![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Razem schudniemy 20 kg! - część IX
Szanowni Państwo, zaczynamy kolejną część naszych zmagań
Nasz REGULAMIN (zanim do nas dołączysz PRZECZYTAJ!!!): [autorką tekstu jest Bottega] 1. Dieta: - 0d 1200kcal (absolutnie minimum! ) - nie stosujemy żadnych Dukanów, Kwaśniewskich czy innych takich. Zwykłe MŻ+WR - NIE bierzemy żadnych wspomagaczy typu tabletki czy magiczne syropki; nie liczymy na to, że balsam wyszczuplający schudnie za nas (smarujemy się - np. dla gładkiej, elastycznej skóry, ale nie zakładamy, że balsam zgubi za nas kilogramy) - jemy 5 posiłków dziennie (dopuszczalne są także: 4 - jeśli wstajesz późno i kładziesz się o normalnej porze lub Twoja praca nie pozwala na dodatkowy posiłek, 6 - jeśli wstajesz wcześnie i kładziesz się późno) co 2,5-3,5h - staramy się jeść jak najwięcej warzyw (1 pomidor, kawałek sałaty i ogórka to NIC) - zwracamy uwagę by nasza dieta codziennie zawierała coś z NNKT (np. oliwa z oliwek, masło, orzechy, słonecznik) - ZAWSZE jemy I śniadanie. Nie ma wymówek (a ze słowami "bo ja nie lubię śniadań" kysz stąd!) - link do przykładowych jadłospisów (nie wszystkie są w 100% ok, szczególnie te początkowe - my też się uczyłyśmy, więc korzystaj z nich, ale też "melduj się" na wątku: http://www.sendspace.pl/file/6779325...ieta-jadlospis i http://www.sendspace.com/file/xydtey - linki do ważnych informacji nt odchudzania: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=450 - co warto mieć w domu? (produkty) klik: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4954 - raz w tygodniu Kasiula zamieszcza tabelę postępów, dzięki czemu możemy porównać nasze sukcesy, motywować siebie nawzajem i cieszyć się z każdego kilograma mniej lub krzyczeć za nadwyżki :P (tabelka nie jest obowiązkowa!! Kasiula przyjmuje do tabeli nowe, chętne osoby po ok. 2 tygodniach regularnego udzielania się na wątku) *zapisy są po minimum 2 tygodniach regularnego udzielania się, na początku każdego miesiąca. Gdy zdarzy się tak, że jest początek miesiąca, a ktoś jeszcze nie miał tego okresu próbnego za sobą, to niestety czeka na kolejny. W wyjątkowych sytuacjach (staż na wątku, albo dobry układ gwiazd ) można być wcześniej przyjętym do tabeli, ale to już zależy tylko od osoby, która się stara do niej dostać. Dane do tabeli do zapisu: waga startowa, waga z poprzedniego tygodnia, waga obecna, cel i wzrost 3 nieobecności pod rząd - wylot z tabeli. Można starać się o powrót, ale będzie poprzedzony okresem próbnym. Tak samo wszystkie wypady z tabeli na własne życzenie. Zbiór tabelek - nasze wspólne wsparcie w odchudzaniu polega nie tylko na pocieszaniu, a także niekiedy na dawaniu sobie nawzajem tzw. kopniaków czy bacików - one także pomagają, więc nie obrażaj się jak i Tobie się taki trafi! - każda z nas czasami zaliczy jakąś żywieniową wpadkę - nie szkodzi. Stało się, trudno, trzeba zapomnieć i iść dalej (a najlepiej też odpokutować ćwiczeniami). Byle takie wpadki zdarzały się jak najrzadziej! 2. Wątek - informacje dla nowych osób: - tabela postępów: wagę do niej podajemy w poniedziałki do godz. 19 kolorem różowym lub pogrubieniem, tego samego dnia tabela jest publikowana; Przy trzeciej nieobecności w tabeli – wylatujesz. - nie przyjmujemy osób poniżej 18 roku życia (zaleca się, żeby osoby młodsze, które chcą schudnąć po prostu zdrowo się odżywiały, nie jadły słodyczy i innych "śmieci", spożywały więcej warzyw i owoców, a także zwiększyły aktywność fizyczną) - wspieramy się zarówno w diecie, jak i w życiowych rozterkach, pomagamy sobie nawzajem, nie krzyczymy na siebie, nie obrażamy się o byle co, nie wyzywamy, wspólnie dbamy o dobrą atmosferę na wątku - przedstaw się, napisz ile ważysz, jaki jest Twój cel, jak chcesz to osiągnąć (jaka aktywność fiz., ile kcal itd.) i (mniej więcej) w jakim czasie - z chęcią pomożemy, poradzimy, poprawimy Twój jadłospis, ale najpierw daj nam znać, że przeczytałeś/aś ten post, zapoznałaś się z naszym "regulaminem", linkami, które tu podałyśmy i resztą potrzebnych wiadomości - nie pytaj: "w jakim czasie schudłaś?" (a czy to istotne?), "jak to zrobiłaś?" (wszystko jest tu napisane), "co mam zrobić, żeby szybko schudnąć?" (to nie wyścigi!) 3. Linki do poprzednich cześci: I: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=552980 II: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=609989 III: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=635128 IV: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656069 V: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672375 VI: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=688243 VII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731824 VIII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761296 ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Moje drogie panie witam w nowej części ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2015-02-24 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! - część IX
![]() jestem ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie jem mięsa.
Co mam w nim zmienić? 4 posiłki, to wiem. Muszę się postarać, bo naprawdę ciężko jest je zjeść kiedy mam zajęcia od 10-19 z jedną przerwą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ryby też nie ?
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
też nie. ani innych owoców morza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hej już następna część . Kasiula dobra robota.
Ja od przyszłego tygodnia może troszkę wcześniej jestem na bieżąco z wami . Pozbyłam sie cienia za plecami wiec będe regularnie bywać . Edytowane przez szpieg1 Czas edycji: 2015-02-24 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Napiszę co dzisiaj jadłam:
I- owsianka na mleku 1,5% z 6 mrożonymi truskawkami, II- 1/2 woreczka kaszy gryczanej z pieczarkami i sosem czosnkowym posypane mozzarellą+ 3 duże ogórki kiszone, III- jogurt naturalny, IV- kostka twarogu z sosem słodko- kwaśnym (miód, pomidor, ostra papryczka, sok z cytryny) i prażonym słonecznikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Melduję się w nowej części !!!
![]() I melduję marszobieg od 17.41-18.16 czyli ponad 30 minut, niestety nie udało mi się zmierzyć odległości, bo telefon mi się rozładował po 12 minutach.. widziałam zegar o której wyszłam z domu i włączałam GPS i po tym jak już zbliżałam się do domu włączyłam telefon i była 18.16. Ta złośliwość rzeczy martwych.... Dziś przebiegłam większy dystans niż wczoraj. Cała spocona wróciłam, ale jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
bry
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kotori
![]() ![]() Pendulka witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dzięki Kasiula jutro odpoczynek
![]() A jak Ty ćwiczysz teraz czy nie pozwala choroba małej? Artykuł w nowej części ![]() Edytowane przez kotori0212 Czas edycji: 2015-02-24 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Kotori ty czytasz moje dzisiejsze wpisy?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Melduję się i Ja
![]() ANKA podziwiam dietować bez mięsa i ryb,dla mnie to podstawa ![]() Rowerek zaliczony co prawda do porządnego dystansu sporo mi brakuje ale zawsze coś się spali. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Nikolcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Eliza jak tam dzisiaj dieta? Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2015-02-24 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
KASIULA do wieczora było w miarę,ale wpadło kawałek babeczki
![]() ogólnie jestem do niczego.Na fitness nie poszłam i na rower też nie wsiadłam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Eliza ojjjj nie ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Eliza
![]() KASIULA czepiasz się ![]() ANKA nie może znalezć nowej części o dlatego nie zauważyła że do niej napisałam zamiast do 20tki. Wszystko przez Kasiulę bo kolejną częśc rozpoczęła heh Edytowane przez nikolcia r Czas edycji: 2015-02-24 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
już jej wrzuciłam linka do wątku
nikolcia a kto to jest 20tka
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2015-02-24 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Eliza to ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ty to jesteś 2oka
![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
hehe, ale zamieszanie
![]() zasuwałam praca-siłka ![]() Teraz się pochorowałam, więc reset i miałam czas do Was zajrzeć. Tak, wiem, wstyd. ![]() ![]() Generalnie dalej się odchudzam, diety pilnuję i ćwiczę, więc po staremu ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Witam laseczki
![]() Dzisiaj na wadze mam ładny spadek ![]() ![]() ![]() Pendulka ![]() ![]() Edytowane przez K_A_S_I_U_L_A Czas edycji: 2015-02-25 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
KASIULA ważne ,ze masz spadek
![]() ja mam za to ładny wzrost ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Eliza ale skąd masz ten wzrost? Chyba nie z powodu kawałeczka babki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
wczoraj na wieczór jeszcze zjadłam 4 kanapki i dużo się napiłam na noc wody z cytryną
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Eliza no 4 kanapki na wieczór to troszkę za dużo
![]() ![]() Zapominamy o wczorajszym dniu, było minęło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Szpieg jak tam dzisiaj u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Kasiulka : ty diablico
![]() ![]() Mamdwaoka : temu się myli każdemu do kogo kto pisze do tej 20tka bo jak miałas taki poprzedni pseudo to niektórych osób nie było na wątku.. no więc tak moim zdaniem może wegetarianka .. ok nie lubisz mięsa więc ryby odpadają choć dla mnie to nie mięso dla mnie to rarytas ![]() ![]() odrzuć wszelkiego rodzaju sosy , zbędne kcl którymi się nie najesz ... pieczarki a i owszem ale jak przyrządzone ?? bo jak smażone na cebulce i margarynie ... Kochana ja też mogę napisać swój jadłospis i nikt nie będzie wiedział jakie przyprawy lub tłuste sosy dodaje .. może spróbuj po 1 .. liczyć wagę może za duże ilości jesz .. może za często... może za późno ...może zbyt dużo węglowodanów a za mało białka .. albo i odwrotnie http://portalaktywni.com/aktualnosci...weglowodanow-/ spróbuj z tym linikiem poczytać co i jak ... a wy dziewczyny sprawdzcie czy ten link jest dobry a jak nie to podajcie jej inny by wiedziała jak ma układać sobie menu pod względem białka i węglowodanów.. bo dieta dla wegetariana jest najgorsza z możliwych ![]() ![]() 20TKA :nie gniewaj się ale oglądając twój jadłospis ja bym umarła z głodu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja ten twój jogurt naturalny to bym zamieniła na sałatkę porządną ... sałata zielona zielony ogórek , pomidor , papryka czerwona fasola gotowana czerwona cebula i polałabym to sosem ale zdrowym( 3 łyżki wody plus 1 łyżka oleju z oliwek i rozmaite przyprawy) plus do tego omlet elizka : co jest ?? wzrost ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- KASIULKA : ze względu na choróbsko wyłączona jesteś rozumiem ale musisz podać jadłospis by zerknąć czy nam nie chcesz przez chorubsko się zagłodzić bo później pójdziesz w góre i wiesz o tym ... czekam na jadłosipis ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- mój jadłospis : I musli z jogurtem naturalnym +pomarańcz II 2 razowce plus szynka z indyka pomidor ogórek III zupa ( kręcony makaron, warzywa , robię bardziej dziś gęstą zupę) IV mięso wołowe gotowane właśnie na zupie . sałatka z pekinki z zielonym ogórkiem zalana jogurtem naturalnym i startym czosnkiem plus ryż V sałatka owocowa VI kupiłam sobie arbuz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
ELIZA zamiast liczyć literki postach,kalorie zacznij liczyć
![]() ![]() ANKA ja wczoraj zjadłam meega porcję sałatki a pózniej ją spalałam na rowerze ![]() KOTORI czystka mam zamian pierwszy raz kupić,myślałam o aptece nie ma ? KASIULA super że waga spada,pocisz się przy gorączce i to pewnie pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Anka ano diablica ze mnie
![]() Słodyczy nie jadłam już 7 dni, tak jak jest w podpisie ![]() Przez chorobę faktycznie wczoraj nie miałam apetytu ale dzisiaj będzie już lepiej ![]() Na Mamdwaoka w skrócie piszemy 2oka a nie 20tka ![]() Mój planowany jadłospis: I. jajecznica z 2 jajek, pół bułki, masło, herbata z miodem II. pół bułki z 1/3 makreli w sosie pomidorowym III. filet z indyka, ziemniaki, surówka IV. jogurt do picia 0% V. 2/3 makreli w sosie pomidorowym ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Anka jestem dumna z Ciebie! Masz piękne jadłospisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny!
Dziś ładna pogoda wybrałam się z rana na zakupy na second handu ![]() ![]() Za to znalazłam 2 ładne sweterki rozpinane i bluzkę w paski na długi rękaw. ![]() W sklepie kupiłam sobie warzywa na sałatkę na wieczór ![]() Kasiula to przez ten zmianę wątku... Przepraszam mocno ![]() Wracaj do zdrówka ![]() ![]() ![]() Brawo za spadek ![]() ![]() Eliza nie mów, że jesteś do niczego, to w niczym nie pomoże. Myśl pozytywnie, bo jak nie to my z Kasiulą się tobą zajmiemy ![]() Pendulka Brawo za spadki ![]() ![]() Nikolcia ja czystka nigdzie nie widziałam.. ![]() ![]() ![]() Anka BRAWO ![]() ![]() Anka co do jadłospisu, mówi się, że owoce się powinno jeść w pierwszej części dnia,a warzywa w drugiej przynajmniej ja tak stosuje, ale każdy robi jak uważa ![]() ![]() Moje jadło: 1. Kasza jaglana + orzechy włoskie + łyżeczka syropu klonowego + gruszka 2. Jogurt naturalny + jabłuszko 3. Kromka chleba razowego + jajecznica z 2 jajek + cebulka ze szczypiorkiem + papryka 4. Kromka chleba razowego + pasta rybna (awokado, makrela wędzona, pomidor, ogórek kwaszony, cebula, jajko gotowane, przyprawy) + marchewka surowa 5. Sałatka (sałata masłowa, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, jogurt naturalny, czosnek, p) + ryba pieczona w piekarniku (mintaj) + kasza bulgur lub ryż brązowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.