie by siê nie podoba³o i wyda³o dziwne - skoro kupujesz co¶ za swoje pieni±dze, to Twojego faceta nie powinno obchodziæ, czy Ty bierzesz na co¶ faktury czy nie - Twoja sprawa. I wydaje mi siê logiczne, ¿e jak za co¶ p³acisz, to masz do tego pe³ne prawo i facetowi nie powinno robiæ to ró¿nicy, ¿e masz to ,,na papierze". Dziwne zachowanie.
Azhaar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 22:21   #18
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

jak ci tak ufa to niech ciê dopisze w jakims % do wlasno¶ci mieszkania i problem z g³owy

cwaniak ;p
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-23, 23:35   #19
Vrenth
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 593

Cytat:
To jest chyba najbardziej rozs±dny argument - zwyk³y paragon wypada³oby kserowaæ, ¿eby nie wyblak³. Zw³aszcza jak sprzêt ma 2-3 lata gwarancji a paragon po roku mo¿e nie byæ do odczytania. I branie faktur na sprzêt nie ma nic do braku zaufania do zwi±zku, raczej normalne, ¿e wiêkszo¶æ osób chce mieæ prawo do gwarancji w razie problemów. No i fakturê siê bierze na kupuj±cego, chyba ¿e to jaki¶ zakup dla firmy.

Mo¿liwe, ¿e problem powsta³ st±d, ¿e zbytnio naciskasz na te faktury? Nikt nie lubi s³yszeæ, ¿e zwi±zek mo¿e siê skoñczyæ. Wszystko zale¿y dok³adnie jak wygl±da³a rozmowa, bo mo¿e on odebra³ to wszystko jako próbê wymuszenia zarêczyn przez Ciebie? W ka¿dym razie to jest temat do dalszej dyskusji - mo¿e w ogóle dra¿liwy, skoro decydujecie siê mieszkaæ razem a mo¿e on nie chce siê jeszcze zarêczaæ. O tym mo¿ecie porozmawiaæ do¶æ lu¼no, jakie ka¿de z was ma oczekiwania i czy mniej wiêcej Wam to pasuje. Oczywi¶cie tylko zgadujê w czym mo¿e byæ problem, bo nie wierzê, ¿e u pary która zamierza mieszkaæ razem realnym powodem do konfliktu jest to, ¿e kto¶ chce wzi±æ fakturê na rzeczy, które sam kupuje. No, chyba, ¿e to brzmia³o jakby¶ ju¿ widzia³a przysz³e dzielenie rzeczy jak bêdziecie siê rozstawaæ, to wtedy konflikt jest uzasadniony.
Vrenth jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-24, 08:25   #20
mellitus
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 276

Skoro on zak³ada, ¿e siê nigdy nie rozstaniecie i mieszkanie i wszystkie sprzêty bêd± "wspólne" do koñca ¿ycia, to niech podaruje Ci po³owê mieszkania w formie aktu notarialnego A tak serio- bardzo nie³adnie siê zachowuje Twój T¯. Jest takie powiedzenie i co¶ w im jest: kochajmy siê jak bracia, ale liczmy siê jak ¯ydzi.
Normaln± praktyk± jest to, ze jak inwestujesz w cudz± nieruchomo¶æ- zbierasz rachunki imienne.
Stary 2017-06-24, 11:12   #21
invisible_01
Zakorzeniona

Wiadomo¶ci: 23 947

Cytat:
Ale przecie¿ nie chodzi tylko o rozstanie jako para, ale tak¿e jako ma³¿eñstwo, a chyba nikomu nie muszê mówiæ, jakie walki o ka¿d± ³y¿eczkê odchodz± czasem przy rozwodach.
invisible_01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 14:07   #22
ajsman
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

A w jaki sposób planujecie podzieliæ siê op³atami w zw. z wspólnym zamieszkaniem?
ajsman jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 15:27   #23
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Wcale bym siê nie zdziwi³a, gdyby j± wrobi³ we wszelkie op³aty. W koñcu przyjdzie na gotowe.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 16:49   #24
Regista
Meravigliosa creatura

Wiadomo¶ci: 1 280

Cytat:
Powiedz mu, ¿e ma racjê... jego szanta¿ emocjonalny znacz±co oddala was nie tylko od zarêczyn, ale i od wspólnego mieszkania.

Wymy¶la ch³op, takie postawienie sprawy z jego strony brzmi, jakby co¶ kombinowa³.
Regista jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 18:58   #25
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

Moim zdaniem nic nie musisz kupowac i jak to oznacza, ze nie mozesz sie wprowadzic to sie nie wprowadzaj.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 19:47   #26
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Cytat:
takie postawienie sprawy z jego strony brzmi, jakby co¶ kombinowa³
dok³adnie, obiektywnie ujmuj±c faktura to tylko dokument formalny, bierzesz, wk³adasz do szuflady jak formularz pita, masz gdy potrzebna reklamacja itp. dziwne, ¿e on w ogól rusza taki temat;
wygl±da to na kalkulacjê: w razie rozstania ch³opak dziewczynie zrobi tylko papa
mo¿e ci odda kanapê a mo¿e nie.
nie tylko ty mozesz odej¶æ, on równie¿ .

nie mówi±c o tym ¿e wystarczy, ¿e zginie w wypadku, rodzina ka¿e ci siê wynosiæ i ka¿dy twoj mebel pralkê czy lodówkê bêd± kazaæ ci zostawiæ.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-24, 20:18   #27
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988

moim zdaniem uczciwie to na pocz±tku ustalili¶cie a obecna postawa ch³opaka jest co najmniej zastanawiaj±ca, jakby nie by³o to jest w³a¶nie to co mo¿e doprowadziæ do tego braku zaufania

a faktury? kupujesz, bierzesz fakturê, jemu absolutnie nic do tego - jak on faktur nie bierze to jego sprawa - ¶mieszne jest to, ¿e jemu siê w ogóle wydaje, ¿e mo¿e Ci dyktowaæ co¶ powinna¶ w tej sytuacji zrobiæ

szanta¿ jaki on stosuje sk³oni³by mnie do powa¿nych refleksji nad tym zwi±zkiem

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-24, 20:22   #28
meski_punkt
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223

Tu nie chodzi o zaufanie tylko o zdrowy rozs±dek. Nie ¿yczê nikomu ¼le, ale jak± masz pewno¶æ, ¿e bêdziecie razem? Jak we¼miecie ¶lub to wtedy siê wprowad¼ na tych zasadach. Do tego czasu albo oddzielnie albo p³aæ mu jak za wynajem, ale o sprzêt niech on sam zadba.
meski_punkt jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-25, 11:17   #29
Micraell
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 760

Na miejscu autorki odpu¶ci³abym kupowanie kolejnych sprzêtów w takim przypadku. Skoro mu siê co¶ pozmienia³o i a¿ Ciê szanta¿uje, ¿eby¶ nie bra³a faktur, to nie bierz. I nie kupuj niczego do jego mieszkania, niech urz±dza sobie za swoje. To co ju¿ kupi³a¶ i masz faktury to gdzie¶ schowaj, ¿eby Ci siê nie zgubi³y i tyle.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-06-25, 11:39   #30
mellitus
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 276

Ewentualnie- mo¿esz braæ faktury na jego i Twoje nazwisko... pod warunkiem, ¿e on bêdzie robi³ tak samo to ¿art oczywi¶cie
Popieram w ca³ej rozci±g³o¶ci poprzednie wypowiedzi.
Ponadto zastanów siê, jak rokuje zwi±zek z osob±, która ma ewidentnie problem z rozwi±zywaniem takich problemów. Je¶li, to ¿e chcesz braæ faktury stanowi dla niego k³opot, co bêdzie z powa¿niejszymi problemami finansowymi?

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-06-26 07:45:46

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.