Jak się rozstać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-15, 09:26   #1
nick1212
Przyczajenie

Jak się rozstać?

Cześć. Wiem, że to, co będę pisał, nie jest miłe, a wręcz okrutne, ale pewnie większość z nas tego doświadczyła - z różnej strony... Wybaczcie za szorstkość posta, tak naprawdę emocje we mnie buzują, ale po prostu chciałbym poznać Wasze zdanie (o ile to możliwe - bez oceniania mnie...).

W styczniu rozstałem się z moją dziewczyną, byliśmy razem ponad 2,5 roku. W lutym poznałem inną i jestem z nią do dziś. Jednak nie mogę zapomnieć o mojej poprzedniej dziewczynie, jest miłością mojego życia i chcę się jej dziś oświadczyć (zgodziła się ze mną spotkać). Jednak ta obecna dziewczyna też jest wspaniała - nie mogę jej niczego zarzucić, bardzo żałuję, że tak wyszło... Nawet mieliśmy plany na przyszłość, poznaliśmy swoich rodziców etc. Ale niestety nie mogę zapomnieć o tamtej, cały czas miałem ją z tyłu głowy. Myślałem, że to nie to, dlatego się rozstaliśmy. Ale im dłużej nie jesteśmy razem, tym coraz bardziej za nią tęsknię, mimo, że z obecną spędzamy świetnie czas, świetnie się rozumiemy etc. Wiem, że bardzo jej na mnie zależy, nawet zamieszkaliśmy razem..., ale muszę to skończyć - jeszcze dziś.

Moje pytanie do Was - czy powiedzieć jej prawdę? Chciałbym sprawić jej jak najmniejszy ból, o ile to możliwe w ogóle. Myślę o tym, żeby jej powiedzieć, że to po prostu jednak 'nie to' z mojej strony, ale wolę nie podawać prawdziwego powodu (tym bardziej, że na początku ona się tego obawiała). W skrócie - jak się rozstać tak, by dziewczyna w miarę szybko się pozbierała i na nowo ułożyła sobie życie? Może powinienem zagrać chama, po prostu powiedzieć popołudniu, że się wyprowadzam, że się pomyliłem itd. Krótkie przecięcie. Mamy po 31 lat, nie jesteśmy już małolatami...

Prośba o Wasze opinie dziewczyny.
nick1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 10:47   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Jak się rozstać?

Nikt ci nie powie jak zareaguje jakaś nieznajoma kobieta w przytoczonych sytuacjach. Ty to najlepiej wiesz.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 11:03   #3
Frezja__
Zakorzenienie

Od 8 miesięcy nie widziałeś się z dziewczyną i nagle z dupy się jej oświadczysz? Best pomysł ever

Patrząc z boku, na miejscu tej dziewczyny chciałabym usłyszeć prawdę. Bo okazałbyś dla mnie totalnym kretynem. Ale z drugiej strony to i tak będzie ciężkie i tak.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 11:06   #4
_itsabelle
Rozeznanie

GG do _itsabelle

Na pewno nie 'zgrywaj chama'. Po drugie, myślisz że Twoja była zgodzi się na Twoje zaręczyny po x czasu spędzonym osobno i będziecie żyć długo i szczęśliwie? Według mnie powinieneś poczekać na spotkanie, zderzyć się z rzeczywistością, zobaczyć, że to tak nie działa i wtedy przeanalizować życie jeszcze raz. Masz w domu dziewczynę, która Cię kocha i rozumiem, że Ty możesz nie mieć takiego samego uczucia co ona, bo kochasz swoją byłą. Ale nie uważam, żeby Twój plan zadziałał, bo gdyby mój ex przyszedł po kilku miesiącach (latach) po rozstaniu i wyleciał mi z pierścionkiem zaręczynowym chyba zaśmiałabym mu się w twarz.
Jak na moje poczekaj na to spotkanie, cokolwiek się na nim wydarzy. Bo może się okazać, że ona również szaleńczo Cię kocha i będziecie razem i to będzie ok. W takim wypadku powinieneś powiedzieć obecnej partnerce prawdę. Bo zgrywanie chama na pewno nie pomoże jej w szybkim dojściu do siebie. Jakkolwiek zła ta prawda by nie była, będzie najlepszym rozwiązaniem.

✧ to the stars who listen - and the dreams that are answered. ✧
_itsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 11:09   #5
_finder_
Raczkowanie

Mimo wszystko postawiłabym na powiedzenie prawdy, nawet jeżeli będzie okrutna. Jeżeli dziewczyna Cię kocha na pewno mocno to przeżyję, ale po jakimś czasie zapewne się pozbiera i też ułoży sobie życie od nowa. Po co na koniec zostawiać niedomówienia? Bądź z nią szczery, chyba zasługuje na to, a Ty też będziesz miał czysztsze sumienie, że zachowałeś się jak przystało na dojrzałą osobę i nie schowałeś głowy w piasek. Spokojna i szczera rozmowa, bez grania chata, mówienia że to nie to i wybiegania z walizką. Mówisz, że fajnie spędziliście czas itp. więc chociaż tyle dla niej zrób, że w tym ostatnim dniu będziesz lojalny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_finder_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 11:35   #6
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nick1212 Pokaż wiadomość
nie mogę zapomnieć o mojej poprzedniej dziewczynie, jest miłością mojego życia i chcę się jej dziś oświadczyć (zgodziła się ze mną spotkać).
LOL, mam nadzieję, że się nie zgodzi
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 11:42   #7
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez _itsabelle Pokaż wiadomość
Na pewno nie 'zgrywaj chama'. Po drugie, myślisz że Twoja była zgodzi się na Twoje zaręczyny po x czasu spędzonym osobno i będziecie żyć długo i szczęśliwie? Według mnie powinieneś poczekać na spotkanie, zderzyć się z rzeczywistością, zobaczyć, że to tak nie działa i wtedy przeanalizować życie jeszcze raz. Masz w domu dziewczynę, która Cię kocha i rozumiem, że Ty możesz nie mieć takiego samego uczucia co ona, bo kochasz swoją byłą. Ale nie uważam, żeby Twój plan zadziałał, bo gdyby mój ex przyszedł po kilku miesiącach (latach) po rozstaniu i wyleciał mi z pierścionkiem zaręczynowym chyba zaśmiałabym mu się w twarz.
Jak na moje poczekaj na to spotkanie, cokolwiek się na nim wydarzy. Bo może się okazać, że ona również szaleńczo Cię kocha i będziecie razem i to będzie ok. W takim wypadku powinieneś powiedzieć obecnej partnerce prawdę. Bo zgrywanie chama na pewno nie pomoże jej w szybkim dojściu do siebie. Jakkolwiek zła ta prawda by nie była, będzie najlepszym rozwiązaniem.
Co masz na myśli? Jeśli eks nie odwzajemni jego uczucia, to z obecna nie powinien zrywać?
Moim zdaniem z obecna powinien zerwać i tak, nie zgrywać żadnego chama, ale nie przedłużać. Według mnie szybka wyprowadzka i powiedzenie "to nie to" to nie jest zgrywanie chama, tylko odpowiedni sposób na zerwanie. Bardziej chamskie jest przedłużanie znajomosci bez przyszlosci, wycofywanie się powoli.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;75507931]LOL, mam nadzieję, że się nie zgodzi [/QUOTE]

a ja mam nadzieje, ze się zgodzi, a później sama zatęskni za innym facetem bo boje się, ze w innym wypadku autor nie da spokoju swojej obecnej, przemilczy sytuacje, a ona zasługuje na kogoś, kto będzie CHCIAŁ z nią być. A nie tak "z braku laku i kit dobry"

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2017-07-15 o 11:43
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-15, 12:04   #8
Nadianna90
Raczkowanie

Czemu rozstałeś się z byłą? To była Twoja decyzja?

Odnośnie nowej dziewczyny - rozumiem, że chcesz z nią zerwać zanim spotkasz się z ex?

Trzecia rzecz - nie rozważałeś takiej opcji, żeby rozstać się z tą, z którą jesteś teraz i dla odmiany pobyć chwilę sam? Ludzie bagatelizują ten etap a po rozstaniu jest niezwykle ważny. Nikt mi nie wmówi, że po rozstaniu po paru latach którakolwiek ze stron jest w stanie obojętnie przejść do codzienności. Ból i poczucie pustki (mniejsze lub większe) się pojawiają. Klin klinem to rozwiązanie uniemożliwiające odchorowanie rozstania. Nie masz szans na faktyczny powrót do równowagi, nie stajesz do końca na własnych nogach. Pozbierać się człowiek powinien sam a nie z pomocą takiego plastra.

Co, jeśli ta Panna okazałą się niewystarczająca bo pojawiła się za szybko? Na etapie idealizowania poprzedniego związku do nowego zaczęła wchodzić codzienność. Panna wyidealizowana nie musi być miłością Twojego życia. To kwestia Twojego postrzegania na pewnym etapie.

Co jak była zgodzi się wrócić, Ty będziesz obiecywał gruszki na wierzbie, a przeszłość wróci? Bez przyczyny się nie rozstaliście. Jak to wszystko powróci - co wtedy? Będziesz tak odchodził i wracał? Przemyśl to na spokojnie. Rzucanie i oświadczanie się to jakiś absurd.
Nadianna90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 12:04   #9
flexi_88
Recenzentka Miesiąca - Listopad 2020 , Październik 2017

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Od 8 miesięcy nie widziałeś się z dziewczyną i nagle z dupy się jej oświadczysz? Best pomysł ever

Patrząc z boku, na miejscu tej dziewczyny chciałabym usłyszeć prawdę. Bo okazałbyś dla mnie totalnym kretynem. Ale z drugiej strony to i tak będzie ciężkie i tak.
Brawo za komentarz. Takie oświadczyny po 8 miesiącach to jakieś totalne nieporozumienie.

KWC
IG
flexi_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 13:35   #10
I am Rock
lokalna gwiazda

Przecież "była" też może kogoś mieć.

Pewnie to ona odeszła, skoro autor nie może o niej zapomnieć. A w takim przypadku wyrywanie się z oświadczynami po rozstaniu to jakieś nieporozumienie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 13:37   #11
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Pewnie to ona odeszła, skoro autor nie może o niej zapomnieć.
Niekoniecznie, nie wiem skąd taki wniosek. Faceci często dostają olśnienia po jakimś czasie.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-15, 13:39   #12
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, nie wiem skąd taki wniosek. Faceci często dostają olśnienia po jakimś czasie.
Wlasnie wydaje ni się bardziej prawdopodobne, ze on odszedł - inaczej nie byłby taki pewien, ze wystarczy się z nią spotkać i się jej oświadczyć.
Stary 2017-07-15, 13:48   #13
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie upieram się przy mojej wersji. Ale od "miłości życia" chyba się nie odchodzi pocieszając się miesiąc później nową dziewczyną?
Stary 2017-07-15, 14:08   #14
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

No, powodzenia. Jak była nie przyjmie pierścionka to obecna stanie się jednak najwspanialszą na świecie.

Pytanie, jakim dupkiem będzie facet. Zerwie przed oświadczaniem się ryzykując, że nie będzie miał żadnej czy nie puści jednej gałęzi dopóki nie chwyci drugiej.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-15, 14:19   #15
kalor
Gazela inteligencji

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;7551154 1]No, powodzenia. Jak była nie przyjmie pierścionka to obecna stanie się jednak najwspanialszą na świecie.

Pytanie, jakim dupkiem będzie facet. Zerwie przed oświadczaniem się ryzykując, że nie będzie miał żadnej czy nie puści jednej gałęzi dopóki nie chwyci drugiej.[/QUOTE]

Obstawiam drugą opcję niestety. Lub opcje: zerwie z obecna przed oświadczynach, ale tylko dlatego, ze jest PEWNY, ze była go przyjmie. A tu może być klops. Na pewno nie zrobi tego z szacunku do obecnej
Stary 2017-07-15, 15:19   #16
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
A tu może być klops.
Coś czuje, że to będzie wielki klops
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 09:40   #17
nick1212
Przyczajenie

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Sytuacja wygląda w ten sposób, że niedawno spotkałem przypadkowo swoja była dziewczyne i porozmawialiśmy dluzej – dalo się wyczuć, ze jej na mnie zależy (tytulem wytłumaczenia, że tak „znienacka” chce wylecieć z pierścionkiem).
A wiec zrobiłem to, o czym pisałem. Najpierw rozstałem się z moja obecna dziewczyna – nie powiedziałem jej prawdziwego powodu, przebieg rozmowy niestety wskazywał, że to mogło być na tę chwilę dla niej za wiele (stwierdziłem, że nie jestem pewien swoich uczuć i musimy się rozstać). Najgorsza rozmowa w moim życiu, czuję do siebie obrzydzenie po niej. Tłumaczę sobie, że to „uczucia” i na nie umysł ani racjonalizm nie mają wpływu… Być może błędnie, nie wiem.
Moja była dziewczyna przyjęła oświadczyny. Niestety – już tego żałuję. Spędziłem z nią cały dzień i uwydatniły się te kwestie, przez które tak naprawdę się rozstaliśmy: generalnie jest to bardzo spokojna osoba, która przyjmuje postawę bierną w życiu, raczej czeka na ruch partnera: chodzi mi tu ogólnie o życie, rozmowy itd. Sama nie porusza różnych tematów, uaktywania się dopiero jak ja zacznę o czymś rozmowę etc. Może nie potrafię oddać tego, o co mi chodzi, pewnie brzmi to trywialnie, ale kiedy się rozstawaliśmy, tłumaczyłem sobie to jako „niedopasowanie intelektualne”. Mimo wszystko gdzieś tam co jakiś czas o niej myślałem, nawet będąc już w nowym związku. Po oświadczynach i tym dniu razem zdałem sobie sprawę, że to naprawdę nie to… I nic się nie zmieniło. Za to z jej następczynią dogadywałem się świetnie, ale też chciałem być wobec niej fair – skoro myślę czasem o innej, interesuje mnie, co u niej, to nie ma co jej głowy zawracać. Tylko właśnie okazuje się, że to ją kocham… Zapewne brzmi to jak wyznania 13latka, tylko niestety mam już 31 lat i nikomu, a na pewno mnie, nie jest do śmiechu, że okazałem się tak niedojrzałym człowiekiem.
Teraz jestem w takiej sytuacji, że oświadczyłem się osobie, z którą nie chcę być, a rozstałem się z osobą, z którą – dopiero po fakcie – zrozumiałem, że chcę dzielić życie. Trudno nawet opisać, jak czuję się ja, ale jeszcze trudniej, jak będą się czuć (czy już czują) te dwie kobiety, które tak bardzo ranię lub zranię. Na pewno na to nie zasłużyły. Żyć się odechciewa.

Edytowane przez nick1212
Czas edycji: 2017-07-17 o 09:43
Stary 2017-07-17, 09:47   #18
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez nick1212 Pokaż wiadomość
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Sytuacja wygląda w ten sposób, że niedawno spotkałem przypadkowo swoja była dziewczyne i porozmawialiśmy dluzej – dalo się wyczuć, ze jej na mnie zależy (tytulem wytłumaczenia, że tak „znienacka” chce wylecieć z pierścionkiem).
A wiec zrobiłem to, o czym pisałem. Najpierw rozstałem się z moja obecna dziewczyna – nie powiedziałem jej prawdziwego powodu, przebieg rozmowy niestety wskazywał, że to mogło być na tę chwilę dla niej za wiele (stwierdziłem, że nie jestem pewien swoich uczuć i musimy się rozstać). Najgorsza rozmowa w moim życiu, czuję do siebie obrzydzenie po niej. Tłumaczę sobie, że to „uczucia” i na nie umysł ani racjonalizm nie mają wpływu… Być może błędnie, nie wiem.
Moja była dziewczyna przyjęła oświadczyny. Niestety – już tego żałuję. Spędziłem z nią cały dzień i uwydatniły się te kwestie, przez które tak naprawdę się rozstaliśmy: generalnie jest to bardzo spokojna osoba, która przyjmuje postawę bierną w życiu, raczej czeka na ruch partnera: chodzi mi tu ogólnie o życie, rozmowy itd. Sama nie porusza różnych tematów, uaktywania się dopiero jak ja zacznę o czymś rozmowę etc. Może nie potrafię oddać tego, o co mi chodzi, pewnie brzmi to trywialnie, ale kiedy się rozstawaliśmy, tłumaczyłem sobie to jako „niedopasowanie intelektualne”. Mimo wszystko gdzieś tam co jakiś czas o niej myślałem, nawet będąc już w nowym związku. Po oświadczynach i tym dniu razem zdałem sobie sprawę, że to naprawdę nie to… I nic się nie zmieniło. Za to z jej następczynią dogadywałem się świetnie, ale też chciałem być wobec niej fair – skoro myślę czasem o innej, interesuje mnie, co u niej, to nie ma co jej głowy zawracać. Tylko właśnie okazuje się, że to ją kocham… Zapewne brzmi to jak wyznania 13latka, tylko niestety mam już 31 lat i nikomu, a na pewno mnie, nie jest do śmiechu, że okazałem się tak niedojrzałym człowiekiem.
Teraz jestem w takiej sytuacji, że oświadczyłem się osobie, z którą nie chcę być, a rozstałem się z osobą, z którą – dopiero po fakcie – zrozumiałem, że chcę dzielić życie. Trudno nawet opisać, jak czuję się ja, ale jeszcze trudniej, jak będą się czuć (czy już czują) te dwie kobiety, które tak bardzo ranię lub zranię. Na pewno na to nie zasłużyły. Żyć się odechciewa.
Albo troll, albo masz jakieś konkretne zaburzenia psychiczne.

Zostaw je obie w spokoju, idź na terapie i na razie nie krzywdz nikogo więcej.
Stary 2017-07-17, 09:47   #19
Frezja__
Zakorzenienie

Oby Cię bóg (w kogokolwiek wierzysz) pokarał, głuptasku

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 09:55   #20
201712242137
Konto usunięte

Ja pierdziele. A myslalam, że to ja jestem niedojrzala.

201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 09:55   #21
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
Oby Cię bóg (w kogokolwiek wierzysz) pokarał, głuptasku
Już go pokarał.
Zawsze zdumiewa mnie wiara, że ktoś się nagle odmieni.
Stary 2017-07-17, 10:10   #22
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Jak się rozstać?

Nie kochasz jej i to jej powiedz. Powiedz, ze nie chcesz aby marnowała czas z kimś kto nie odwzajemnia tego co czuje ona.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Dopiero doczytałam post autora który juz zadziałał. I wiedziałam, ze tak będzie w koncu sa wakacje!

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2017-07-17 o 10:11
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 10:19   #23
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Oddawaj pierścionka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 10:21   #24
nick1212
Przyczajenie

Nie jestem trollem... Jedynie kompletnym debilem. Albo serio jestem chory psychicznie, tylko jeszcze tego nie wiedziałem do tej pory.

Edytowane przez nick1212
Czas edycji: 2017-07-17 o 10:24
Stary 2017-07-17, 10:22   #25
_itsabelle
Rozeznanie

GG do _itsabelle

Autorze oświadcz się tej, z którą zerwałeś dopiero. Jeśli będziesz mieć szczęście przyjmie oświadczyny

✧ to the stars who listen - and the dreams that are answered. ✧
_itsabelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 10:27   #26
201711031014
Konto usunięte

Matko przenajświętsza któregolwiek kościoła...

1.Masz 31 lat a sam nie wiesz czego chcesz.
2.Z egoistycznych pobudek ranisz ludzi.
3. Sorry Winnetou - tu nie ma co Tobie współczuć i roztrząsać Twoich cierpień i rozterek młodego Wertera.
4.Tą ostatnią kochasz? Nie. Nagle poczułeś co miałeś i nie masz tego.
5.Daj spokój obydwu. I najpierw terapia/dorośnij a potem zacznij kogokolwiek mieszać do swojego życia.
6. Ta ostatnia,którą niby kochasz - głupia nie jest.Zapewne wie że skłamałeś podając powód.
201711031014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 10:32   #27
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pirx Pokaż wiadomość
Matko przenajświętsza któregolwiek kościoła...

1.Masz 31 lat a sam nie wiesz czego chcesz.
2.Z egoistycznych pobudek ranisz ludzi.
3. Sorry Winnetou - tu nie ma co Tobie współczuć i roztrząsać Twoich cierpień i rozterek młodego Wertera.
4.Tą ostatnią kochasz? Nie. Nagle poczułeś co miałeś i nie masz tego.
5.Daj spokój obydwu. I najpierw terapia/dorośnij a potem zacznij kogokolwiek mieszać do swojego życia.
6. Ta ostatnia,którą niby kochasz - głupia nie jest.Zapewne wie że skłamałeś podając powód.

Moim zdaniem to będzie najlepsze rozwiązanie.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-17, 10:33   #28
Valtamerii
Zadomowienie

Tos to kolejny wakacyjny troll

Valtamerii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 11:05   #29
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _itsabelle Pokaż wiadomość
Autorze oświadcz się tej, z którą zerwałeś dopiero. Jeśli będziesz mieć szczęście przyjmie oświadczyny

57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-17, 12:38   #30
I am Rock
lokalna gwiazda

Napuść je na siebie. Która zwycięży, będzie miała pierścionek i ciebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości