|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pies częśto wchodzi pod łóżko
Ostatnio mój pies zaczął bardzo często wchodzić pod łóżka, miejsca zamknięte z paru stron. Ciekawa jestem o czym może to świadczyć, czy ma to jakieś znaczenie???
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pies częśto wchodzi pod łóżko
Może twój psiak się czegos boi ??? Np: Zmiana otoczenia, nowi lokatorzy itp ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może to oznaczać że Twój pies się czegoś boi ale niekoniecznie. Miałam kiedyś psa, który też często spędzał czas pod łóżkiem. Wchodził tam kiedy się bał (np. podczas burzy), ale często też ot tak bez przyczyny. Wydaje mi się, że pies znalazł sobie pod łóżkiem swój azyl, gdzie nikt mu nie przeszkadza, gdzie jest bezpieczny i gdzie dobrze się czuje. Chyba niema się czym niepokoić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Możliwe, że psu nie chodzi o zamknięte miejsca z obu stron, a zamknięte u góry (coś na wzór psiej budy) Psy często lubią leżeć pod stołem czy właśnie pod łóżkiem. Niekoniecznie musi to znaczyć, że się boi. Może czuje się tam dobrze, bezpiecznie, nie bałabym się więc, że coś z nim jest nie tak. Obserwuj pieska i jeśli jego zmiana w zachowaniu to tylko wchodzenie pod łózko, nie niepokoiłabym się.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
kot co prawda zachowaniem rozni sie od psa... ale moj bardzo lubi wlazic pod lozko
![]() ![]() ![]() ![]() wiele lat temu mialam jamnika i tez wlazil pod lozko... w koncu trzeba bylo to zabudowac, bo trudno ja bylo potem wyciagnac... a ona po prostu tam sobie spala...
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wiecie co jest cos w tym chowaniu sie. moj psiaczek tak samo wchodzi pod łóżko. mama czasem krzyczy na niego do budy i sie chowa, a nie raz sam od tak bo mu pasuje.. W nocy nie raz czuje jak szczebelki sie od lozka podnosza mi pod plecami. rano slysze ziewanie a w nocy jakies szczeki bo mu sie cos sni ... mowie wam koszmar nie raz sie spac nie da.i to moje lozko sobie upatrzyl...
![]() ![]() nie mowiac juz o wszytskich jego misiach,pileczkach i td. teraz tez cos tam szama.. hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wchodzenie pod łóżko to nic złego...pies się czuje bezpieczniej. Bo jest asekurowany z wielu stron. Gorzej jakby wchodził na łóżko to wtedy "po nosie go"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moje psiaki też uwielbiają spać pod moim łóżkiem prawie tak bardzo jak na
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzięki serdeczne za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
odpowiem żartem
![]() A może on Ci sugeruje- że też chce mieć własne M ? Postaw mu budę w pokoju.. to się będzie chował do budy.. a nie nieboraczek musi się pod łózko wpychać ![]() ![]() ![]() Zwłaszcza małe psiaki lubią chowac sie po kątach.. tylko trzeba uważac- mój kiedyś tak się wepchał za szafkę- że się zaklinował ![]() A i na kabelki uważaj haha- żeby tylko mu się one ze spaghetti nie skojarzyły ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na szczęście aż taki głupol to on nie jest i nie zżera kabli
![]() ![]() Trzeba mu skombinować jakieś takie budopodobne posłanko. Tylko jak powiedziałam o tym mamie, to oczywiście usłyszałam standardową odpowiedź: kup za swoje! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.