|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie do konsultantek avon
Witam od 2 dni jestem konsultatnką, mam kilka pytań a nie moge sie dogadac z dziewczyną która mnie wkręciła w ten interes. Chodzi mi mianowicie o rozbieżnośc i obliczenia. Nie zależy mi na zarobieniu pieniędzy tylko na kosmetykach. Narazie mam 138 zł z zamówień od ludzi, a teraz jest bodajże 40% opustu dla pierwszych konsultantek przy kwocie 200 zł, ale ja nie mam jeszcze 200 zł z zamówień od ludzi więc pomyślałam że dobiore sobie kosmetyków ja sama na kwotę 62 żeby było równe 200. Więc co wtedy, jak to sie oblicza, czy ja wychodze na czysto wtedy nie zarabiam nic i mam kosmetyki za te 62 zł, czy musze cos doplacic? Nie rozumiem tego zbyt, ile wtedy należy wplacic do avonu ? Prosze o wskazówek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do konsultantek avon
Powiedzmy, że masz już zamówienie na 200 zł. Od tego odejmujesz 40%, więc wychodzi 120 złotych - jest to kwota, którą musisz zapłacić do Avonu. Zostaje ci więc 80 zł - jest to Twój zarobek, ale skoro bierzesz dla siebie kosmetyki za 62 złote to odejmujesz je od tych 80 i na czysto zostaje ci 18 zł. Pamiętaj, że jeśli potrzebujesz więcej niż jeden katalog to za kolejne również płacisz i musisz odliczyć je od swojego zarobku. Mam nadzieję, że pomogłam
![]() Edytowane przez Selfescape Czas edycji: 2013-05-19 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziekuję za odp., ale czy ja musze miec od ludzi zamówinie na kwot,ę 200 zł zeby wydac te 80, czy jak wkręce że zamawiam dla ludzi na 200 a tak naprawde już w tych 200 złotych zamówienie bedxzie z moich na 80?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Od ludzi możesz mieć i zamówienie na 10 zł, a resztę dla siebie za 190, grunt, żeby było 200 zł lub więcej, od których odliczasz sobie 40% swojego zarobku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
całe zamówienie musi być na 200 zł, i nie ważne czy od ludzi czy od ciebie, równie dobrze możesz dla siebie zamówić na 200 zł i będziesz mieć upust 40%
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aha, teraz już rozumiem dziękuje dziewczyny, aktualnie czekam na nr personalny zebym sie mogła wogole zalogowac, później bodajże na stronie samo sie jakoś oblicza prawda? ale dla własnej swiadomosci chce sobie policzyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
proponuje na przyszłość pytać tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692217&page=18 Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2013-05-19 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny jestem konsultantko od tygodnia i jak obliczyć bazę upustu .mam zamówienie na 271.90zł od ludzi. i ja dla siebie zamawiam za 9.99 zł 19.99zł 6.99zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny witajcie. Wczoraj "dalam sie nabrac na ta umowe z avon. "Podalam adres zamieszkania, dane z dowodu. Czytalam wiele o przekretach i boje sie ze stane sie uch ofiara. Nie dostalam jeszcze numeru personalnego(nie skladalam zadnych zamowien)- czy jest nadzieja ze moge rozwiazac teraz jeszcza ta umowe, ktora zawarlam u liderki, z ktora wczoraj rozmawialam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.