|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta, by urosnąć w wieku 20 lat
Cześć, jestem chłopakiem ( 20 lat ) i mam nieco opóźniony wiek kostny, 175 cm wzrostu rano. Chciałbym dobić do tych 180 cm. Czy jest jakaś specjalna dieta, suplementy czy witaminy, które pomogłyby mi jeszcze podrosnąć? Ewentualnie jakieś ćwiczenia? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dieta, by urosnąć w wieku 20 lat
Nie jestem pewna, czy coś takiego istnieje, pewnie są jakieś sterydy, które odpowiedzialne są za stymulację hormonu wzrostu, ale fachowcem nie jestem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A ten wiek kostny określiłeś sobie sam? Bo wiesz, 175 cm to normalny wzrost.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kilka lat temu lekarz to stwierdził, ponieważ później wyrastały mi zęby stałe. Niby 175 to średni wzrost, ale lepiej bym się czuł mając te 180 cm no i większość kobiet preferuje wyższych mężczyzn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Radzę nastawić się, że więcej nie urośniesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli Ci bardzo na tym zależy to możesz spróbować HGH pod okiem specjalisty. Im wcześniej się do niego udasz tym większe szanse na efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Może terapia hormonem wzrostu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() 1. Aby określić wiek kostny musisz mieć wykonane RTG nadgarstka ręki niedominującej. 2. W twoim wieku nasady kości prawie na 100% są już od dawna zamknięte. To oznacza, że już na pewno nie urośniesz ani o centymetr bez względu na zastosowane suplementy. 3. Przyjmowanie hormonu wzrostu u ludzi dorosłych u których zakończyło się wzrastanie nie powoduje wzrastania, a jedynie poszerzanie się twarzy, rąk i stóp- radzę wygooglować taką chorobę jak akromegalia która właśnie polega na nadmiernym wydzielaniu hormonu wzrostu w dorosłości. Podsumowując- zarośnięte nasady kości długich- zupełny brak szansy na jakiekolwiek urośnięcie. Jeżeli na serio podejrzewasz, że masz opóźniony wiek kostny możesz wykonać RTG nadgarstka w celu ustalenia wieku kostnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jak już zdecydujesz się na coś daj nam znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.