|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Wspólne mieszkanie - po jakim czasie
Witajcie.
Chciałabym zapytać po jakim czasie związku zaczęliście ze sobą mieszkać? Czy było to jeszcze na studiach czy po? Ile mieliście lat i gdzie zamieszkaliście (wynajem, mieszkanie, dom, góra u rodziców itd.). I kiedy wg Was jest odpowiedni czas by o tym pomyśleć. Zapraszam do dyskusji. Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólne mieszkanie - po jakim czasie
Kiedy dwoje ludzi na to stać i kiedy oboje tego chcą?
|
|
|
|
|
#3 |
|
zielony stworek
|
Po ślubie cywilnym. 2 lata od pierwszej randki, pół roku po oświadczynach.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Po roku od rozpoczęcia związku (na odległość). Oboje pracowaliśmy.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam 24-25 lat, ja pracowałam, on nie, przeprowadziłam się po pół roku spotykania się do jego domu. Odpowiedni czas to taki kiedy obydwoje czują że tak chcą. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Po niecałym pół roku związku.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
po 8 latach związku ale my zaczęliśmy być razem jak miałam 15 lat
zaczęliśmy mieszkać razem około pół roku po tym jak zaczęliśmy zarabiać na własne utrzymanie
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja 27, on 26 lat. Oboje pracujemy. Wprowadziłam się do wynajmowanej przez niego kawalerki. Mieszkamy razem trochę ponad 3 miesiące i jak na razie jest cudownie wcześniej byłam w 2 kilkuletnich związkach i nie mieszkałam z ówczesnymi partnerami. I nigdy bym się po sobie nie spodziewała, że z kimś zamieszkam po tak krótkim czasie XDWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Po ślubie, po 4.5 latach związku :-D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Zamieszkalismy że sobą po 2 pełnych miesiącach związku. Szybko, ale nie żałuję.
Mieszkamy już razem rok w mieszkaniu w moim mieście studenckim. Mieszkanie należy do moich rodziców. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Wiek teraz: 23 i 26. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli właściwie to tak tuż po magisterce. Edytowane przez 201803071142 Czas edycji: 2017-06-22 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Na studiach, mieliśmy po 21 lat. Zamieszkaliśmy razem właściwie od początku związku (2-3 tygodnie?), w wynajmowanym mieszkaniu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Różnie. Pierwszy raz zamieszkałam z facetem po mniej więcej roku związku, oboje mieliśmy po 19 lat i zaczynaliśmy studia. Zamieszkaliśmy w mieszkaniu z innymi studentami. Z kolejnym facetem nie zamieszkałam w ogóle, bo się jakoś niezbyt nadawał do mieszkania razem.
Potem, już po studiach, zamieszkałam z facetem w jego mieszkaniu po jakoś 2 latach związku. Wcześniej i tak spędzałam u niego połowę tygodnia i miałam tam 1/3 swoich rzeczy. Uważam, że nie istnieje uniwersalna zasada określająca odpowiedni czas do podjęcia rozważań na ten temat. Ja w każdym razie zaczynałam rozmowy na ten temat wtedy, kiedy zamieszkanie razem byłoby wygodne i zgodne z moimi aktualnymi celami. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2017-06-22 o 18:08 |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Po miesiącu znajomości
myślę, że w naszym przypadku to był dobry wybór. Niedługo minie półtora roku od wspólnego zamieszkania no i doczekałam się zaręczyn Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Zamieszkalismy razem po 15 miesiącach zwiazku. Ja miałam 21 lat, on 25. Mieszkanie jest moje. Ja studiowalam (i wciaz studiuje), on po studiach pracowal.
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy było nas na to stać - czyli kiedy jedno z nas znalazło stała pracę. Po 7 latach związku. Chcieliśmy zaczekać do ślubu, ale potoczyło się inaczej.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Wynajelismy mieszkanie po 7 miesiącach związku, ja miałam wtedy 28 a on 29 lat
ale decyzję o wspólnym zamieszkaniu podjęliśmy już po około 3-4 miesiącach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Zamieszkaliśmy razem po 4 miesiącach związku, temat zamieszkania razem pojawił się po jakimś miesiącu od "rozpoczęcia" związku, bo mój chłopak wynajmował jakąś norę a ja planowałam akurat wyprowadzkę od rodziców
Jesteśmy razem już 2,5 roku, więc w naszym przypadku szybkie mieszkanie nie wplynęło negatywnie na związek ![]() Obydwoje pracujemy
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Po roku związku. Ja miałam 21, TŻ 22 lata. Oboje pracowaliśmy i studiowaliśmy. Zamieszkaliśmy w jego rodzinnym domu i mamy cały parter dla siebie, więc żyjemy w 100% za swoje + dokładamy się do domu i rachunków. W styczniu minęły 3 lata wspólnego mieszkania i uważam że to była świetna decyzja
03.01.2013r. 08.01.2017r. To, co zdobyliśmy z największym trudem, najbardziej kochamy. Edytowane przez Rose969 Czas edycji: 2017-06-22 o 19:15 |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;74871316]Gratuluję
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Po 4,5 roku zwiazku na odleglosc. Kiedy sie zdecydowalam dolaczyc do niego (pracowal I mieszkal ok 300km odemnie) szybko znalazlam pracę,wynajelismy wspolnie male mieszkanko (on wczesniej sam wynajmowal pokoj) I przygarnęlismy kotka
![]() Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Aaa no I oboje juz bylismy po studiach. Ja 2 a on ponad 3 lata. Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
My zamieszkamy razem w sierpniu (a i w sierpniu stukną nam dwa lata). Oboje pracujemy, mam 22 lata, TŻ 30.
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kilku miesiącach, najpierw do mieszkania które wynajmowałam, później do mojego, jestem po 30. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że to zależy od wieku i długości związku. Wiadomo, że jak ma się 18 lat i jest sie 3 lata w zwiazku to chyba raczej nie pchałabym sie we wspólne mieszkanie, ale jak się ma 24 lata i jest sie 3 lata w zwiazku to już jak najbardizej tak. A im się jest starszym tym ten okres sie powinien skracać. Te etapy związkowe lecą szybciej wtedy generalnie to jak jestescie gotowi to mozna ze sobą mieszkac
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
byliśmy współlokatorami na 1 roku studiów, po roku zaczęliśmy być parą, nadal mieszkamy razem (4 lata miną w tym roku), i jest fajnie
studiujemy i pracujemy
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Po ślubie, czyli po jakichś 10-11 latach bycia razem, ale jesteśmy razem od 17 roku życia.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
W przypadku eks po 4 latach związku i zaręczynach.
W obecnym związku. Najpierw byliśmy współlokatorami i tak się poznaliśmy. Teraz jesteśmy i parą i współlokatorami w kilkuosobowym mieszkaniu. Myślimy o wynajęciu czegoś tylko we dwoje. (Jesteśmy ze sobą cztery miesiące). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 Czas edycji: 2017-06-23 o 07:05 |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Zamieszkaliśmy ze sobą po pół roku związku, ja miałam wtedy 24 lata a Tż 21
, oboje pracowaliśmy i studiowaliśmy zaocznie więc wynajęliśmy kawalerkę Po dwóch latach kupiliśmy mieszkanie i teraz stuknęło nam 3 lata wspólnego mieszkania ![]() za msc ślub
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
... o ile pamiętam wszystko wydarzyło się po 4 miesiącach. Przestaliśmy tracić czas na dojazdy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

zaczęliśmy mieszkać razem około pół roku po tym jak zaczęliśmy zarabiać na własne utrzymanie

ja 27, on 26 lat. Oboje pracujemy. Wprowadziłam się do wynajmowanej przez niego kawalerki. Mieszkamy razem trochę ponad 3 miesiące i jak na razie jest cudownie
wcześniej byłam w 2 kilkuletnich związkach i nie mieszkałam z ówczesnymi partnerami. I nigdy bym się po sobie nie spodziewała, że z kimś zamieszkam po tak krótkim czasie XD

myślę, że w naszym przypadku to był dobry wybór. Niedługo minie półtora roku od wspólnego zamieszkania no i doczekałam się zaręczyn