pokoj z marilyn monroe i nie tylko ;)/fioletowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 15:33   #1
niedostepna0brunetka
Przyczajenie

GG do niedostepna0brunetka
Question

pokoj z marilyn monroe i nie tylko ;)/fioletowy

witam,
bardzo proszę o rade w kwestii urządzenia pokoju
pokój jest caly bialy ma tylko 2 prostopadle sciany pomalowane na ciemny i jasny folet, do tego wsyzstkie czarne meble, portret marilyn monroe, plyty winylowe na sciany, i biala wiszaca papierowa lampe kule. meble: 2 czarne biurka, 1otel skurzany, czarny, 2 rozsuwanefotele do spania, czarntolik, i sporo szafek z polkami, nalozonymi na siebie itp., oraz jedna duza szafe
jest eszcze maly telewizor i 2 komputery , pokoj jestdla 2osob- dla mnie i siosry
sa jzcze biale, i fioletowe czarne rozowe dodatki, chcialabym sie zapytc jakie pasuja do tego pokoju wzory na sciane, i erozne dotki, moze ma ktos jakas koncepcje ? )
pzdr. i dziekuje z gory za rady

niedostepna0brunetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 16:17   #2
Pfff34
BAN stały

GG do Pfff34
Dot.: pokoj z marilyn monroe i nie tylko ;)

jak widzę fioletowe ściany to zawsze mam ochotę ponaklejać naklejki z ikei z kwiatami <3
Pfff34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 20:45   #3
ellie*
Przyczajenie

Dot.: pokoj z marilyn monroe i nie tylko ;)/fioletowy

moze cos na zasadzie kontrastu , soczysty pomarancz?
ellie* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 21:36   #4
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

najlepiej by było, jakbyś zrobiła zdjęcie pokoju, i narysowała rzut z góry - aby pokazać mniej więcej wymiary ścian. po twoim, dość chaotycznym opisie niewiele da się wywnioskować .

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:07   #5
dade5
Przyczajenie

Wczoraj skończyłam malowanie ścian i szafy (na zdjęciach szafa jeszcze niedokładnie pokryta i obklejona taśmą, teraz już wygląda porządnie )

Proszę o jakieś pomysły na aranżacje. Potrzebuję biurka, regału, jakiś półek, dodatków.
Mam już swoje koncepcje, ale może ktoś coś ciekawego podpowie. Jakie kolory dodatków do takich ścian? (Ciemny fiolet - http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...ssian_velvet_1) i beż - http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...chalky_downs_5)

czekam na pomysły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (80,9 KB, 286 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 012.jpg (95,4 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 010.jpg (63,2 KB, 128 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (78,7 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (81,7 KB, 90 załadowań)
dade5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 16:41   #6
niedostepna0brunetka
Przyczajenie

GG do niedostepna0brunetka

o tak wlasnie wyglada moj pokoj, bo tez takie poddasze......tylko okna nie te do dachu tylko zwykle

niedostepna0brunetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 17:19   #7
dade5
Przyczajenie

Jakie kolory masz w pokoju? Jakie ma wymiary?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 19:54   #8
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dade5 Pokaż wiadomość
Mam już swoje koncepcje, ale może ktoś coś ciekawego podpowie. Jakie kolory dodatków do takich ścian?
Domyślam się, że meble będą postawione na białych ścianach? Jeżeli tak to uważam, że będą pasować ciemniejsze meble. Może coś z mebli Bleack Red White'a? Proponuję zwrócić uwagę na system tj. Re_set. Trzeba się dobrze zastanowić, aby nie potrzebnie przyciemniać pokoju. Warto zwrócić uwagę na to ile czasu dziennie i w jakich ilościach masz u siebie słońce.
Nie wiem czy łózko/sofę także zmieniasz, ale sądzę, że obicie powino domianować w pasującej kolorystyce czyli czerń/fiolet/róż. Możesz to także pokobnować z barwą oraz wzorami poduszek.
Jeżeli chodzi o sprawę dodtaków to wiadomo czym mniej tym lepiej. Warto postawić na jakiś jeden wyraźny element. Ciekawym ostatnio rozwiązaniem są szablony lub naklejki na ścianę. Myśle, że u Ciebie fajnie sprawdził by się abstrakcyjny filoteowy motyw na jedej z białych ściań. Dzięki takiej sprawie można nadać charakter pomieszczeniu.
Dodaje przykłady:
http://twojewnetrze.com.pl/index.php...naklejka-twarz
http://twojewnetrze.com.pl/index.php...lejka-op-art-1
http://twojewnetrze.com.pl/index.php...a-abstrakcja-2
http://twojewnetrze.com.pl/index.php...a-abstrakcja-4
Stary 2008-07-28, 20:03   #9
dade5
Przyczajenie

widzę, że ktoś mi czyta w myślach

tak, łóżko kupuję nowe, dwuosobowe, materac 140.
Myślałam o czarnym Malmie z Ikea, ale jeszcze się zastanawiam.

Nad zagłówkiem chciałam właśnie kombinować coś z szablonem/naklejką/a nawet tapetą.

BRW tę kolekcję też oglądałam właśnie , kolor wenge, szczególnie biurko z szufladami pod blatem bardzo mi się podoba. No i to jest chyba drewno, nie płyty jak w Ikea.
Stary 2008-07-28, 20:26   #10
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tysia_15 Pokaż wiadomość
najlepiej by było, jakbyś zrobiła zdjęcie pokoju, i narysowała rzut z góry - aby pokazać mniej więcej wymiary ścian. po twoim, dość chaotycznym opisie niewiele da się wywnioskować .
dokałdanie ja także mało co rozumiem
jeżeli chodzi o dodatki to pasują kolory takie jak róż, czerń. Ciekawy kontrastujący, a nie zbyt szkoujący efekt można uzyskać z uniwersalną bielą.

Cytat:
widzę, że ktoś mi czyta w myślach
oo jak miło wiedzieć. Może zacznę bardziej przykładać wagę do moich zdeolnośći telepatycznych no a tak już na poważnie. Ciemne meble robią niezwykłe wrażenie, ale można nie potrzebnie przyciemnić pokój. Dlatego na komode pare świeczek o różnej wysokości i grubości, a na łóżko poduszki w tonacjach od jasnego do ciemnego różu, a nawet delikatnej lili. Może warto także zaiwestować w lampion, który na tle takich sprawiających wrażenie surowych, ciężkich mebli będzie się wyróżniał i sprawiał wrażenie bardziej delikatnego, urządzonego z kobiecą ręką pokoju? Nie wiem czy lubisz kwiaty, ale warto zastanowić się nad robiącą niezwykłe wrażenie orchideą (po polskiemu storczykiem) w kolorze deliokatnego różu? Myślę, że interesujący pomysł. Usatwianie mebli zawsze musi dokładnie i parenaście razy przemyśleć. Warto zacząć od tego gdzie i jak ma stać łóżko, a dopiero potem dobierać wymiarowo pozostałe meble. Jeżeli biurko ma być Twoim gabinetem czyli miejscem gdzie znajduje się komputer, drukarka itd to warto poszukać do niego miejsca nie zbyt daleko od najbliższego kontaktu.
Stary 2008-07-28, 20:30   #11
dade5
Przyczajenie

Łóżko będzie stało wszerz pokoju, patrząc na to zdjęcie - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1217257574, głowa byłaby po lewej stronie (tam gdzie nie ma listwy, to pozostałość po meblościance).

biurko z jakimiś półkami postawiłabym we wnęce - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1217257574 , jak widać nawet kontakt jest

problemem zostaje regał i jakaś komódka, muszą stać na przeciwko drzwi, jakoś nie widzę całości
Stary 2008-07-28, 20:36   #12
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
problemem zostaje regał i jakaś komódka, muszą stać na przeciwko drzwi, jakoś nie widzę całości
hmm jakoś inaczej to sobie wyobrażałam. Myślałam, że biurko będziesz planowała poostawić koło równolegle do kaloryfera. To nie będzie rozkładana sofa czy też wersalka tylko łóżko tak? Może warto zrobić jakiś szkic z wymiarami pokoju?
Stary 2008-07-29, 00:00   #13
dade5
Przyczajenie

łóżko. nie chcę się bawić w sofę, która i tak będzie rozłożona prawdopodobnie, z czystego mojego lenistwa nie będzie mi się chciało jej składac. To nie pokój gościnny tylko moja sypialnia i (wielkie słowo) - gabinet to pracy przy komputerze.

to miejsce dla łóżka wydawało mi się najodpowiedniejsze, pokój wbrew pozorom jest całkiem spory, miejsce na duże, dwuosobowe łóżko jest, kacik na biurko również. Szafę już mam, więc pozostaje mi wybór czegoś na książki i duperele (regał i komoda?)

szkic postaram się zrobić i dodać jutro, ale beztalenciem graficznym jestem, z resztą nawet trudno mi zmierzyć to wszystko, bo mam te cholerne skośne ściany

w ogóle wielkie dzięki za pomoc. ;*
Stary 2008-08-12, 09:56   #14
panna kinia
Rozeznanie

dade5 no i jak idzie remoncik? Coś ostatnio zamilkłaś, a ja jestem bardzo ciekawa jak pokoik wyszedł
Stary 2009-01-29, 17:22   #15
Palun
Przyczajenie

GG do Palun

Witam. Za niedługo przeprowadzam sie do nowego mieszkania i bd tam miała pokój kwadratowy. Nie jest zbytnio duży potem podam wymiary. Chciałabym go urządzić w stylu lat 50-/60 czyli merilyn monroe. W pokoju bedzie gładź dlatego mam zamiar na jednej ze scian przyklejic naklejke scienna z merliyn np. http://www.szabloneria.pl/index.php?...marilyn-monroe
Ale nie wiem jak go urzadzic. Co do mebli to nie beda kupowan w sklepie, ale beda zamówione. Dlatego musze miec wizje jak maja wygladac i potzrebuje waszej pomocy !

Edytowane przez Palun
Czas edycji: 2009-01-29 o 17:23
Palun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości