Pies częśto wchodzi pod łóżko - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-14, 13:21   #1
gosiatana
Raczkowanie

Question

Pies częśto wchodzi pod łóżko

Ostatnio mój pies zaczął bardzo często wchodzić pod łóżka, miejsca zamknięte z paru stron. Ciekawa jestem o czym może to świadczyć, czy ma to jakieś znaczenie???

gosiatana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 17:26   #2
201704240951
Konto usunięte

Dot.: Pies częśto wchodzi pod łóżko

Może twój psiak się czegos boi ??? Np: Zmiana otoczenia, nowi lokatorzy itp ??
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 18:38   #3
Angel@
Zakorzenienie

Może to oznaczać że Twój pies się czegoś boi ale niekoniecznie. Miałam kiedyś psa, który też często spędzał czas pod łóżkiem. Wchodził tam kiedy się bał (np. podczas burzy), ale często też ot tak bez przyczyny. Wydaje mi się, że pies znalazł sobie pod łóżkiem swój azyl, gdzie nikt mu nie przeszkadza, gdzie jest bezpieczny i gdzie dobrze się czuje. Chyba niema się czym niepokoić.
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 18:59   #4
aleksandra_119
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do aleksandra_119

Możliwe, że psu nie chodzi o zamknięte miejsca z obu stron, a zamknięte u góry (coś na wzór psiej budy) Psy często lubią leżeć pod stołem czy właśnie pod łóżkiem. Niekoniecznie musi to znaczyć, że się boi. Może czuje się tam dobrze, bezpiecznie, nie bałabym się więc, że coś z nim jest nie tak. Obserwuj pieska i jeśli jego zmiana w zachowaniu to tylko wchodzenie pod łózko, nie niepokoiłabym się.

aleksandra_119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 19:29   #5
desti
Zakorzenienie

kot co prawda zachowaniem rozni sie od psa... ale moj bardzo lubi wlazic pod lozko ... czasami zwierzaki tak maja... lubia sie schowac ... kazdy ma potrzebe pobyc w samotnosci ...

wiele lat temu mialam jamnika i tez wlazil pod lozko... w koncu trzeba bylo to zabudowac, bo trudno ja bylo potem wyciagnac... a ona po prostu tam sobie spala...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 11:41   #6
natka294
Rozeznanie

wiecie co jest cos w tym chowaniu sie. moj psiaczek tak samo wchodzi pod łóżko. mama czasem krzyczy na niego do budy i sie chowa, a nie raz sam od tak bo mu pasuje.. W nocy nie raz czuje jak szczebelki sie od lozka podnosza mi pod plecami. rano slysze ziewanie a w nocy jakies szczeki bo mu sie cos sni ... mowie wam koszmar nie raz sie spac nie da.i to moje lozko sobie upatrzyl...
nie mowiac juz o wszytskich jego misiach,pileczkach i td. teraz tez cos tam szama.. hehe
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-15, 17:24   #7
Madia
Zakorzenienie

Wchodzenie pod łóżko to nic złego...pies się czuje bezpieczniej. Bo jest asekurowany z wielu stron. Gorzej jakby wchodził na łóżko to wtedy "po nosie go" i wypad

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 19:02   #8
wredne_slonko
Rozeznanie

Moje psiaki też uwielbiają spać pod moim łóżkiem prawie tak bardzo jak na Nie było by nić złego gdyby nie przerażliwe chrapanie jednego ledwo odstaje od ziemi, a chrapie jak mój tata

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 17:14   #9
gosiatana
Raczkowanie

Dzięki serdeczne za odpowiedzi Dziwne jest to, że mój pies już wcześniej wczołgiwał się po łożko, ale ostatnio jakoś tak o wiele intensywniej. Ostatnio to kocha wejść pod biurko i zaplątać się we wszystkie kable tak, że żeby go wypieprzyć z tamtąd muszę się namęczyć żeby go wyplątać z tych kabli Wteeedy jest cały szczesliwy normalnie w tych kablach :P No ale to taki mały głupek hehe
Stary 2006-05-16, 19:19   #10
Angel@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiatana
Ostatnio to kocha wejść pod biurko i zaplątać się we wszystkie kable tak, że żeby go wypieprzyć z tamtąd muszę się namęczyć żeby go wyplątać z tych kabli Wteeedy jest cały szczesliwy normalnie w tych kablach :P No ale to taki mały głupek hehe
Z tymi kablami to mój miał identycznie. Chyba jest w tym coś przyjemnego Może właśnie to wyplątywanie?
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 13:16   #11
Marcelina_
Raczkowanie

odpowiem żartem

A może on Ci sugeruje- że też chce mieć własne M ?
Postaw mu budę w pokoju.. to się będzie chował do budy.. a nie nieboraczek musi się pod łózko wpychać

Zwłaszcza małe psiaki lubią chowac sie po kątach.. tylko trzeba uważac- mój kiedyś tak się wepchał za szafkę- że się zaklinował i nie mógł wyjśc..

A i na kabelki uważaj haha- żeby tylko mu się one ze spaghetti nie skojarzyły
Marcelina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 17:24   #12
gosiatana
Raczkowanie

Na szczęście aż taki głupol to on nie jest i nie zżera kabli
Trzeba mu skombinować jakieś takie budopodobne posłanko. Tylko jak powiedziałam o tym mamie, to oczywiście usłyszałam standardową odpowiedź: kup za swoje! Hehe ale nie ma frajerów. Poczekam, aż jej serce zmięknie na widok tułającego się psa spod jednego łożka pod drugie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości