Ciągłe telefony - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-22, 11:53   #1
wdobrowianka
Raczkowanie

Ciągłe telefony

Cześć, postanowiłam tutaj napisać, bo moi znajomi są już zmęczeni tym tematem, a ja naprawdę chciałabym znać odpowiedź na swoje pytanie i liczę na to, że może ktoś był w podobnej sytuacji albo po prostu zna się na facetach.

Miałam bardzo dobrego kumpla. Nasza znajomość trwała rok. Pomiędzy nami było coś więcej ale związku z tego nigdy nie było, bo obydwoje byliśmy bardzo niezdecydowani. 3miesiące temu nasza znajomość się zakończyła. Pokłóciliśmy się, a on usunął mnie ze wszystkich portali społecznościowych. Zapadł się pod ziemię, unika mnie. Było mi bardzo przykro i przeżyłam to, bo byłam do niego przywiązana. Po jakiś pierwszych 2tyg zadzwonił do mnie o 1 w nocy ale nic nie powiedział. Słyszałam tylko muzykę w tle. Ok, pewnie się upił i stąd ten telefon. Miesiąc później zadzwonił już o normalnej godzinie, ale znów cisza. Napisał mi później w smsie, że telefon sam niechcący zadzwonił. Na pewno Znów jakiś miesiąc cisza. 2tyg temu puścił mi tylko sygnał. Nie zareagowałam. I dzisiaj znów zadzwonił, odebrałam i cisza. Napisałam mu tylko smsa z pytaniem 'czy mógłby już skończyć z tym 'ale zero odzewu. O co chodzi? On ewidentnie nie chce niczego wyjaśniać. Raz próbowałam do niego zadzwonić to nie odebrał, a później nie oddzwonił więc próba pogodzenia się ze mną odpada. Dziś zdecydowałam się zablokować jego numer. Co zdążę o nim zapomnieć to on o sobie przypomina głuchym telefonem. Rozumiem, że pewnie taki jest cel, abym nie zapomniała, tylko pytanie: po co?

Proszę wytłumaczcie mi to
wdobrowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 12:00   #2
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Dot.: Ciągłe telefony

Nie rozumiem takiego zachowania, ale koleś ewidentnie nie chce z Tobą rozmawiać, a takie telefony są dosyć denerwujące. Jeśli jesteś pewna, że nic z tej znajomości nie będzie - ja bym zablokowała jego numer.
Stary 2017-07-22, 12:01   #3
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Pewnie lubi grać w gierki i bawić się innymi
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 12:20   #4
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Facet ma cos nie tak z garem i gra w jakies chore gry. Po co? Lubi bawic widocznie sie Twoimi uczuciami. Dobrze ze go zablokowalas.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 12:37   #5
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

O, jejku, współczuję Ci... Pewnie facet chce w Tobie rozbudzić ciekawość, pokazać, że szaleje na jakiś imprezach ("Taki jestem nonszalancki, w tle muzyka, słyszysz?"), jest zajęty ("Ludzie mnie rozchwytują tak bardzo, że nie zauważam, kiedy mój telefon sam przypadkowo do Ciebie dzwoni"). Żebyś żałowała

Innymi słowy, jak napisała Emmanuelle_Noire: to jakieś tanie, żałosne gierki i zawracanie głowy. Bardzo dobrze, że go zablokowałaś!
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 12:43   #6
Frezja__
Zakorzenienie

Ściągnij aplikację, która służy do blokowania numerów i problem z głowy. Facet jest szurnięty i upierdliwy, po co Ci to?

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 12:46   #7
Hultaj
BAN stały

Boże. Może rzeczywiście mu się przypadkiem włącza i wybiera, a Ty od razu teorie spiskowe, może nie jesteś jedyną osobą z jego listy kontaktów która dostaje takie dziwne połączenie (do mnie czasem też ktoś tak zadzwoni i słyszę czasem czyjąś rozmowę w tle albo typową zanieczyszczoną dźwiękami życia ciszę ; np), nawet nie zwracam na to uwagi. Teraz są smartfony, nie dość że wystarczy dotknąć, coś odblokować (najczęsciej zwykłym przesunięciem ekranu, to się może samo zrobić w kieszeni na tyłku ) to czasem system łapie zwiechę i też wariuje , zdarza mi się wciskać czerwoną słuchawkę gdy do kogoś właśnie dzwonię, bo telefon sie rozpędzi i wybiera się inny numer (a może bywać przecież czasem i tak, że sieć zdąży połączyć i drugiej osobie na ekranie zdąży się już dzwoniący wyświetlić /nawet jeszcze przed sygnałem, bo zazwyczaj najpierw rozświetla się ekran a dopiero po ułamku chwili włącza się dźwięk).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-07-22 o 12:56
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 13:03   #8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Boże. Może rzeczywiście mu się przypadkiem włącza i wybiera, a Ty od razu teorie spiskowe, może nie jesteś jedyną osobą z jego listy kontaktów która dostaje takie dziwne połączenie (do mnie czasem też ktoś tak zadzwoni i słyszę czasem czyjąś rozmowę w tle albo typową zanieczyszczoną dźwiękami życia ciszę ; np), nawet nie zwracam na to uwagi. Teraz są smartfony, nie dość że wystarczy dotknąć, coś odblokować (najczęsciej zwykłym przesunięciem ekranu, to się może samo zrobić w kieszeni na tyłku ) to czasem system łapie zwiechę i też wariuje , zdarza mi się wciskać czerwoną słuchawkę gdy do kogoś właśnie dzwonię, bo telefon sie rozpędzi i wybiera się inny numer (a może bywać przecież czasem i tak, że sieć zdąży połączyć i drugiej osobie na ekranie zdąży się już dzwoniący wyświetlić /nawet jeszcze przed sygnałem, bo zazwyczaj najpierw rozświetla się ekran a dopiero po ułamku chwili włącza się dźwięk).
Wiesz taka sytuacja mi sie zdarza raz na kilka lat. Facet sie bawi.

ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 13:16   #9
Hultaj
BAN stały

mnie się ostatnio zdarzyło pewnie ze 3 razy w miesiącu,
a z kolei przerywanie połączenia gdy widzę, że wybiera mi się numer nie do tej osoby do której chciałam zadzwonić - spokojnie nie przynajmniej kilka razy czy raz dziennie - tylko dlatego, że zamiast wybierać kontakt niecierpliwie, na szybko (i ryzykować że mi się za bardzo przesunie lista kontaktow czy słownik podpowie osobę z podobnym nazwiskiem (jeszcze jak wpisujesz po numerach, w moim wykonaniu standard, to telefon po kolei filtruje cyfra za cyfrą, ze wzrostem liczby ograniczając liczbę osób zawierająch cyfry np 564, 56478 itd)) - wolę to zrobić bardzie spokojnie, za to z wiekszą pewnością, że faktycznie dzwonię do zielinska patrycja a nie zielinska wieslawa

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

a jeśli już wybiore zieloną słuchawką nie ten numer, to wolę przerwać połączenie niż jeszcze o tym gadać; czasem tylko napiszę smsa gdy podejrzewam, że mogłam się wyświetlić i wiem, że ta osoba mogłaby oddzwonić - takiego w stylu że nic nie chciałam
ale jak się nie spodziewam, że by oddzwonił bo np. niektórzy mają sporo telefonów w ciagu dnia i nie praktykują zwyczaju oddzwaniania do innych, tylko czekają aż to dzwoniący ponownie się odezwie - to na pewno nie piszę

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-07-22 o 13:18
Stary 2017-07-22, 13:30   #10
wdobrowianka
Raczkowanie

Hultaj raz po takim telefonie napisałam mu, aby usunął mój numer. Nie odpisał mi i jak widać nie usunął dlatego wątpię, aby każdy telefon był niechcący.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Zablokowałam numer jak będzie szukał bezsensownego kontaktu w inny sposób to wtedy będę się martwić. Pamiętam, że znajomi mi mówili, że był kiedyś z dziewczyną i jak go zostawiła to też nie dawał jej spokoju.
Tylko tu sytuacja odwrotna, bo to on zapadł się pod ziemię.
wdobrowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 13:33   #11
201803071148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wdobrowianka Pokaż wiadomość
Hultaj raz po takim telefonie napisałam mu, aby usunął mój numer. Nie odpisał mi i jak widać nie usunął dlatego wątpię, aby każdy telefon był niechcący.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Zablokowałam numer jak będzie szukał bezsensownego kontaktu w inny sposób to wtedy będę się martwić. Pamiętam, że znajomi mi mówili, że był kiedyś z dziewczyną i jak go zostawiła to też nie dawał jej spokoju.
Tylko tu sytuacja odwrotna, bo to on zapadł się pod ziemię.
To zablokuj jego numer, a nie baw sięw rozkazywanie komus "Usun mój numer!!!!!1111oneone"

201803071148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-22, 13:44   #12
krolowazimy
Wtajemniczenie

Może jest zdziwiony, że się za nim nie uganiasz po "rozstaniu" i w ten jakże delikatny sposób sobie przypomina. Lub wybrał przypadkowo. Lub jego aktualna dziewczyna sprawdza kontakt. Lub robi sobie jaja. Lub sto innych możliwości.

Szkoda czasu, by nad tym rozważać.
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 13:46   #13
201803290936
Konto usunięte

Zablokować go (dobrze, że już to zrobiłaś), skoro on ma nadal Twój numer w telefonie i może rzeczywiście przypadkiem został wybrany te kilka razy (wierzyć, nie wierzyć w tą wersję - w sumie czy to ważne?).

I nigdy więcej się nie kontaktować, nawet jeżeli już naprawdę będzie chciał nawiązać kontakt - po co odgrzewać tego kotleta? Autorko, uznaj tą znajomość za umarłą na zawsze.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-22, 14:14   #14
Hultaj
BAN stały

jak dla mnie to że mówisz do obcego gościa by skasował twój numer świadczy o tym, że to chyba z tobą coś jest trochę nie tak, i to ty wałkujesz sytuację, zupełnie, jakbyś wmawiala sobie, że za tobą lata i wydzwania.

kiedyś to był faktycznie problem, nie bylo widać kto dzwoni, taki natręt miał niezłe pole do popisu, teraz widzisz od razu na wyświetlaczu kto, możesz wrzucić aplikację która ci go zablokuje, albo wystarczy, bez żadnej nawet aplikacji, że ustawisz mu indywidualny dzwonek - ciszę na przykład, i nawet nie będziesz słyszała, że dzwonił, a po wszystkim, po sięgnięciu po telefon, po prostu zrzucała kontakt.
On mimo wszystko do Ciebie nie wydzwania codziennie.
Ale blokada w Twojej sytuacji będzie najlepsza.
Cytat:
Co zdążę o nim zapomnieć to on o sobie przypomina głuchym telefonem.
ale masz to nieprzepracowane czy nie masz?
Stary 2017-07-22, 16:58   #15
Konto usunięte

Moim zdaniem to nie przypadek, ale nieważne już. Zablokowałaś go, koniec. Przestań rozkminiać
Stary 2017-07-22, 22:28   #16
lady666macbeth
Zakorzenienie

gość jest puknięty w sam środek czoła.
Bawi się Tobą. Próbuje manipulować.
Zablokuj jego numer i niech się goni pawian.
Stary 2017-07-23, 16:35   #17
MrsPapuga
Rozeznanie

To prawda, świrnięty jest - najlepiej zignorować i zablokować - tak jak zrobiłaś
MrsPapuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-23, 16:51   #18
Hultaj
BAN stały

nowy wydział na wizażu

psychiatria

to tak prawdziwe jak wmawianie sobie: on nie dzwoni bo jest zapracowany !

niezle niedopieszczone ego, koleś ją rzucił, na jej oddzwaniania nawet nie reaguje ale wydzwania do niej.

4 telefony w przeciągu 2,5 msca , w tym jeden z miesięczną przerwą, dziki stalking jak nic.

marzenia.

zablokuj go autorko i przekonaj się, czy będzie wydzwaniał do ciebie z nowego numeru.
Stary 2017-07-24, 08:02   #19
green way
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
nowy wydział na wizażu
psychiatria
to tak prawdziwe jak wmawianie sobie: on nie dzwoni bo jest zapracowany !

niezle niedopieszczone ego, koleś ją rzucił, na jej oddzwaniania nawet nie reaguje ale wydzwania do niej.

4 telefony w przeciągu 2,5 msca , w tym jeden z miesięczną przerwą, dziki stalking jak nic.

marzenia.

zablokuj go autorko i przekonaj się, czy będzie wydzwaniał do ciebie z nowego numeru.
Ciekawe skąd ten drwiący ton... Czego się czepiasz dziewczyny, skoro każdy ma indywidulny tok i czas zapominania o nieudanych znajomościach? Mnie by też zdenerwowały takie "przypadkowe" telefony nawet jakby były raz na ruski rok. W końcu facet sam spieprzył, więc niech będzie konsekwentny i usunie też numer telefonu. Moim zdaniem coś jest nie teges, bo gdyby gościu był taki w porządku, to by odebrał telefon lub odpisał na esa. A tak się czai i niby przypadkiem mu się wciska, no biedaczek jeden! Ja obstawiam, że gościu jak sobie chlapnie procenta to mu się zaraz "wrażliwość" aktywuje i tak testuje autorkę. Blokada numeru to najlepszy sposób na takiego palanta. A tak poza tematem... W życiu nie widziałam tel., który by sam wybierał numer i dzwonił, a do tego jeszcze przy wybieraniu przeskakiwał po pozycjach z książki jak pchła. Ja bym taki egzemplarz od razu zamieniła na inny model. No chyba, że z tel. jest jak z psem, że upodabnia się do właściciela...
green way jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-24, 10:43   #20
Hultaj
BAN stały

drwiący ton, w odniesieniu do pewności, że facet jest świrem bo wykonał w ciągu 2,5 msca 4 głuche połączenia z czego nie ma żadnej pewności, że to faktycznie nie były technologiczne pomyłki.

mam dual sim, więc prywatny i służbowy w 1 aparacie, bywa, że dzwonię więcej, bywa, że mniej, dla mnie nieszałowość systemu android nie jest wielką sprawą, i nie wpadłabym na to, aby z takich drobiazgów robić coś ważnego.

może jeśli ktoś mało dzwoni albo nosi telefon w pokrowczyku w torebce to mu się w głowie nie mieści, ale ja z doświadczenia wiem, że o ile nie blokujesz ekranu kodem czy kodem graficznym to jego samoczynne odblkowanie bardzo trudne nie jest. oczywiście nie jest to też bynajmniej nagminne ale tak naprawdę bezpieczne pod tym względem były wyłącznie telefony z klapką.

przy wybieraniu numeru w pospiechu pomylenie adresata połączenia też trudne nie jest.

może i facet ma świra, nie wiem, ale więcej tu widzę urażonej dumy i pragnienia, by chłopak za dziewczyną wydzwaniał i wkręcania w ten typ myślenia autorki.
tak jak ludzie którzy zostali porzuceni czy nie wybrani do dalszego randkowania, rozczarowani, mówią czasem że ''tacy są super a ten co odtrącił to frajer, i traci taką wspaniałą kobietę czy świetnego faceta''. tylko, że odtrącający jakoś tak nie uważa.

gdyby chłopak chciał do niej wrócić to po prostu by się odezwał, muzyką w tle, ciszą oraz przede wszystkim brakiem odpowiedz na nawiązany w tej sprawie z dziewczyną kontakt (oddzwoniła, on to olał) nic tym nie ugra.

a gdyby miała sytuację przepracowaną nie zwracałaby na to większej uwagi. nie ma to doszukuje się drugiego dna. byłoby wszystko fajnie tylko chłopak poza bardzo sporadycznym jak dotąd 'milczącym' dzwonieniem nie nawiązuje żadnego kontaktu.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Ja bym taki egzemplarz od razu zamieniła na inny model. No chyba, że z tel. jest jak z psem, że upodabnia się do właściciela...
trochę nie rozumiem kontekstu żartu, ;p, pomyślałabym raczej, że jak z psem, nie do zastąpienia. Nie widzę sensu wymiany aparatu, używam androida wystarczająco długo by wiedzieć, że czy budżetowy czy markowy telefon tak samo nie są niezawodne, łapią czasem zwiechy. Po drugie akurat listy kontaktu przewijają się szybko i płynnie, jesli sama sobie przewinę za daleko i nacisnę wybieranie którego akurat nie chciałam, to do kogo pretensja, do technologii że nie trzeba każdej komendy zatwierdzać osobnym kodem..?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Ja obstawiam, że gościu jak sobie chlapnie procenta to mu się zaraz "wrażliwość" aktywuje i tak testuje autorkę.
to brzmi sensownie, ale o ile można wtedy powiedzieć, że facet nie umie pić i włącza mu się po % tryb dziwacznego zachowania o tyle trochę trudno robić od razu z niego psychola.
idąc tym tokiem rozumowania każdy kto po pijaku zachowuje się średnio racjonalnie np. marudzi, chce gdzieś iść czy jak tutaj zadzwoni do byłej dziewczyny czy kogoś jest chory psychicznie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2017-07-24 o 10:40
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości