|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jak uzyśkać te piękne loki? | |||
.. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 48,72% |
.. |
7 | 17,95% |
.. |
5 | 12,82% |
.. |
8 | 20,51% |
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak osiągnąć takie coś ??? trwała????
Znalazłam kiedyś taką fotkę i zastanawiam się jak takie coś osiągnąć na własnej głowie. Nie chciałabym przy tym stracić włosów. Wiem że jest mnóstwo rodzajów trwałych - ale nigdy jeszcze żadnej nie robiłam. Oczywiście chaciałabym ją zrobić u fryzjera. Czy płyn do trwałej kupuje się samemu?? albo inne cuda? Moje włosy od ok. 7 lat farbuję na ciemny brąz. Naturalnie są jasno brązowe i niestety raczej cienkie choć nie rzadkie. A co jak takie włosy po trwałej zaczną idrastać ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
jak osiągnąć takie coś ???
Znalazłam kiedyś taką fotkę i zastanawiam się jak takie coś osiągnąć na własnej głowie. Nie chciałabym przy tym stracić włosów. Wiem że jest mnóstwo rodzajów trwałych - ale nigdy jeszcze żadnej nie robiłam. Oczywiście chaciałabym ją zrobić u fryzjera. Czy płyn do trwałej kupuje się samemu?? albo inne cuda? Moje włosy od ok. 7 lat farbuję na ciemny brąz. Naturalnie są jasno brązowe i niestety raczej cienkie choć nie rzadkie. A co jak takie włosy po trwałej zaczną idrastać ????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: jak osiągnąć takie coś ???
Ja riobiłam takie w domu na żel i lokówke ale dopisze później bo9 teraz sie spiesze i Ci wytłumacze co jak ,dokładnie ,ile czasu no i jaki9e kosmetyki papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja riobiłam takie w domu na żel i lokówke ale dopisze później bo9 teraz sie spiesze i Ci wytłumacze co jak ,dokładnie ,ile czasu no i jaki9e kosmetyki papa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
OK. Czekam niecierpliwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
OK. Czekam niecierpliwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Witam!
jezeli masz cienkie włosy, to uzyskanie takiego skretu nie jest mozliwe.Trwałą ondulację robi sie po to,aby zmienić strukture włosa, aby stał sie on podatny na układanie, utrzymywał fryzure.(np.nakrecasz na wałki i sie trzyma skret)Ja uważam, ze włosy cienkie nie lubia trwałej!!Wiec lepiej kupic dobre kosmetyki, które spowoduja ze włosy zachowuja sie prawie jak po trwałej,czyli będą sprezyste i układajace sie.Ja polecam Amplifi Matrix lub innych o podobnym znaczeniu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witam!
jezeli masz cienkie włosy, to uzyskanie takiego skretu nie jest mozliwe.Trwałą ondulację robi sie po to,aby zmienić strukture włosa, aby stał sie on podatny na układanie, utrzymywał fryzure.(np.nakrecasz na wałki i sie trzyma skret)Ja uważam, ze włosy cienkie nie lubia trwałej!!Wiec lepiej kupic dobre kosmetyki, które spowoduja ze włosy zachowuja sie prawie jak po trwałej,czyli będą sprezyste i układajace sie.Ja polecam Amplifi Matrix lub innych o podobnym znaczeniu.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić takie fale/loczki?
Mam włoski tak gdzieś do brody są troszke wycieniowane z tyłu no i chciałabym zrobić sobie fale/loczki jak na zdjęciu próbowałam na papilotach ale nic nie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić takie fale/loczki?
Mam włoski tak gdzieś do brody są troszke wycieniowane z tyłu no i chciałabym zrobić sobie fale/loczki jak na zdjęciu próbowałam na papilotach ale nic nie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
jak uzyskać efekt naturalnych loków?
Mam bardzo mało podatne włosy na układanie, po dwóch godzinach cała moja praca idzie na marne...niestety w zupełnie prostych wyglądam jak strach na wróble. Powiedziano mi, że najlepiej wyglądam w naturalnych lokach (jakoś się trzymają, ale wymaga to równiez dużej ilości kosmetyków),sama też wtedy najlepiej się czuję.Okupuję to jednak nocnym spaniem na wałkach,co odbija się na moim niewyspaniu. Zauważyłam też, że niestety włosy niezbyt lubią ten zabieg - zaczęły się łamać i elektryzować (aby dobrze wyglądać muszę je nakręcać na każdą noc). Czy istnieje jakiś zabieg fryzjerski, który da efekt naturalnych loków na dłużej.....a może zupełnie zrezygnować z tej fryzury?
Beata |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: jak uzyskać efekt naturalnych loków?
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Takie loki
Jak z prostych jak druty i cienkich włosów zrobić takią szopę na głowie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Re: Takie loki
z cienkich i prostych to nie jest mozliwe, chyba ze sie doczepi pasma , ale przy cienkich nie bardzo to jest wskazane
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Re: Takie loki
Bardzo szkoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Loki z foty - jak uzyskać taki efekt bez trwałej ? - Zbiorczy
Witam i mam pytanko..Jak zrobic takie loki? Czy to jest lokowka? Czy jakies papiloty? odpiszcie pliiiska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak takie loki?
zajrzyj może tu: http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1049075239
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
chcę takie loki...
czy z włosów prostych bez tendencji do kręcenia coś takiego może się udać? jaki to rodzaj trwałej??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Re: chcę takie loki...
mozna , uzywajac mocnego srodka do kladania kreconych wlosow i po uzyciu specjalnej spiralnej lokowki, trwala spiralna tez moooooze sie udac ale to zalezy od rodzajy wlosa a itak rezaba potem zakrecisc na lokowke zeby tak bylo podobnie, ale tez istnieja takie włoski w naturze, (moj starszy syn takie ma!!)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Naturalne włosy modelki były lekko falowane,
zostały nawinięte na folię aluminiową-takie papiloty mozna wykonać samemu w domu. Im drobniejsze pasma,tym wiecej loczkow.. Włosy muszą być mokre,na każde pasmo należy nałożyć piankę dla utrwalenia i lepszego skrętu..ja z takimi papilotami kładę się spać i rano mam burzę loków!!Ale jak chcemy szybko uzyskać efekt-można włozyć głowe pod fryzjerską"suszarkę". Życzę udanych eksperymentow i najlepiej jak Pani ktoś pomoze-bo nawijanie jest bardzo pracochłonne Pozdrawiam Agnieszka Kubicka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Zagubiony wątek..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Może to robione jest termolokami? takie ładne i równe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ja wiem jak sie robi takie loczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a ja miałam robione takie loczkii to na okrągłej i trójkątnej lokówce
![]() Najpierw fryzjerka brała dość mały kosmyk włosów , mocno go lakierowała i następnie skręcała na gorącej lokówce - ale trzeba je nawinąć na lokówkę bardzo równo, tak na całej jej długości i po ok. minucie zdjąć z lokówki w taki sposób jak radzi biedronka..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to są loki francuskie i robi sie je dokładnie tak jak opisała biedronka
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]() masz rację Iwonalodz - ja tylko dodałam że trzeba przed nawinięciem na lokówkę mocno spryskać je lakierem - wtedy się lepiej trzymają i nie rozlatują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Kręcone włosy:-)Ratunku!!!!!!!!!
Witam wasz wszystkich a w szczególności Panią Grażyne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Re: Kręcone włosy:-)Ratunku!!!!!!!!!
Witam!
mozesz włosy upinac i prostowac,nakrecać na wałki, wszystko zalezy od Twojej inwencji, kilka fotek ponizej
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
JAK SIE ROBI TE FALENA WLOSACH??!!
MARZE O TAKICH FALACH NA WLOSACH I CIAGLE NIE WIEM JAK JE SIE ROBI.PROBOWALAM JUZ PAPILOTOW I WALKOW ALE NIC Z TEGO.bARDZO PROSZE POWIEDZCIE MI JAK TAKI EFEKT UZYSKAC!PODAJE LINK http://www.imdb.com/gallery/granitz/...lsen,%20Ashley
CHODZI MI O TA DZIEWCZYNE PO PRAWEJ.z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ!!pOZDRAWIAM ULA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Re: JAK SIE ROBI TE FALENA WLOSACH??!!
wszystko zalezy od tego jakie masz wlosy,ale normalnie , to sredniej grubosci walki, lub grube , zalezy to od tego jak podatne sa wlosy, oraz uzycie dobrych srokow do stylizacji.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.