|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
dwie dłonie- pierwszy pub integracyjny
przeglądając na gronie grono tematyczne na temat języka migowego, natknęłam sie na informację o założeniu takiego pubu w Polsce.
http://www.dwiedlonie.pl/ myślicie, że to dobry pomysł? wybrałybyście się do takgo pubu czy wręcz przeciwnie, dziwnie byście się czuły w takim miejscu? ja chętnie wybrałabym się do takiego pubu. chciałabym zobaczyć w jaki sposób przeprowadzana jest tam integracja, jak wygląda ten pub w zyciu codziennym. co do samego pomysłu, to na razie nie potrafię wyrazić czy jest to dobra czy zła inicjatywa. choc idea integracji jest na pewno słuszna.
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: dwie dłonie- pierwszy pub integracyjny
Pewnie, że wybrałąbym się, ale nie z ciekawości - pub to pub, jak byłoby tam przyjemnie, to pewnie chodziłabym częściej
piszę, ze nie z ciekawości, bo akurat w pracy spotkałam juz chyba wszelkie możliwe niepełnosprawnosci. Natomiast idac za zboczeniem zawodowym pewnie chciałabym jakąś aktywna wspłprace z prowadzacymi nawiazac
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Szajajaba, właśnie też pomyślałam, że sama chętnie bym nawiązała współpracę z takim miejscem, gdyby było w moim mieście. choc na tym gronie przebąkiwano, że moze i w warszawie takie miejsce się pojawi..może będe miała okazję ?
a tak OT jeśli pozwolisz ![]() pracujesz w szkole integracyjnej ? bo to, że jesteś nauczycielka, to już wiem
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że pomysł bardzo dobry.
znam osoby niesłyszące i słabo słyszące i wiem, że w większym gronie nie spotykają się tak często, jakby chcieli. gdyby taki pub u nas powstał mieliby na to większe szanse.
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
et-ka - tak, teraz razem z kolezanką i dzieciakami przeszłysmy do trzeciej klasy integracyjnej szkoły podstawowej
![]() A taki pub dla ludzi niepełnosprawnych w różny sposób to byłaby super rzecz....Bo tak mi się wydaje, że oni czesto krępują się isć do "zwykłego" pubu... |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
To pub w Łodzi,niedaleko mojej uczelni.Moja dobra koleżanka,jest jego stałą bywalczynią. Z tego co wiem,to super miejsce.Zawsze pełne ludzi i wbrew pozorom,dosyć gwarne.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Taki pub to świetne miejsce, zwłaszcza jak ktoś chce nauczyć się paru słów w języku migowym.
Kurs jęzuka migowego na stronie jest super, już nauczyłam się literować swoje imię, powiedzieć dzień dobry i dziękuję. Zdolna bestia ze mnie.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman Edytowane przez Lavenda Czas edycji: 2006-08-22 o 14:26 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A ja do Łodzi mam daleeeko
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() osobiscie uwazam ze to swietny pomysl i sama chetnie bym sie w takim pubie znalazla super sprawa
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
KWC
|
Tak, to łódzki klub, bardzo sympatyczne miejsce.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
a czy naprawdę widoczna jest tam jakaś integracja czy polega ona na tym, że siedzi się w jednej sali ?
a tak jeszcze pomyślałam sobie, że zainteresowanym językiem migowym podam ten link: http://www.effatha.lap.pl/ bo mini kurs na stronie jest naprawdę mini. a ta strona pomagała mi w przygotowaniu do egzaminu pierwszego stopnia z języka migowego. mogę polecić
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
et-ka, zakładam wątek integracyjny, co bedziemy zaśmiecać ten pubowy
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
ja bym chetnie poszła
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
poszlabym tak samo chetnie jak do kazdego innego pubu, to tacy sami ludzie jak my
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

piszę, ze nie z ciekawości, bo akurat w pracy spotkałam juz chyba wszelkie możliwe niepełnosprawnosci. Natomiast idac za zboczeniem zawodowym pewnie chciałabym jakąś aktywna wspłprace z prowadzacymi nawiazac 

**