|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() kłaczki tu, kłaczki tam ...
Witam mam mały problem jak podczas prania pozbyć się włosów i/lub sierści psa ? Dzię właśnie wyprałam rzeczy skłaczone ale sierść nei tylo została w bębnie pralki ale także na rzeczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kłaczki tu, kłaczki tam ...
niestety, nie da sie pozbyc tych klaczkow...mialam ten sam problem i nic nie pomagalo...trzeba recznie wybierac nie tylko z bebna pralki, ale i z ubran...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
eee tam, dziewczyny (: jest pewien sposób na to. sama mam w domku psa, ktory zostawia po sobie pelno dosc dlugich wlosow... ;<
a sposob jest taki: http://www.bonprix.pl/katalog.php?st...rod=39&licz=38 tutaj kosztuje to 19 zl za 6 sztuk, ale sa to pileczki z zabawki dla dzieci. Moze skojarzycie, jest taka pileczka z rzepami i do tego dwie ogragle tarcze do lapania tej pileczki, to wlasnie to (: czy sposob dokonca skuteczny, to nie wiem, bo nie probowalam. Juz sie przyzwyczailam, ze moj pies polowe swojej siersci zostawia na podlodze, kocach i ubraniach... ale zawsze mozna sprobowac, a jak komus pomoze, to moze i ja sie skusze... (:
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jedyne co mi przychodzi do glowy to uzycie mokrej szczotki, takiej jak uzywa sie do obmeszonych ubran, ale to zapewne pracochlonne jesli chodzi o wieksza ilosc ubran...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
stosowalam te kuleczki mojej roboty czyt wałki taki co się same lepia do wlosow nei wiem krcze jak je nazwac ;d;d;d nei zauwazylam zeby pomogly zbytnio ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja kupilam kiedys w sklepie za 4 zl taki walek wlasnie z klejem czy cos, do tego fajnie sie lepi siersc, smieci i nawet kurz, potem woda trzeba go splukac wysuszyc i znowu mozna zbierac. Tylko troche klejem smierdzi, bo to jakis taki klej jest. Z ubran fajnie sie tym zbiera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jest kilka rodzajów szczotek do usuwania sierści. Są rolki - albo takie gumowe, do zmywania pod woda (działają srednio...) albo takie oblepione taśmą z klejem - po użyciu taśme sie odrywa, tzn zewnętrzną warstwę, a pod nią jest nowa, używa się skończy.
Są też inne szczotki, z takiego specjalnego materiału, który ma włosie skierowane w jedną stronę. użytku wielorazowego ![]() ![]() Jeśli przed praniem użyje się takiej szczotki i ściągni większosć siersci, reszta powinna się wyprac... ewentualnie jesli cos wbije sie w materiał, trzeba pojedynczo ręcznie wyciągać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
http://www.koty.civ.pl/rady/siersc.php na tej stronie jest pare sposobow na usuwanie siersci nie tylko z ubran. jest tam tez zdjecie takiej specjalnej szczotki. ja mam podobna w domuinny ksztalt, ale material ten sam i jest naprawde skuteczna. niestety troche czasochlonne to czyszczenie, ale co zrobic, przeciez nie pozbedziemy sie ukochanego pieska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja poprostu kawałek po kawałku zdejmyję sierść z ubrań taśmą klejącą!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.