|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Antykwariaty w Krakowie
Hej, znacie może jakieś fajnie zaopatrzone antykwariaty w Krakowie? Chciałabym powiększyć swoją biblioteczkę, ale jak na razie szkoda mi trochę pieniędzy na kupowanie nowych książek. Pomyślałam, że mogłabym się zadowolić używanymi. Tylko nie wiem gdzie jest jakiś sens szukać... Jeśli wiecie to pomóżcie
![]()
Fire and Ice Some say the world will end in fire, Some say in ice. From what I've tasted of desire, I hold with those, who favour fire. But if it had to perish twice, I think I know enough of hate To say that for destruction ice Is also great And would suffice. R. Frost |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykwariaty w Krakowie
zależy czego szukasz. Jeśli po prostu tanich, używanych książek to polecam udanie się w niedzielę rano pod Halę Targową, tam zawsze są stoiska z tanimi książkami. W zasadzie tam są stoiska ze wszystkim.
Można też spróbować w przejściu pod dworcem kolejowym, ale tam nie zawsze są okazyjne ceny. Jeśli zaś szukałabyś jakiegoś ważnego dzieła, którego już nie możesz dostać w księgarni, a koniecznie potrzebujesz kupić to polecałabym antykwariat na Sławkowskiej 6, na piętrze. Ale tam niekoniecznie będzie tanio, za to można znaleźć coś rzadkiego.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jedyny antykwariat jaki znam to Królicza Jama - mam do niego stosunkowo niedaleko, ale niewiele zakupów do tej pory tam zrobiłam, bo jeżeli szukam jakiegoś tytułu po antykwariatach, to zazwyczaj jest to tytuł tak rzadki, że nie ma go w ogóle nigdzie.
Używane książki zazwyczaj kupuję na allegro. Generalnie wystarczy wybrać się na spacer po Starym Mieście, aby natknąć się na masę antykwariatów ![]() Często jednak kupuję nowe książki w księgarniach z tanią książką Czytanie w Nowej Hucie, os. Centrum B oraz na Starowiślnej. Są jeszcze ponoć dwa oddziały na Kalwaryjskiej i na Długiej, ale nigdy tam nie byłam. Często zdarza mi się tam upolować fajne książki wiele taniej niż np. w Empiku. Średnio przecenione o połowę, czasem więcej. Nawet nowości są tańsze o jakieś 10%, co w przeliczeniu wychodzi jakieś... trzy do pięciu złotych. Niby niewiele, ale zawsze coś więcej zostaje w portfelu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O właśnie ostatnio mijając tą księgarnię "Czytanie" zastanawiałam się czy nie zajrzeć... Skoro polecasz to muszę się tam kiedyś wybrać
![]() Na allegro owszem książki są za parę złotych ale po doliczeniu przesyłki już chyba bardziej opłaca się czasami kupić nową ![]()
Fire and Ice Some say the world will end in fire, Some say in ice. From what I've tasted of desire, I hold with those, who favour fire. But if it had to perish twice, I think I know enough of hate To say that for destruction ice Is also great And would suffice. R. Frost |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Akurat ja zamawiam, albo hurtowo od jednego sprzedawcy, albo mam tryb 'desperacja' - ostatnio za używaną książeczkę [na szczęście w dobrym stanie] zapłaciłam prawie 100 złotych, bo szukałam jej ponad 10 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zobacz ten antykwariat Kraków : http://www.tradovium.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a Czas edycji: 2017-08-02 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.