|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pierwsze kolczyki...!
Moje pierwsze prace
![]() ![]() ![]() Co do samych kolczyków, to robiłam je dzisiaj z entuzjazmem gdy dostałam paczkę z koralikami i półfabrykatami ![]() ![]() ![]() Szczera krytyka mile widziana ![]() Edytowane przez innin Czas edycji: 2007-02-17 o 16:45 Powód: zmiana zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwsze kolczyki...!
Loopy do poprawy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Co do poprawy? Mój umysł śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Loopy - te oczka z drutu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ahaa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o to, że są bardziej podłużne, niż okrągłe (nie odbierz tego negatywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a to tak, moze faktycznie,ale nie poprawialam ich bo jak tak patrzylam na kolczyki to doszlam do wniosku, ze trzeba wiedziec, ze z nimi cos moze byc nie tak zeby to zobaczyc. nie wiem co miałabym odebrać negatywnie?
![]() edit: no i tez nie za bardzo mialam czym zrobic takie okraglutkie, wiec sobie odpuscilam. ale to chyba nie wyglada tak zle jak mogloby ![]() A poza tymi koleczkiami (czy raczej nie-koleczkami) - wszystko ok z kolczykami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Poza loopikami w porządku. Nie są skomplikowane, ale takie na początek są ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
wydaje mi sie, ze powinnać krócej przycinać szpilkę do loopów- 1cm wystarczy i jeszcze jedno by loopy były równiótkie i okrągłe koniecznie zaopatrz sie w szczypce okrągłe bociany- będzie dobrze
![]() ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Marta - skąd Ty wygrzebalaś wątek z przed 2 i pół roku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nawiasem mówiąc, jeden z setek wątków dziewczyn, które miały słomiany zapał, jak widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
witaj
![]() Bardzo typowy początek-moje dziewczyny zaczynają pierwsza lekcje dokładnie od takich kolczyczków-bałwanków jak ja je nazywam ucząc się prawidłowego wykonania prostych loopów. Wiec wg mnie zaczynasz w dobrym punkcie nie rzucajac się natychmiast na skomplikowane wzory bez opanowania podstaw. Tutaj masz dokładną instrukcje jak poprawnie wykonać taki loop-z obrazkami i filmikiem : http://www.firemountaingems.com/bead...asp?docid=691E Przede wszystkim musisz mieć narzędzia-bez tego nie ma co marzyć o poprawnym wykonaniu biżuterii . No i ważne jest opanowanie podstaw jak właśnie prosty i okręcany loop-jeśli nie będziesz wykonywała ich poprawnie nawet obróbka w PS nie wpłynie na estetyke prac. Co do samych kolczyków-musisz zwracać uwage na ich długość : te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1171730699 i te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1171730699 są ewidentnie róznej długości. mam nadzieje że wskazówki się przydadzą i czekam na kolejne prace ![]() hmmm no ja nawet na date nie spojrzałam...mam nadzieje że się koleżanka nie poddała tak do końca ![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2009-10-04 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.