|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
fetysh zabawy dziwne stroje,,,,,,,,,,
moze ktos mi powiedziec o co tu chodzi? szukalam ostatnio poprawek do programu LaTeX a tu eyskoczylo mi tysiace zdjec i stron z LATEXem c
Edytowane przez dominikasocha Czas edycji: 2007-03-24 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: fetysh zabawy dziwne stroje,,,,,,,,,,
Fetyszyzm to zachowanie polegające na uzyskiwaniu satysfakcji seksualnej w wyniku kontaktu z obiektem pobudzającym - fetyszem. Fetyszami mogą być wszystkie obiekty powodujące podniecenie seksualne drogą skojarzeń, np: części ciała, części odzieży, pewne cechy anatomiczne, które metodą imprintingu znalazły się w świadomości fetyszysty.
Rodzaje fetyszyzmu (bardzo ciekaw ujęcia ![]() agalmatofilia - bodźcem seksualnym są pomniki i rzeźby agorafilia - fetyszem jest miejsce publiczne akrofilia - fetyszem jest wysokość akrotomofilia - fetyszem jest okaleczone ciało partnera, akustykofilia - fetyszem jest muzyka (piosenki) ablutofilia - fetyszem jest woda anastemafilia - fetyszem jest partner niskiego wzrostu arachnefilia - fetyszem są pająki autofetyszyzm - fetyszem jest własne ciało dorafilia - fetyszem jest sierść dysmorfilia - fetyszem są osoby zdeformowane gerontofilia - fetyszem jest podeszły wiek partnera/partnerki heterochromofilia - fetyszem jest ciało partnera o innym kolorze skóry hygrofilia - fetyszem są wydzieliny ciała kandaulezizm - pokazywanie innym mężczyznom własnej partnerki koprofilia - fetyszem jest kał korofilia - kontakty starszych kobiet z młodszymi ksenofilia - fetyszem jest anonimowość partnera, kontakt musi być jednorazowy mammafilia - fetyszem są piersi mizofilia (mysofilia): rodzaj fetyszyzmu, dewiacja seksualna, w której bodźcem jest brud i brudzenie ozolagnia - fetyszem jest zapach drugiej osoby pigmalionizm - fetyszem są rzeźby / wyimaiginowane obrazy podofilia - fetyszem są stopy retifizm - fetyszem jest skóra urofilia - fetyszem jest mocz Prosze ![]() P.S Info z wiarygodnego źródła ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
KWC
|
Cytat:
Fetyszem mojego TŻa są kozaki na szpilce, które są ( w łóżku) jedyną częścią mojej garderoby. TŻ świruje wtedy zupełnie. Z tego co jednak zaobserwowałam, mój eks też lubił szpilki i inne takie, więc to chyba popularny element zabawy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no tak
czyli wszystko prawie jasne. czyli 'wlasnymi slowy' chodzi tu oto ,ze faceci kochaja nasze cialal a nie nas> bynajmniej fetyshysci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
niee...mam kolegę dla którego fetyszem są właśnie stopy... i u niego wygląda to mniej więcej tak że atrakcyjność kobiet ocenia właśnie po stopach..kobiety ze zdrapanym lakierem albo zaniedbanymi piętami nie mają szans
![]() ..i nie sądze żeby swoją dziewczynę kochał tylko dlatego że ma ładne pięty..
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ uwielbia pończochy i szpilki. Kiedyś się temu bardzo dziwiłam, a teraz wiem, że sprawia mu to ogromną frajdę więc sama robię mu niespodzianki i się ubieram.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A mi się wydaje że należy odróżnić fetyszyzm od urozmaicania seksu.
Jeśli zakładam pas do pończoch i szpilki bo mój partner to lubi i mówiąc wprost kręcą go takie gadżety to jest to forma podniesienia temperatury w sypialni i tyle ![]() Fetyszyzm oznacza, że rzecz podniecająca partnera -dajmy na to pończochy czy szpilki, determinują podniecenie - czyli partner nie będzie czerpał satysfakcji z seksu jeśli nie będę miała na sobie danej rzeczy. W fetyszyzmie obiekty podniecające stanowią wartość samą w sobie - nie chodzi już o partnera, a jedynie o fragment jego ciała czy ubioru który podnieca i bez tego ani rusz! Buty, skóra, pończochy, bielizna, zabawki, mogą albo służyć urozmaiceniu sypialnianej rutyny i to - jeśli obydwoje partnerów się na to godzi jest jak najbardziej OK ![]() albo mogą być w seksie nieodzowne - a to podchodzi już pod fetyszyzm, który w seksuologi traktowany jest jako dewiacja, czyli zachowanie anormalne.. Nie szafujmy więc fetyszem ot tak ![]() Jeśli raz na tydzień robię partnerowi niespodziankę i przeobrażam się w dominę to to tylko UROZMAICENIE....daleko temu do fetyszyzmu ![]() Edytowane przez Calypso* Czas edycji: 2006-10-27 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
calypso* całkowicie sie z Toba zgadzam
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
masz firme ,24 lata i nie wiesz co to fetysz?Latexu tez nigdy nie widzialas?Żaaartujesz?
ps najgorszy z jakim sie spotkalam to przeklenstwa i wulgaryzmy w intymnych sytuacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hm..ja osobiscie zwracam uwage na stopy...moja dziewczyna wie o tym i lubi jak masuje jej stopy...Bo to jest mile ... Wiec drogie Panie jak znajdziecie takiego faceta to moim zdaniem jest to jakis skarb bo rzadko ktory lubi masowac stopki :PNo i oczywiscie lubie jak dziewczyna ma zalozone ponczoszki ale to chyba nic nadzwyaczajnego....Jest to bardzo kobieca czesc damskiej garderoby...Ale nie toleruje jak faceci zakladaja i przebieraja sie ; ] To juz nie dla mnie hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
jak mnie TZ dotyka po stopach to się zazwyczaj konczy kopniakiem w jego buzie.. bo mam przeraźliwe łaskotki
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jeśli o mnie chodzi to stopy kompletnie mnie nie ruszaja, ale szpilki, to zupelnie inna para kaloszy. Uwielbiam, jak moja luba założy szpilki, mini i pończochy. Nie wiem czy jestem całkiem zboczony, ale nieraz przechadzam się po sklepach obuwniczych, żeby popatrzeć na seksowne szpilki. Ale to chyba nie fetyszyzm, bo seksu z samymi butami to bym nie uprawieł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także podczas seksu o nich nie zapomina...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że to nic złego bo to tylko podofilia
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.