( za )skromna suknia ślubna? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-01-29, 18:56   #1
siekierrra
Raczkowanie

( za )skromna suknia ślubna?

Dziewczyny,
chyba znalazłam suknie ślubną dla siebie.
Odkąd zaczęliśmy przygotowania i zaczęłam szukać sukni, brałam pod uwagę suknie proste, romantyczne, rustykalne , boho itp. Nie chciałam wielkiej sukni, absolutnie bez koła, w stylu królowej itp.
W każdym razie..zdecydowałam się na suknię poniżej, a teraz zaczynam mieć wątpliwości? Czytam na tych portalach ślubnych o tych sukniach, że to musi być takie WoW, że jeden dzień, że jak księżniczka itp i zaczęłam mieć wątpliwości, czy ta suknia nie jest za skromna, za biedna?
(co gorsze zazwyczaj mam problem ze zdecydowaniem się które wybrać- czy to chodzi o zwykłe skarpetki, czy o suknie ślubną...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-01-11-10-10-37.jpg (90,2 KB, 608 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-01-12-19-55-24.jpg (28,9 KB, 506 załadowań)
Rodzaj pliku: png Screenshot_2017-01-29-18-22-47.png (282,7 KB, 460 załadowań)

Edytowane przez siekierrra
Czas edycji: 2017-03-24 o 07:03
siekierrra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-30, 12:25   #2
Arsonist
Zakorzenienie

Dot.: ( za )skromna suknia ślubna?

Suknia prześliczna, według mnie na pewno nie jest za skromna. Teraz właśnie takie są modne, błyszczące bezy na kole są passe. To Ty jesteś na zdjęciu? Jeśli tak, to ja bym się nie zastanawiała, idealnie na Tobie leży. Do tego możesz dobrać jakąś wyrazistą biżuterię, fryzurę, makijaż i będziesz wyglądać jak księżniczka.
Stary 2017-01-30, 12:28   #3
lwia paszcza
Zakorzenienie

Nie jest to do końca mój typ, ale nie jest za skromna to jednak co innego, niż te sukienki do kolan, które można, moim zdaniem, założyć nawet do urzędu czy na maturę jeśli wiesz, co mam na myśli ta jest okej.
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-30, 15:49   #4
skazana_na_bluesa
.

ja uważam, że jest jak najbardziej ok i nie jest za skromna. najważniejsze, żeby ci się podobała i żebyś się w niej dobrze czuła.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-30, 15:51   #5
zakonna
Naczelna Nastolatka

Masz Ty się w niej dobrze czuć. To jest jedyne kryterium

wysłane telepatycznie
Stary 2017-01-30, 15:57   #6
GdyMnieSenZmorzy
Raczkowanie

Śliczna!
All right...
GdyMnieSenZmorzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-30, 18:44   #7
Sophie24
Zakorzenienie

Piękna jest. Moim zdaniem suknia musi pasować pannie młodej i to jedyny warunek.
Powiem Ci, że wesel zaliczyłam naprawdę sporo (jako gości ze 20 i jako obsługa to z 10 też) i tylko jedna panna młoda zapadła mi w pamięć - moja kuzynka w najprostszej i najskromniejszej sukni. Zrobiła taki efekt wow, że pamiętam, że cała rodzina długo się jej wyglądem zachwycała.
Jeśli Panna Młode czuje się idealnie w swojej sukni to ją "sprzeda" wszystkim i nie da się powiedzieć, że za skromnie albo coś nie tak
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-01-31, 07:10   #8
cranberry juice
ctrl alt delete

Z takim rozcięciem na plecach suknia na pewno nie jest za skromna

Natomiast "biedota" sukni zwykle wynika z jakości materiału i kiepskiego wykonania. Sukienka dobrej jakości, nawet prosta w kroju, nie będzie za biedna.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-28, 14:33   #9
megie
Zadomowienie

Piękna suknia !
Stary 2017-02-28, 22:09   #10
TelAviv
Zadomowienie

Jest bardzo ładna i wcale nie taka skromna jak dla mnie, całą górę ma przecież w koronce Jeśli dobrze się w takiej czujesz, to bierz!

w poszukiwaniu normalności od lipca 2015
TelAviv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 18:57   #11
vouvray
Zadomowienie

SUKNIA JEST PIĘKNA
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-23, 12:10   #12
anie11ka
Przyczajenie

Też uważam, że wygląda super. Nie ma czegoś takiego jak za skromna suknia. Weselicho nie musi świadczyć o tym kima para młoda nie jest, jeśli dobrze się czujemy w czymś, nie widzę przeciwwskazań.
anie11ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-23, 21:49   #13
girlandzia
:)

Pierwsza jest ok, natomiast na drugiej fotce z grupy aliexpress już tak nie zachwyca

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 07:49   #14
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Pierwsza jest ok, natomiast na drugiej fotce z grupy aliexpress już tak nie zachwyca
Yyy ta suknia jest z Aliexpressu?
Można mieć wątpliwości w takim razie, co faktycznie przyślą
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 11:04   #15
mmagduszka
Rozeznanie

O matko, ja też myślałam że to są zdjęcia na autorce postu Ale znalazłam ją własnie na Ali... Nie, nie, nie. Nie rób tego, nawet jeżeli komentarze są pozytywne:P
Stary 2017-05-13, 17:24   #16
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Rób to! Rób to!
Warta swojej ceny.
Sama zamówiłam taką samą 10.02 i przyszła 09.03
Brałam rozmiar 32, czyli najmniejszy możliwy. Na długość dobra, tylko muszę ze stanikiem pokombinować, bo biust mam dość obfity i no... siliknowe biustonosze mi nie trzymają.
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-14, 10:41   #17
renata_h86
Raczkowanie

Panna Młoda zawsze będzie się w swojej sukni wyróżniać.I nigdy nie będzie ona za skromna.
renata_h86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-14, 10:56   #18
mairi
Wtajemniczenie

Nie ma czegoś takiego jak za skromna suknia ślubna, najważniejsze żebyś się dobrze czuła w tej którą wybierzesz.

Moja siostra brała ślub w sukience z sieciówki, wyglądała zjawiskowo

Stary 2017-06-03, 01:03   #19
klocki_LEGO
Rozeznanie

Witam Dziewczyny Kiedys mialam tu konto jako cacajuate, ale nie zagladalam latami. Przepadlo mi i przepadl mi tez adres mailowy, wiec zalozylam nowe konto, specjlnie na podforum slubne. Jestem tu zeby nie zameczac wszystkich moim slubem hehe

A teraz co do postu siekierry:

Nie to ladne, co ladne, tylko to co sie komu podoba. Skoro to twoja wymarzona suknia, to bym brala. ALE bron boze z jakiegos Alliexpress. Sa lepsze polskie strony, mama mi wyszukiwala. Serio. A juz najlepiej znajdz krawcowa, ktora ci uszyje taka z dobrej jakosci materialow. O ile bardziej ksiezniczkowata sukienka moze sie obronic ze srednich materialow albo jak cos nie tak uszyte, o tyle taka bedzie wygladac jak psu z gardla z jakiejs chinskiej taniochy.

Co do mojego zdania do pytania glownego - tak uwazam, ze jest za skromna. Powiem Ci, siekierra, ze sama sie napalilam na takie proste suknie w stylu boho. Juz nawet mialam upatrzona, ale kolezanka mnie zaciagnela na mierzenie i jednak sie zdecydowalam na linie A. Ostatnio ex kolezanka z pracy rzucila foty z wesela (pol hiszpanka, pobrali sie w jakims fajnym hotelu na Costa Brawa pod palmami). I miala wasnie taka sukienke, jak ta twoja. I powiem ci, ze ginela w tlumie. Bado wypadala. Ladna dziewczyna, sukienka jej pasuje, ale... no nie wyglada spektakularnie, nie wyglada weselnie. Takie sukieni wygladaja fajnie na zdjeciach plener typu plaza, kwiatowe dekoracje, lasem + PM/+PM oboje. jak robisz wesele w sali itd, to powiem ci na zdjeciach i wizualnie znikniesz w tlumie. Poza tym doszlam do wniosku, ze boho sukienke mozna zawsze zalozyc, a taka typwo slubna masz okazje tylko raz. Kupilabym taka, tak jak planowalam, TYLKO gdybym planowala slub w stylu 'ucieczka panstwa mlodych gdzies w tropik na solo slub bez rodziny'. Wtedy to tak

Plus takiej kiecki jest taki, ze tanio uszyjesz z dobrego materialu, a potem latwo przerobisz na cos, co mozesz nosic, np spodnice sama

Przemysl jeszcze i, najwazniejsze, pomierz!!! duzo!!! modeli!!
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-04, 08:05   #20
siekierrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny Kiedys mialam tu konto jako cacajuate, ale nie zagladalam latami. Przepadlo mi i przepadl mi tez adres mailowy, wiec zalozylam nowe konto, specjlnie na podforum slubne. Jestem tu zeby nie zameczac wszystkich moim slubem hehe

A teraz co do postu siekierry:

Nie to ladne, co ladne, tylko to co sie komu podoba. Skoro to twoja wymarzona suknia, to bym brala. ALE bron boze z jakiegos Alliexpress. Sa lepsze polskie strony, mama mi wyszukiwala. Serio. A juz najlepiej znajdz krawcowa, ktora ci uszyje taka z dobrej jakosci materialow. O ile bardziej ksiezniczkowata sukienka moze sie obronic ze srednich materialow albo jak cos nie tak uszyte, o tyle taka bedzie wygladac jak psu z gardla z jakiejs chinskiej taniochy.

Co do mojego zdania do pytania glownego - tak uwazam, ze jest za skromna. Powiem Ci, siekierra, ze sama sie napalilam na takie proste suknie w stylu boho. Juz nawet mialam upatrzona, ale kolezanka mnie zaciagnela na mierzenie i jednak sie zdecydowalam na linie A. Ostatnio ex kolezanka z pracy rzucila foty z wesela (pol hiszpanka, pobrali sie w jakims fajnym hotelu na Costa Brawa pod palmami). I miala wasnie taka sukienke, jak ta twoja. I powiem ci, ze ginela w tlumie. Bado wypadala. Ladna dziewczyna, sukienka jej pasuje, ale... no nie wyglada spektakularnie, nie wyglada weselnie. Takie sukieni wygladaja fajnie na zdjeciach plener typu plaza, kwiatowe dekoracje, lasem + PM/+PM oboje. jak robisz wesele w sali itd, to powiem ci na zdjeciach i wizualnie znikniesz w tlumie. Poza tym doszlam do wniosku, ze boho sukienke mozna zawsze zalozyc, a taka typwo slubna masz okazje tylko raz. Kupilabym taka, tak jak planowalam, TYLKO gdybym planowala slub w stylu 'ucieczka panstwa mlodych gdzies w tropik na solo slub bez rodziny'. Wtedy to tak

Plus takiej kiecki jest taki, ze tanio uszyjesz z dobrego materialu, a potem latwo przerobisz na cos, co mozesz nosic, np spodnice sama

Przemysl jeszcze i, najwazniejsze, pomierz!!! duzo!!! modeli!!
Ogólnie długo się zastanawiałam i byłam nawet w saloie- panie również naciskały i doradzały krój A, ale nie zgodziłam się. Wiesz dlaczego? Mierzyłam kilka sukni o kroju A i...dla mnie one są wszystkie takie same. Najzwyczajniej mi się nie podobały, choć były to suknie rzędu 1500e. Dla mnie one są zwykłe i nijakie. A że wyglądam w nich szczuplej ? Fajnie, ale mój ślub to nie festiwal fit, tylko mój ślub Suknie boho i rustykalne dla mnie mają swój urok. Są skromne i romantyczne i taką właśnie mam. Nie uważam, żeby "ginęły w tłumie" Myślę, że raczej zwykła klasyczna A ginie w tłumie- tłumie takich samych sukni
Stary 2017-06-05, 00:39   #21
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siekierrra Pokaż wiadomość
Ogólnie długo się zastanawiałam i byłam nawet w saloie- panie również naciskały i doradzały krój A, ale nie zgodziłam się. Wiesz dlaczego? Mierzyłam kilka sukni o kroju A i...dla mnie one są wszystkie takie same. Najzwyczajniej mi się nie podobały, choć były to suknie rzędu 1500e. Dla mnie one są zwykłe i nijakie. A że wyglądam w nich szczuplej ? Fajnie, ale mój ślub to nie festiwal fit, tylko mój ślub Suknie boho i rustykalne dla mnie mają swój urok. Są skromne i romantyczne i taką właśnie mam. Nie uważam, żeby "ginęły w tłumie" Myślę, że raczej zwykła klasyczna A ginie w tłumie- tłumie takich samych sukni
Nie o to mi chodzilo z tym tlumem. Raczej stada PM w Lini A nigdy nie masz. PMki nie biegaja stadami Masz jedna PM. I tu dla mnie roznica - PM w lini A, ksiezniczce, rybie, wyroznia sie w tlumie swoich gosci na weselu. Za to boho ginie, bo w sumie to jest kiecka, ktora moglaby zalozyc kazda zaproszona na slub laska, tyle, ze w innym kolorze. Tak to wyglada np. na zdjeciach. Wszystkie panie sa przeciez ladnie ubrane i odstawione, wiec takie boho niewiele sie rozni. Ot, jest biala. Zalezy oczywiscie od dodatkow, np welon pomaga :P
Co do tego, ze sa takie same - no sa, boho tez jest takie same. tak samo ksiezniczka, ryba itd. generalnie wszstko juz bylo Wystarczy godzina na Pinterescie zeby wiedziec, ze cokolwiek sie na slub nie wymisli, to nie bedzie orginalne, bo juz ktos to mial. Z sukniami to samo. Ja wybralam model z obrazka, ale poprosilam o pewne zmiany. A i tak w koncu trafilam na dokladnie taka na Pinterescie, a mam rozowa suknie, wiec ten . To jest ogromny biznes, i wzorow sukni jest pierdyliard, serio, od lat tez sie ich nazbieralo miliony. Boho moze byc teraz modne, ale to nie pierwszy raz gdy jest modne, a Linia A jest od lat wiec kazda kombinacja materialowo-cieciowo-kolorystyczna w sumie 'juz byla'. Ale co to ma za znaczenie, ze ktos gdzies to zalozyl, albo jest popularne? Jak sie podoba i sie w tym dobrze czujesz, to bierz, tylko to sie liczy. Zgadzam sie tez, ze to nie konkurs fit i ja tez wybralam sukienke, ktora nie ma najbardziej pasujacego mi fasonu (pod wzgledem sylwetki), ale taka mi sie podoba i juz. Takze bierz, jak ci sie widzi i juz, tobie sie ma podobac. Tylko serio nie kupuj chinszczyzny. Patrzylas na projektantow na Etsy?

Edytowane przez klocki_LEGO
Czas edycji: 2017-06-05 o 00:41
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-23, 11:52   #22
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Podesłać Ci fotki tej kiecki w realu?

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-24, 18:15   #23
lady666macbeth
Zakorzenienie

nie uważam żeby ta suknia była za skromna, jest delikatna i śliczna !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-25, 13:09   #24
czekoladka3
Zakorzenienie

prześliczna sukienka Moim zdaniem jest w sam raz- nie jest przesadzona, ale też nie jest nudna. Moim zdaniem naprawdę super
Stary 2017-08-21, 11:38   #25
moniamarzec85
Raczkowanie

sukienka jest naprawdę śliczna <3
Z pewnościa nie jest też za skromna! Jesli dobrze się w niej czujesz to nie sugeruj się żadnymi internetowymi poradnikami!
moniamarzec85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości