![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kłamał mnie pół roku w chory sposób
Czesc dziewczyny ... jestem załamana , ale chyba bardziej rozczarowana, do tego stopnia , ze czuje jakby ktoś mnie wydrazyl od środka ... mój facet stosował na mnie techniki manipulacji przez prawie pół roku i jakkolwiek zabrzmi to dziwnie i toksycznie kazał mi wierzyć ze wg niego jestem najładniejsza kobieta spośród innych , mnie ocenia na 10 a inne najwyżej na 7 , tak wiem to chore . Na mu w to nie wierzyłam zupełnie , a on przysięgał na grób dziadka , na babcie itp ze to prawda Mało tego / kazał patrzeć mi w jego oczy i przysięgać ze mu w to wierze i ze już tego nie poddam w wątpliwość nigdy . Oczywiście kłamał ze w to wierze. Stosował różne techniki / potrafił powiedzieć , ze już by dawno zerwał gdybym nie była taka wyjątkowa dla. Niego z wyglądu , a nie znajdzie drugiej takiej kobiety , która mu się tak podoba . Mówił nawet , ze nie wciskałyby mi takich bzdur gdyby to nie była prawda , bo mogłoby być to dla mnie szkodliwe , gdybym dowiedziała się ze jednak jest inaczej . Naprawdę zrobił mi pranie x mózgu , zrywał nawet ze mną gdy mu nie wierzyłam i zarzucałam kłamstwa . I wiecie co ? W momencie gdy powiedziałam mu ze to chyba nie ma sensu , ze mało już do niego czuje ( zdarzyło się ze popychał mnie w kłótni i uderzył po nogach , ciagle szantażował zerwaniem itp aż miałam dość ) to wypalił mnie ze mnie kłamał jednak pół roku i ze pido ma mu się na równi z innymi i hit - wpatruje się nieraz w dziewczyny w autobusie jak są ładne , bo trudno mu oderwać wzrok . Także przywalił mi pięścią w twarz taka gadka po półrocznym praniu mózgu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Przepraszam za błędy -pisałam z telefonu na szybko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kłamał mnie pół roku w chory sposob
Jeśli partner stosuje przemoc to nie dzieje się to z miłości. Spakuj go i wywal za drzwi. Niech szuka ładniejszych w autobusie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przeanalizuj te wszystkie mechanizmu u swojego ex, żebyś na drugi raz mogła bardzo łatwo rozpoznać, czy nie trafiłaś na kolejnego psychola. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
No takie 2/10.
Jak to śpiewają na apelach z okazji zakończenia roku: "Wakacjeeeee, znów mamy wakacjeeee, na pewno mam rację!!!!" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Trochę nieskładnie to napisałaś wszystko, ale moim zdaniem powinnaś zmykać gdzie pieprz rośnie od tego typa! Jakaś masakra! Jak raz podniósł na Ciebie rękę, to nie zawaha sie i drugi!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wiem , ze nieskładnie . Pisałam pod wpływem emocji w dodatku z telefonu . Mam wrażenie ze uzależnił mnie od siebie , tym wmawianiem mi jaka jestem dla niego wyjątkowa . Uwierzyłam w to , ze być może to jedyny mężczyzna dla którego będę najładniejsza i wyjątkowa , zreszta on dawał mi to do zrozumienia ze tylko w jego opinii tak jest ... a potem cios o okłamywaniu mnie przez pół roku , jednocześnie potem prośba żebym przemyślała i dała znac , bo pn będzie innym człowiekiem , zmieni się ... mam poharatane serce .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę prania mózgu ani nic dziwnego w tym,ze dla swojego faceta jest sie naj naj naj. Nie bardzo rozumiem to,masz pretensje,ze bylas dla niego najpiekniejsza? To jasne ze powiedzial ze klamal,zeby Ci dowalic.
Natomiast w kwestii przemocy to wiadomo-out. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
On tego nie mówił pod wpływem romantycznej chwili , potrafił porównywać mnie z innymi - co mam lepsze wg niego - czysto na chłodno . I zrywać ze poddałam w wątpliwość w jego słowa ? Może jestem atrakcyjna , ale nie wierze ze mam wszystko lepsze od innych nawet w jego opinii- chciał żebym była tak zaprogramowana . Potrafił krzyczeć , wściekać się gdy powiedziałam ze przesadza i ze to dziwne , dla mnie to już nie są komplementy tylko programowanie , a ja nie umiałam w ten sposób myśleć .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Może to dla Ciebie doskonała okazja, żeby przemyśleć pewne sprawy. Na przykład taką, jak Twoja atrakcyjność. Naprawdę potrzebujesz tego, żeby facet co chwila mówił Ci, jaka jesteś piękna i lepsza od wszystkich innych dziewczyn? Komplement od czasu do czasu jest wspaniały, ale żeby od razu budować na tym cały związek i całe swoje zaufanie do chłopaka, to już chyba trochę za dużo...
Nie lepiej czuć się piękną, fajną i mądrą przede wszystkim sama we własnych oczach? Wtedy aż tak bardzo nie potrzebujemy kogoś, kto będzie nam słodził dniami i nocami... I nie zakochujemy się w kimś tylko dlatego, że jest dla nas miły i wie, co powiedzieć, żeby podbić poczucie wartości u dziewczyny. Tak czy owak, przynajmniej masz nauczkę, że to, co ludzie mówią, a co robią, to czasem dwie różne sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Bez sensu to rozkminiac. Facet to debil i psychol. Od takich się ucieka!
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ale dalej nie rozumiesz -to on mi wmawiał ze tak jest , a ja nie uważałam tak , bo to było chore i nie chciałam tak myśleć . On mi nie powtarzał komplementów tylko wymuszał ślepa wiarę . Na moje słowa " powiedz szczerze " ze mną zrywał ze mu sugeruje ze mówi nieprawdę , po czym po pół roku potrafił mi powiedzieć ze jednak miałam racje , Że kłamał ? Serio ? Pod groźbą zrywan, popychania i wymuszenia na mnie przysiag ? Uważasz ze tego chciałam i chciałam słyszeć takie komplementy ? To nie były komplementy , tylko zaprogramowanie ze jest jedynym mężczyzna który tak o mnie myśli . Potrafił to jeszcze wszystko odwołać , a wcześniej płakał ze mu nie wierze . To jest chore .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
a wy nie mieliscie innych tematow do rozmowy tylko gadki o tym co masz lepsze od innych i "powiedz szczerze "czy jestem ladniejsza itp
skoro nie wierzyas to o co ten szok teraz? ja wiem jak wygladam nikt mi mozgu nie wypierze jak dla kogos jestem najpieknisza to ok nie bede sie z nim o to klocic kazdy ma swoja wizje co jest dla niego najpiekniejsze ciesz sie ze ten zwiazek sie skonczyl bo po pol roku planowanie slubu i zrywanie z byle powodu bzmi naprawde nienormalnie i to cie powinno bardziej dziwic niz jego uwielbienie do twojego wygladu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No on mi cały czas powtarzał ze mam straszny charakter , ze kłótnie to moja wina , ze ma pierwszej randce średnio mu się ze mną gadało - No ale wygląd go przyciągnął . A potem jakby nigdy nic planował mieszkanie i ślub , przy moim pytaniu czemu chce być z kimś kto mu nie pasuje z charakteru słyszałam żebym się zmieniła . Dodam ze odruch popychania mnie miał już wcześniej , zawsze twierdził ze go prowokowałam , gdzie nigdy nawet go nie tykalam fizycznie podczas kłótni . ZachowAnia agresywne tłumaczył trudnym dzieciństwem . Potem była znowu faza uwielbienia i kupowania prezentów , potem znowu byłam chujowa i chciał zrywać , co przyznał mi kiedyś robił żeby mnie nastraszyć ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
ale o co ci chodzi?
nie widzials tego wczesniej dopoki nie przywalil ci w twarz i nie powiedzial ze tak napawde to jestes srednia z wygladu? z twojego watku wynika ze najbadziej boli ci to ze jednak nie jestes najpiekniejsza tu jest o wiele wiecej innych bardziej rzerazajacych informacji niz to ze nie jestes najpiekniejsza a ty z tego zrobilas glowny problem swojego topiku wydaje mi sie ze nie tylko twoj chlopak ma problem ze soba ale rowniez ty nie masz wszystkiego poukladanego po kolei w glowie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Chodzi o jego trud i zachowanie żebym w coś uwierzyła , naprawdę stosował z 10 technik żebym uwierzyła w coś co potem odwołał . Po co ? Nie rozumiem po prostu , on umie tak kłamać ze mógłby mi wcisnąć co tylko chce i to jest sedno tego , jak bardzo dobrym kłamca potrafi być , a potem okrutnym facetem . Nie robienie tak , lepiej nie mówić nic niż wmawiać ( po cholerę? ) takie rzeczy . On miał w tym cel, tak jak wspomniałam , ze w oczach innych nigdy nie będę taka jak w jego i mi to tez mówil, w to tez zaczęłam wierzyć . On ogólnie potrafił kłamać i notorycznie zapominać ze powiedział coś w inny sposób i zapierać się nawet jak byli świadkowie . Opinie zmieniał tez pod wpływem nastroju - notorycznie , na różne tematy . Szczerze to ja teraz nawet nie wiem co jest prawda a co nie , po prostu nie wiem i dlatego to tak boli , bo byłam zakochana w nim . Jesteśmy 2,5 roku razem , jego jazdy z wyglądem zaczęły się pół roku temu , przed tym. Były inne akcje i tez ciagle zrywał o ☠☠☠☠☠☠☠y a potem dzwonił i wracał ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
lokalna gwiazda
|
Naprawdę, gdyby mnie facet zaczął przysięgać na grób dziadka, że jestem najpiękniejsza na świecie, to jak nic pomyślałabym, że ma coś z deklem.
Bo chyba masz lustro, dziewczyno i potrafisz ocenić rzeczywistość? I jeżeli idziesz ulicą i co drugi facet nie staje jak wryty na twój widok z wyrazem zachwytu na twarzy, to raczej słowa twojego faceta powinnaś traktować jako zwyczajne ględzenie zakochanego. I wszystko. Żadne tam techniki manipulacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Pytanie "po co" samo się unicestwia, bo w zachowaniu takich typów nie ma logiki, są tylko mechanizmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No tak , ale po co z uporem maniaka mi to wmawiał ? Bo to się stało chore , a potem a wiesz jednak kłamałem wycedził mi przez telefon . Super , brawo . A wcześniej mnie popychał i uderzyłam policzkiem o szafkę w kuchni , bo mu " nie wierze w 100%" . Chodzi mi o chory aspekt a nie o same jego słowa , o sposoby jakimi mi to wmawiał . Naprawdę dziewczyny rozumiem różnice między gadaniem zakochanego chłopa "jesteś najpiękniejsza " a za wmawianiem i wściekłością ze traktuje jego słowa z przymrużeniem oka ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo ma osobowość psychopatyczną! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze- uspokój się i wypowiadaj się hmmm.. bardziej czytelnie. Po drugie- dobrze rozumiem- Twoim największym problemem jest, że pół roku chłopak Ci powtarzał, ze jesteś najpiękniejsza, a teraz to odwołał? Nie to, że stosował wobec Ciebie przemoc? Nie to, że ewidentnie to toksyczny typ?
Albo masz 13 lat i bardzo się nudzisz, albo leć szybko po rozum do głowy, bo widzę tu deficyt... ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oboje jestescie toksyczni i niedojrzali.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Chyba wiesz jak wyglądasz wiec jak ci ktos moze wmówić że jesteś najpiękniejsza?lustra nie masz ?nie widzisz innych kobiet wokół siebie?
Mi nikt nie jest w stanie nic wmówić ,swoj rozum mam.i oceniam rzeczywistość taka jaką jest a nie jak ktoś mi wmawia ze jest Dziwna jesteś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Stosował ktoś wobec ciebie kiedyś przemoc psychiczna ? Jeśli byłabyś podatna , a ja niestety jestem uwierzyłabys w podobna bzdurę . Moim problemem są jego kłamstwa ogólnie , ale to stosował znęcając się psychicznie , dla mnie w ogóle mogłoby nie być tego tematu , to on go ciagle przytaczał . Drugim problemem jest agresja i przemoc - popychanie , uderzenie w nogi oraz szantaże zerwaniem .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Także na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiała, dlaczego facet mnie okłamywał, tylko dlaczego trwałam w związku z kimś, kto mnie regularnie popychał, szantażował zerwaniem i robił wieczne problemy. Autentycznie, możesz sobie ogromnie pomóc, jeśli popracujesz nad sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Drążysz i drążysz i nie czytasz tego, co Ci dziewczyny piszą.
Paranoja Ci już odpowiedziała kilka postów wyżej, że to psychopata. Zgadzam sie w 100%. Tak działają tacy ludzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz jak dla mnie to problemem jest to, ze Cie uderzył, a nie że Ci słodził i mówił, ze jestes najpiękniejsza. Ja od swojego TŻ codziennie słyszę że jestem najpiekniejsza i najwspanialsza na świecie. A przecież wiadomo, żę to nie prawda. i co? stosuje od wielu wielu lat na mnie techniki manipulacyjne? ![]() Lepiej przemyśl sobie kwestie tego pobicia. Czy porządny facet uderzyłby Cie kiedykolwiek? raz podniosł rękę - koniec i nara. Będzie tylko gorzej, bo jak raz Cie uderzył to zrobi to i drugi. Nie daj sobą tak pomiatać.
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
"Jesteś piękna,nie Stefan sa ładniejsze ode mnie.mowie ci ze jestes piękna,albo w to uwierzysz albo zaraz ci ☠☠☠ne "
Nie wiem jak można być podatnym na cos takiego Kazdy normalny człowiek obrocilby sie na piecie i zatrzasnal drzwi za sobą bezpowrotnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Widzę ze nie czytałaś wszystkiego . On mi nie słodził tylko kazał przysięgać ze w to wierze pod groźbą zerwania . Twój tez tak robi ? No nie sadze . Wiec problem tkwił w sposobie , nie w treści , proszę czytaj uważniej .
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- To widzisz mode jestem nienormalna , ok , nie byłaś w toksycznym związku i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Nie bylam w toksycznym zwiazku bo pierwsze toksyczne zachowanie w stosunku do mnie jest ostatnim
Nigdy nie przysiegalabym ze w cos wierze zeby partner ze mną nie zerwal Ty powtarzałas za nim te głupoty nie wierząc w to co mówisz po to żeby to przy sobie zatrzymać Chyba masz problem mentalny Pora zajrzeć w głąb siebie i spytać dlaczego? Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2017-06-22 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten toksyk wybrał Cię do urabiania z jakiegoś poowodu... pewnie dlatego, że trafił na podatny grunt z tymi manipulacjami. Jeśli chcesz zbudować normany związek w przyszłości- znajdź pomoc. Najlepiej profesjonalną. Sama nawet nie widzisz, gdzie masz problem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.