|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
studia-pielęgniarstwo ...czy jest trudno?
Witam!
Czy trudno jest na pielęgniarstwie..i jakie są przedmioty na tym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: studia-pielęgniarstwo ...czy jest trudno?
Anatomia, fizjologia, biochemia, biofizyka, farmakologia, podstawy pielegniarstwa, psychologia, pedagogika, filozofia, genetyka, ratownictwo medyczne. Od 2 roku masz praktyki ćw praktyczne i wykłady: interna ( gastroenterologia, pulmunologia, reumatologia, chematoonkologia) chirurgia, pediatria, geriatria, opieka paliatywna, POZ - podst. opieka zdrowotna, neurologia, rehabilitacja i cos tam jeszcze sie przemknie. Nauki jest sporo zwlaszcza anatomia, fizjologia i farma przede wszystkim sa najciezsze. Na praktykach glownie zmieniasz pampersy. Psychicznie nieciekawie, praktyki ciezkie. Zajecia mialam od 7-19 non stop, potem do 21 wyklady. Jesli masz jeszcze pytania to smialo. Wlasnie koncze 3 rok dzis dyplom byl jutro obrona. O jakim miescie myslisz?
Edytowane przez 201703061232 Czas edycji: 2009-06-24 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Trudno. Nie wiem dlaczego się utarło, że pielęgniarka to osoba średnio wykształcona, a studia są proste, łatwe i przyjemne. jeśli chcesz być pielęgniarką, zarabiać grosze, zmieniać pieluchy, siedzieć po 12 godzin na dyżurach i masz cierpliwość do czasami strasznych pacjentów po polecam. Kiedyś usłyszałam ze takie zawody to nie praca a misja. Po pierwszym roku pokrewnego kierunku muszę się z tym zgodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się z oh! Praca ani miła, ani łatwa ani przyjemna. Myślę ze wiele osób ode mnie z roku nie poszłoby 2 raz na ten kierunek "Piguł" z powołania jest moze 5 ( na 120 osób)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Trzeba się przygotować też na pytania typu ' oooo to w jakimś liceum medycznym jesteś? studia? no co ty!?' No... I do tego że na uczelniach zazwyczaj wydziały nauk o zdrowiu stoją z tyłu ze medycyną, stomą czy farmacją.
A nauki jest multum. Naprawdę. Przejście przez anatomie jest terapią szokową po liceum ![]() Osobiście nie odradzam, ale zachęcać też nie będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Świeżo po dyplomie i obronie pracy. Jestem PRZERAZONA. Na prawdę jest malo pracy dla pielegniarek. Ok jest w szpitalu mającym zadłużenie, nie wypłacającym w ogóle pieniędzy. Autorko wątku. Nie marnuj sobie życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
UUu z tego co widzę to mam inne dane na temat pracy jako pielęgniarka tzn w mojej okolicy nie ma problemu z pracą, a że ciężka robota....cóż...nie bez przyczyny mówi się na pielęgniarki-siostro-jakaś forma misja to na pewno jest, ale wolę byc piguła niż np. księgową...nie wyobrażam sobie siedziec tylu godzin przy biurku...Trudno, złożyłam już podanie i raczej swojej decyzji nie zmienię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
Czy skonczyla Pani juz pielegniarstwo? Czy moze sie Pani podzielic wrazeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja też chętnie usłyszę coś na temat pielęgniarstwo. Mam ochotę zapisać się na ten kierunek do Wyższej Szkoły Mazowieckiej w Warszawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.