|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciągłe telefony
Cześć, postanowiłam tutaj napisać, bo moi znajomi są już zmęczeni tym tematem, a ja naprawdę chciałabym znać odpowiedź na swoje pytanie i liczę na to, że może ktoś był w podobnej sytuacji albo po prostu zna się na facetach.
![]() Miałam bardzo dobrego kumpla. Nasza znajomość trwała rok. Pomiędzy nami było coś więcej ale związku z tego nigdy nie było, bo obydwoje byliśmy bardzo niezdecydowani. 3miesiące temu nasza znajomość się zakończyła. Pokłóciliśmy się, a on usunął mnie ze wszystkich portali społecznościowych. Zapadł się pod ziemię, unika mnie. Było mi bardzo przykro i przeżyłam to, bo byłam do niego przywiązana. Po jakiś pierwszych 2tyg zadzwonił do mnie o 1 w nocy ale nic nie powiedział. Słyszałam tylko muzykę w tle. Ok, pewnie się upił i stąd ten telefon. Miesiąc później zadzwonił już o normalnej godzinie, ale znów cisza. Napisał mi później w smsie, że telefon sam niechcący zadzwonił. Na pewno ![]() Proszę wytłumaczcie mi to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciągłe telefony
Nie rozumiem takiego zachowania, ale koleś ewidentnie nie chce z Tobą rozmawiać, a takie telefony są dosyć denerwujące. Jeśli jesteś pewna, że nic z tej znajomości nie będzie - ja bym zablokowała jego numer.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pewnie lubi grać w gierki i bawić się innymi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Facet ma cos nie tak z garem i gra w jakies chore gry. Po co? Lubi bawic widocznie sie Twoimi uczuciami. Dobrze ze go zablokowalas.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
O, jejku, współczuję Ci... Pewnie facet chce w Tobie rozbudzić ciekawość, pokazać, że szaleje na jakiś imprezach ("Taki jestem nonszalancki, w tle muzyka, słyszysz?"), jest zajęty ("Ludzie mnie rozchwytują tak bardzo, że nie zauważam, kiedy mój telefon sam przypadkowo do Ciebie dzwoni"). Żebyś żałowała
![]() Innymi słowy, jak napisała Emmanuelle_Noire: to jakieś tanie, żałosne gierki i zawracanie głowy. Bardzo dobrze, że go zablokowałaś! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ściągnij aplikację, która służy do blokowania numerów i problem z głowy. Facet jest szurnięty i upierdliwy, po co Ci to?
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Boże. Może rzeczywiście mu się przypadkiem włącza i wybiera, a Ty od razu teorie spiskowe, może nie jesteś jedyną osobą z jego listy kontaktów która dostaje takie dziwne połączenie (do mnie czasem też ktoś tak zadzwoni i słyszę czasem czyjąś rozmowę w tle albo typową zanieczyszczoną dźwiękami życia ciszę
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-07-22 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
mnie się ostatnio zdarzyło pewnie ze 3 razy w miesiącu,
a z kolei przerywanie połączenia gdy widzę, że wybiera mi się numer nie do tej osoby do której chciałam zadzwonić - spokojnie nie przynajmniej kilka razy czy raz dziennie - tylko dlatego, że zamiast wybierać kontakt niecierpliwie, na szybko (i ryzykować że mi się za bardzo przesunie lista kontaktow czy słownik podpowie osobę z podobnym nazwiskiem (jeszcze jak wpisujesz po numerach, w moim wykonaniu standard, to telefon po kolei filtruje cyfra za cyfrą, ze wzrostem liczby ograniczając liczbę osób zawierająch cyfry np 564, 56478 itd)) - wolę to zrobić bardzie spokojnie, za to z wiekszą pewnością, że faktycznie dzwonię do zielinska patrycja a nie zielinska wieslawa ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- a jeśli już wybiore zieloną słuchawką nie ten numer, to wolę przerwać połączenie niż jeszcze o tym gadać; czasem tylko napiszę smsa gdy podejrzewam, że mogłam się wyświetlić i wiem, że ta osoba mogłaby oddzwonić - takiego w stylu że nic nie chciałam ![]() ale jak się nie spodziewam, że by oddzwonił bo np. niektórzy mają sporo telefonów w ciagu dnia i nie praktykują zwyczaju oddzwaniania do innych, tylko czekają aż to dzwoniący ponownie się odezwie - to na pewno nie piszę ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-07-22 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hultaj raz po takim telefonie napisałam mu, aby usunął mój numer. Nie odpisał mi i jak widać nie usunął dlatego wątpię, aby każdy telefon był niechcący.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Zablokowałam numer jak będzie szukał bezsensownego kontaktu w inny sposób to wtedy będę się martwić. Pamiętam, że znajomi mi mówili, że był kiedyś z dziewczyną i jak go zostawiła to też nie dawał jej spokoju. Tylko tu sytuacja odwrotna, bo to on zapadł się pod ziemię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Może jest zdziwiony, że się za nim nie uganiasz po "rozstaniu" i w ten jakże delikatny sposób sobie przypomina. Lub wybrał przypadkowo. Lub jego aktualna dziewczyna sprawdza kontakt. Lub robi sobie jaja. Lub sto innych możliwości.
Szkoda czasu, by nad tym rozważać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Zablokować go (dobrze, że już to zrobiłaś), skoro on ma nadal Twój numer w telefonie i może rzeczywiście przypadkiem został wybrany te kilka razy (wierzyć, nie wierzyć w tą wersję - w sumie czy to ważne?).
I nigdy więcej się nie kontaktować, nawet jeżeli już naprawdę będzie chciał nawiązać kontakt - po co odgrzewać tego kotleta? Autorko, uznaj tą znajomość za umarłą na zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
jak dla mnie to że mówisz do obcego gościa by skasował twój numer świadczy o tym, że to chyba z tobą coś jest trochę nie tak, i to ty wałkujesz sytuację, zupełnie, jakbyś wmawiala sobie, że za tobą lata i wydzwania.
kiedyś to był faktycznie problem, nie bylo widać kto dzwoni, taki natręt miał niezłe pole do popisu, teraz widzisz od razu na wyświetlaczu kto, możesz wrzucić aplikację która ci go zablokuje, albo wystarczy, bez żadnej nawet aplikacji, że ustawisz mu indywidualny dzwonek - ciszę na przykład, i nawet nie będziesz słyszała, że dzwonił, a po wszystkim, po sięgnięciu po telefon, po prostu zrzucała kontakt. On mimo wszystko do Ciebie nie wydzwania codziennie. Ale blokada w Twojej sytuacji będzie najlepsza. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to nie przypadek, ale nieważne już. Zablokowałaś go, koniec. Przestań rozkminiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
gość jest puknięty w sam środek czoła.
Bawi się Tobą. Próbuje manipulować. Zablokuj jego numer i niech się goni pawian.
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
To prawda, świrnięty jest - najlepiej zignorować i zablokować - tak jak zrobiłaś
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
nowy wydział na wizażu
psychiatria to tak prawdziwe jak wmawianie sobie: on nie dzwoni bo jest zapracowany ! niezle niedopieszczone ego, koleś ją rzucił, na jej oddzwaniania nawet nie reaguje ale wydzwania do niej. 4 telefony w przeciągu 2,5 msca , w tym jeden z miesięczną przerwą, dziki stalking jak nic. marzenia. zablokuj go autorko i przekonaj się, czy będzie wydzwaniał do ciebie z nowego numeru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
drwiący ton, w odniesieniu do pewności, że facet jest świrem bo wykonał w ciągu 2,5 msca 4 głuche połączenia z czego nie ma żadnej pewności, że to faktycznie nie były technologiczne pomyłki.
mam dual sim, więc prywatny i służbowy w 1 aparacie, bywa, że dzwonię więcej, bywa, że mniej, dla mnie nieszałowość systemu android nie jest wielką sprawą, i nie wpadłabym na to, aby z takich drobiazgów robić coś ważnego. może jeśli ktoś mało dzwoni albo nosi telefon w pokrowczyku w torebce to mu się w głowie nie mieści, ale ja z doświadczenia wiem, że o ile nie blokujesz ekranu kodem czy kodem graficznym to jego samoczynne odblkowanie bardzo trudne nie jest. oczywiście nie jest to też bynajmniej nagminne ale tak naprawdę bezpieczne pod tym względem były wyłącznie telefony z klapką. przy wybieraniu numeru w pospiechu pomylenie adresata połączenia też trudne nie jest. może i facet ma świra, nie wiem, ale więcej tu widzę urażonej dumy i pragnienia, by chłopak za dziewczyną wydzwaniał i wkręcania w ten typ myślenia autorki. tak jak ludzie którzy zostali porzuceni czy nie wybrani do dalszego randkowania, rozczarowani, mówią czasem że ''tacy są super a ten co odtrącił to frajer, i traci taką wspaniałą kobietę czy świetnego faceta''. tylko, że odtrącający jakoś tak nie uważa. gdyby chłopak chciał do niej wrócić to po prostu by się odezwał, muzyką w tle, ciszą oraz przede wszystkim brakiem odpowiedz na nawiązany w tej sprawie z dziewczyną kontakt (oddzwoniła, on to olał) nic tym nie ugra. a gdyby miała sytuację przepracowaną nie zwracałaby na to większej uwagi. nie ma to doszukuje się drugiego dna. byłoby wszystko fajnie tylko chłopak poza bardzo sporadycznym jak dotąd 'milczącym' dzwonieniem nie nawiązuje żadnego kontaktu. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
idąc tym tokiem rozumowania każdy kto po pijaku zachowuje się średnio racjonalnie np. marudzi, chce gdzieś iść czy jak tutaj zadzwoni do byłej dziewczyny czy kogoś jest chory psychicznie. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-07-24 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.