|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
BLOND czy BRĄZ? Oto jest pytanie
Hej! Całe życie nosiłam różne wariacje brązu/czerń (brąz to mój naturalny kolor włosów). Rok temu postanowiłam spróbować z blondem, ale jak to kobita, co miesiąc zastanawiam się czy pozostać przy tym kolorze, czy powrócić do ciemnych. Zdania są podzielone. Ja dobrze się czuje w blondzie, ale chyba z sentymentu tęsknię do ciemnych. Mimo wszystko jednak lubię blondy, szczególnie te chłodne, jasne
![]() Moim problemem jest również to, że czesto słyszę, że mam 15-16 lat (nie lubię tego), nie ukrywam, że to był jeden z powodów jeśli chodzi o wybór koloru blond (mam wrażenie, że brąz dodatkowo odejmuje mi lat). Kobitki ratujcie, bo odrost duży, a ja nie wiem w którą stronę zmierzać! Ps. Wybaczcie fotki, nie mam obszernej galerii swoich zdjęć, trudno mi było znaleźć jakieś w ciemnych włosach, jednak mam nadzieję, że coś mi doradzicie ![]() Ostatnia fotka przedstawia najbardziej aktualny kolor. xxx Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wymianka ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-08-17 o 08:22 Powód: usuniecie zdjęć na prośbę autorki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLOND czy BRĄZ? Oto jest pytanie
Według mnie bardziej Ci pasuje blond, zdecydowanie
![]()
![]() |
#3 |
Administrator
|
Wyglądasz ślicznie w obu kolorach
![]() ale w blond lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A moim zdaniem lepiej Ci w ciemnych, lepiej pasuje do twoich oczu, tylko tutaj zamieściłaś zdjęcia gdzie na zdjęciach z włosami blond włosy są rozpuszczone/umodelowane, a z ciemnymi - kiepsko ułożone, albo związane, więc faktycznie lepiej wyglądasz na tych z blond. Blond faktycznie nieco Cię postarza, dodaje lat. Śliczna jesteś i w sumie wszystko jedno jaki kolor sobie wybierzesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mam ten sam dylemat
![]() Całe życie brąz, później 2 lata blond i kusiło do zmiany ![]() ![]() Ale w Twoim przypadku lepiej zdecydowanie brąz ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem najładniej wyglądasz na tym ostatnim zdjęciu, gdzie masz jakby ciemniejszy odrost i delikatnie stopniowo przechodzi w coraz jaśniejszy blond. Może właśnie to by był najlepszy kompromis,żeby blisko nasady włosów mieć ciemniejszy, a następnie jakieś jasne refleksy?
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Piękny ten blond!
![]() Co to za farba? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mi bardziej podobasz się w ciemnych włoskach, są bardziej naturalne
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi!
Co do pytania o farbę, nie potrafię odpowiedzieć wprost ponieważ długo schodziłam z ciemnych, dużo rozjaśniałam (niestety), w między czasie kladlam Alfaparf 11.11 lub Garnier nutrisse 111. Następnie juz byłam u fryzjera na tonowanie i niestety nie wiem co to było. Jeśli chodzi o ciemniejsze odrosty-jaśniejszy dół, właśnie taki efekt chcialam uzyskać u fryzjera (ostatnie zdjęcie) natomiast po miesiącu wszystko sie wypłukalo i mimo zapewnien fryzjerki, że odrost będzie wyglądał naturalnie, nie jest tak, jest odcięty i nieestetyczny. Dlatego albo zafarbuję całość na blond, albo na ciemno.. Plusem jasnego koloru jest na pewno to, że nie muszę używać mocnego makijażu, przy ciemnych wlosach ciemne brwi i podkreślone oczy to była podstawa żeby nie wyglądać jak trup, ponieważ jestem bardzo blada i o dziwo mam jasną oprawę oczu. Plusy ciemnego - brak odrostów. Bardzo się waham, ponieważ wiem jaką drogę przeszłam żeby uzyskać taki poziom blondu, i drugi raz moje włosy by tego nie przeżyły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#10 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Aleś piękna!
A tak ogólnie to zostań w blondzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Jak dla mnie to w obu super, ciężki wybór, bo twarz do wszystkiego pasuje, taka piekna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
To dopiero problem, gdy komuś pięknie i w brązie i w blondzie!
W brązie faktycznie, zgodnie z tym co wiele przedmówczyń stwierdziło - bardziej Ci naturalnie. Ale może jakiś kompromis? Sombre, ombre? Wtedy i wilk syty i owca cała ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Strzelaj lub emigruj!
|
A może kolor po środku?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Miałam podobne rozterki do Twoich. Moje naturalne włosy są jasnobrązowe i zarówno w przyciemnionych, jak i w rozjaśnianych czułam i wyglądałam dobrze. Ale o ciemne, szczególnie malowane henną, łatwiej dbać. Dlatego u mnie wygrała ta opcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.