|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
30-tka zbliża sie wielkimi krokami
i mnie przeraża.
może wypiszmy sobie zalety 30-latek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 30-tka zbliża sie wielkimi krokami
Hej Agniesian no ja jestem własnie w temacie bo wczoraj skonczyłam 30-tke !!! Hym i coz moge powiedzieć czuje sie nawet dobrze, stwierdzam z całą odpowiedziałnością , ze głównym moim atutem jako 30-latki jest intelekt, pewność siebie , przestałam sie przejmować drobiazgami a dowodem na wciąz atrakcyjny wyglad jest to ze mam adoratorów młodszych o 5 lat!!!!!!! A tak wogóle w weekend świetuje ta 30-tke!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ode mnie wielkimi krokami się oddala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja mam 30 i 1 i naprawde uwazam, ze jest to najbardziej optymalny wiek dla kobiet. Mam juz swój rozumek(choc wciaz slysze od meza ze starsza, to ja bede ale madrzejsza to juz nie-zwlaszcza wtedy gdy cos głupiego przychodzi mi do główki) dziecko "odchowane", doświadczenie zawodowe na duzym plusie, a wciaz jeszcze sie doksztalcam. Mam wrazenie, ze świat czeka na mnie z otwartymi rękami. Ani za młoda, ani za stara
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam czekam na 35 - od dziecka pragnęłam osiągnąć ten wiek, pewna, że wtedy to już na bank będę wiedziała czego chcę od życia. ![]() A zalety 30-tki? Kobieta w pełnym rozkwicie. Porównanie banalne, ale kwiat w fazie pąka niesie dopiero obietnicę swojej urody i zapachu, no nie? Ja tam nigdy w kwiaciarni nie wybieram pąków, bo czasem więdną, zanim się rozwiną. ![]() Myślę, że kobieta 30-letnia paradoksalnie mniej martwi się swoim wyglądem niż 10 lat wcześniej. Rozumie już, ze zamiast chcieć stać się ideałem (na której to chęci może spędzić całe życie we frustracji), lepiej chcieć poczuć się świetnie w swojej skórze (ale nad tym musi jeszcze popracować, tak z 5 latek, myślę ![]() No i dorosła do pyszności typu oliwki czy pleśniowy ser! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Boję sie tej 30-stki.Zawsze myślałam, że kobieta w tym wieku zaczyna sie juz starzeć.Teraz myślę, że pewne zalety są.Przede wszystkim pewność siebie i pewna pokora.Ale i tak widze więcej wad.Pozdrawiam optymistki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja niedawno rozpoczęłam 29 i też mam jakieś takie chwile refleksji zastanawiam się co dalej... chciałabym coś zmienic. Ale ogólnie jest bardzo dobrze....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hm... ja moją 30 osiągnę w listopadzie, więc jeszcze mam dwadzieścia lat
![]() Z drugiej strony mam wrażenie, że zostało mi jeszcze jakieś 10 lat do ostecznej utraty młodości, a to w sumie nie jest tak wiele ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w 30 urodziny wstaniesz rano tak samo jak zawsze i patrzac w lustro nie zobaczysz zadnych zmian.... To jezeli chodzi o wyglad, od prawie 3 lat mam trojke z przodu i widze same pozytywy. Tak jak dziwczyny pisaly - przestaje miec hopla na punkcie wygladau, wiem jaka jestem i nie zmienie tego. Jakomus sie nie podoba to nie moj problem. Jestem pewniejsza siebie, latwiej podejmuje decyzje. Czuje sie mlodo, kopmpletnie na na swoj wiek, wiem ze czasami mnie odmladzaja, nie wierza mi obcy ludzie ze mam tyle lat ile mam. Wiek to jedno, inna sprawa na ile sie czujesz? Jak sama siebie oceniasz? Mozesz byc powazna Pania po 30stce ale tez czasami mozesz zaszalec jak malolata - Twoje sprawa. Zapewniam Cie ze ze ta trzydziestka sprawi, ze przestaniesz myslec: To wypada, tamto nie wypada. Zaczniesz sie dobrze bawic. Ja sie sobi9e bardziej podobam (w ogolnym tego slowa rozumieniu) bardziej teraz niz 5-6 lat temu. Moze mialam mniej zmarszczek, moze bylam szczuplejsza, ale co z tego jak osobowosc moja byla kompletnie nie do przyjecia. A teraz wyglad mam ![]() ![]() Same plusy. I to prawda co pisza w 'babskich' gazetach: Kobieta po trzydziestce wie czego chce od zycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam 31 lat a na swoje 30 urodziny urodziłam córeczkę. Czuję się wspaniale bo jestem kochana i kocham świadomie z całą odpowiezialnością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej 30-tki i +
![]() Ja mam dokladnie 31 i kilka miesiecy i do tgeo kilka kilogramow nadwagi i jest mi z tym wszystkim dobrze ![]() Wiem gdzie jestem, wiem czego chce, wiem co lubie i chyba najwazniejsze wiem kim jestem i lubie siebie. Jak ktoras wspomniala tutaj tez nie przejmuje sie wieloma drobnostkami ktore piec lat temu spedzaly mi sen z powiek, dostrzegam wiel innych waznych w zyciu rzeczy i kocham nature rozkoszuje sie nia jak tylko moge ![]() Pozdrawiam wszystkie wpaniale 30 stki ![]() Bez paniki to wspanialy wiek. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Troche sie balam tej 30tki ale nie jest tak zle.Czuje sie jak 25 i wygladam (podobno) na 25.Troche wiecej inwestuje w pielegnacje bo teraz trzeba wszystko przypilnowac ale jak jest milosc ,usmiech to i samopoczucie lepsze no i uroda ladniejsza.Tak poza tym troche (w duszy)smiesza mnie problemy mlodszych kolezanek ale podobne byly kiedys u mnie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Trzydziestkę mam już dawno za sobą-teraz bliżej mi do czterdziestki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
do 30- tki mam krok. Nigdy nie byłam w lepszej formie. Kilka razy uslyszałam, ze jestem jak wino, z wiekiem.....to bardzo miłe.
Pare lat temu myslalam, ze w wieku 30 lat bede miała juz za sobą pewne rzeczy ale teraz sie tym nie sresuje. Fajnie, ze jest taki wątek. w koncu 30 -tka to nie tylko zmarszczki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Mnie to czeka za rok |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja siostra ma 34 lata i wygląda młodziej i ładniej niż gdy miała 20-25. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
czesc
masz racje ja co prawda mam 27 lat takze na razie targaja mna problemy 20-tki - jakies m,ale kompleksiki, przytylam 10 kilo poniewaz zaczelam miec problemy z tarczyca , a z drugiej stronu czuje sie juz taka odpowiedzialna za siebie i za swoje czyny , mniej stresuje sie wygladem, potrafie rano wyjsc do sklepu bez makijazu w sumie takie bzdety ale zawsze....hi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Trzydziestka tuż tuż a ja widzę same plusy:
+ mam dobrą pozycję w pracy, +mam piękne mieszkanie, +sześcioletniego synka z którym się świetnie bawię, +cudownego męża +stać mnie na uprawianie ukochanych niestety nie najtańszych sportów, (narty, glajty, rower, basen, jachty) A jeżeli chodzi o wygląd to czuję się teraz piękniejsza niż kiedykolwiek To co w wieku nastu.. lat było przekleństwem odwróciło się na plus: + miałam tłusta cerę, ale w moim wieku nie mam już pryszczy ale za to nie mam również zmarszczek, + mam mały biust więc nawet po ciąży i karmieniu nie zmienił się ich kształt, + miałam pełną, okrągłą buzię, teraz trochę wyszczuplała i wygląda lepiej niż wcześniej, +zawsze byłam szczupła, ale teraz jestem systematyczna i mądrzejsza (Wizaż) w kwestii ćwiczeń i moja sylwetka jest lepsza niż kiedykolwiek He he he nie wiem jak wy ale ja nigdy bym nie chciała wrócić do moich nastu lat. Chciałabym zatrzymać czas własnie teraz niech trwa jak najdłużej.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja też chciałabym zatrzymać czas...
Trzydziestka minęła prawie trzy lata temu , ale to teraz czuję się najmłodziej. W tym roku urodziłam na Dzień Kobiet córeczkę.Mam też wspaniałego odchowanego już ośmioletniego syna , równie fajnego męża .Czego chcieć więcej. Z radością wracam do pracy po urlopie . Sylwetka nawet tuż po ciąży jak za młodych nastoletnich lat albo i lepsza .Może zmarszczek przybyło ale to zmarszczki mimiczne bo powodów do radości jest dużo-no i te uśmiechy nad małym łóżeczkiem... Czuję się atrakcyjna , jestem ciekawa świata i wiem że wiele jeszcze przede mną. Nigdy nie czułam się lepiej. Pozdrawiam wszystkie 30-latki |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja wcale nie jestem przerażona, że moje kolejne urodziny to 33
![]() Czuję się młodo, nie mam kompleksów związanych z wiekiem, jeszcze nikt nie ocenił mnie na trzydziestkę ![]() Mam uroczą trzyletnią córcię, męża, który twierdzi, że niezła ze mnie laska ![]() ![]() ![]() Czuję się kobietą ( nie mylić z dziewczyną) i pomimo paru zmarszczek i kilogramów więcej niż w czasach kiedy byłam 20-stką, nie narzekam na brak powodzenia u płci przeciwnej ![]() Nie tylko mężczyzna ma tyle lat na ile się czuje....zadbana kobieta również |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
![]()
Czyżby Ci pomogła....
http://kulturystyka.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bca.php a może.... http://porady-psychologa.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bca.php bo nie wierzę,że... http://kosmetyka.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bca.php Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-08-05 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hmmmm......
32+......... Jest nieźle wygląd-jeszcze ikt mi nie "dał" 30-stki, tak jak mojemu połówkowi choć ma 36+, ale nie o to chodzi. Gdzieś na "Wizażu" przeczytałam coś fajnego o 30-tkach, a sens był taki że przeciaż spoglądając na modelki czy gwiazdy to styliści, wizażysci , chirurdzy i cała reszta speców od upiększania dąży do wyglądu 30-tki. To najbardziej pożądany wygląd. A i w głowie poukładane. No może z tym to trochę przesadziłam, bo kto normalny sziedzi do 02,29 przy kompie i cośtam pisze zamiast iść spać bo jutro trzeba wstać? ![]() Uściski dla wszystkich świadomych 30-tek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Niedawno skończyłam 29 lat..I tak się zastanowiłam czy chciałabym cofnąć czas.odpowiedź brzmi :nie!.Mimo wielu problemów jakie niesie za sobą codzienne życie- problemów których w wieku wczesnym dwudziestym nie było- Nie! zdecydowanie.Jest mi dobrze z sama sobą.A jeśli zaczyna mi coś przeszkadzać, coraz częściej potrafię to nazwać po imieniu i zaradzić swoim problemom..Kiedyś byłam zdolana do siadania w kącie i beczenia bez sensu...Jedyne co bym chciała to..zatrzymać czas w tym właśnie wieku..Cóż!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja mam skończone 35lat i czuje sie świetnie. W styczniu zostanę mamą
po raz drugi. Myślę,że jeszcze bardziej się odmłodzę. Obecnie wyglądamna 28 lat, tak mnie oceniają nieznajomi. Po 30 kobiety są piękniejsze,dojrzalsze i bardziej sexi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Właśnie za dwa miesiące i 4 dni wybije mi 30 lat. Ale powiem wam szczerze że nie martwie się tym. Może dlatego, że nie czuje się na tyle lat. A z wyglądu każdy daje mi 24 lata. Do tego podjęłam kolejne studia aby móc bardziej rozwinąć się zawodowo.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
niecały miesiąc temu skończyłam 27 lat, nikt jeszcze tylemi nie dał
![]() zresztą 30 wybrałam sobie na próg małżeństwa, urodzenia dziecka, obrony doktoratu itp. czyli taka magiczna granica, ale nie starości, tylko dojrzałości i jakiejś zmiany, a wcale nie na gorsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Ja 30 urodziny będe miała we wrześniu. nie czuje sie staro ale kochane niestety teraz będziemy sie zblizac do 40 ( a to już nie jest takie wesołe) Teraz jak nigdy wcześniej zaczynam zwracać uwage na zmarszki, uzywam super krem pod oczy aby jak najdłużej wygladac młodo! Jaki jest najlepszy korektor pod oczy? co myślicie korektorach o clinique? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
A ja jestem już dawno po 30 a nawet i po 40 ale nadal czuję się (piękna i młoda) bo nie metryka się liczy. Nie bój się 30 w tym wieku możesz się dopiero poczuć prawdziwą kobietą...
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
U mnie trzydziestka za rok. Gdy pomyślę sobie jak się czułam 10 lat temu brr. Jeżeli tendencja się utrzyma to wieku lat czterdziestu zdobędę świat.
Ostatnio rozmawiałam z cudowną kobietą i wiecie ile byłą po trzydziestce? Czterdzieści lat !!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.