|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Współczesne powieści romantyczne
Dobry wieczór wszystkim Książkomaniaczkom, a szczególnie fankom romansów
![]() Czy możecie mi polecić współczesne książki romantyczne, które Wam przypadły do gustu/zapadły w pamięć/przeczytałyście kilka razy? Romatyczne powieści historyczne niezbyt przypadły mi do gustu. Ciężko mi się je czyta, potrzebuje bardziej obecnych, realnych historii. Ze swojej strony mogę polecić książki Sparksa, aktualnie czytam Ogród letni Paulline Simons (polecam także dwie poprzednie części: "Jeździec miedziany" i "Tatiana i Aleksander"). Jeśli natknę się na dobrą książkę romantyczną na pewno tutaj ją wspomnę. Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() Życzę miłego czytania ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Współczesne powieści romantyczne
Chętnie poznam jakieś ciekawe tytuły. Ze swojej strony mogę polecić Ci serię polskiej autorki Anny Ficner Ogonowskiej Alibi na szczęście, Krok do szczęścia, Zgoda na szczęście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dzięki!
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Z chęcia zapisuje wątek. Etap Sparksa mam już prawie za sobą. Czas na jakieś nowe książki.
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Z checia bede sledzic watek. Romanse czytam rzadko. Jakis czas temu przeczytalam kilka ksiazek Grocholi. Czasem mam jednak ochote na cos lekkiego i o dobrym zakonczeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A co sądzicie o książkach z cyklu harlequin romanse?
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie czytałam jeszcze, może się pokuszę? Kiedyś za młodości znalazłam u mamy ba półce i zaczęłam czytać (w wieku 10 lat).. nie podobała mi się wtedy
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Są autorki, które zaczynały od harlequinów, a potem zaczęły pisać pełne powieści np.Susan Mallery - typowe współczesne romanse, Nalini Singh - romanse paranormal/urban fantasy i trochę romansu współczesnego (seria Rock Kiss). Mallery wyszło dużo po polsku, Singh chyba tylko początek serii Guild Hunter. Obie autorki polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.