|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Oszukali mnie w banku
Nie miałam pojęcia w jakim dziale zadać te pytanie. Najbardziej pasowało mi "plotkowe", ale jak źle dobrałam to proszę o przeniesienie tematu.
Otóż tak. Miesiąc temu założyłam konto bankowe w mBanku. Nie przez Internet, a poszłam do punktu. Panie mówiły mi o takiej promocji, że jeśli na sierpień i wrzesień zrobię po 5 transakcji dowolnej kwoty na koniec miesiąca dostanę po 50 zł, czyli powinnam dostać 100 zł za 10 transakcji. Robiłam te transakcje, liczyłam czy na pewno mam te 5. Jednak na koniec sierpnia bank nie dodał mi tych pieniędzy. Myślałam, że zobaczę je dzisiaj, ale nadal nic. Zadzwoniłam na infolinię. Powiedzieli mi, że owszem istnieje taka promocja, ale tylko dla osób, które założą konto w wieku 18-24 lat. Ja w trakcie zakładania konta miałam jeszcze 17 lat, teraz za kilka dni styknie mi 18, ale mimo tego powiedziano mi przez telefon, że tych pieniędzy nie dostanę, bo jest wymóg założyć konto już po 18 nie przekraczając 24 lat. Jestem wściekła. W punkcie powiedziano mi, że tak, tak, na pewno przyjdzie te 50 zł na koniec miesiąca. Panie dobrze wiedziały, że 18 jeszcze nie mam, a mimo to wciskały mi kit. Zostaliście kiedyś w podobny sposób oszukani? Co byście zrobiły w tej sytuacji? Zastanawiam się czy nie zrezygnować z tego banku i pójść do innego skoro tak robią ludzi w bambuko. ![]()
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Oszukali mnie w banku
Cytat:
Target się sam nie zrobi, muszą sprzedawać konta. Ciekawi mnie jak mogłaś założyć konto nie mając 18 lat. Miałaś zgodę rodziców? Czy sama byłaś w punkcie? Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-09-01 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7680751 6]Złożyć reklamację.
Target się sam nie zrobi, muszą sprzedawać konta. Ciekawi mnie jak mogłaś założyć konto nie mając 18 lat. Miałaś zgodę rodziców? Czy sama byłaś w punkcie?[/QUOTE] Można założyć konto nawet jeszcze wcześniej. Do punktu poszłam z mamą i ona mi towarzyszyła przy zakładaniu.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7680779 1]Jak z rodzicem poszłaś to jak najbardziej można założyć konto przed osiemnastką.[/QUOTE]
Postanowiłam, że złożę skargę, zrezygnuje z tego konta i pójdę raczej do PKO. Pierwsze moje konto bankowe i już na starcie mnie oszukują ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
zlóż reklamację
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak to dokładnie działa, ale w innym banku był taki przypadek, że facet otwierał konto oszczędnościowe, powiedzieli mu, że jest jakieś tam oprocentowanie, ale nie powiedzieli, że to tylko do jakiejś kwoty. Facet wpłacił więcej, nie naliczyli mu tyle, ile się spodziewał i złożył reklamację. Nie wiem jak to się dokładnie skończyło, ale wiem, że pracownik tamtego banku miał przez to problemy.
Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, Autorko, wróć do umowy i regulaminu promocji. Reklamować możesz, ale będzie to w sumie słowo przeciwko słowu, ważne jest to, co podpisałaś. Choć, jak mówi znakomita większość klientów, z którymi mam styczność, "pani, kto dziś umowy czyta"...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;76809166]Ważne co mówią, można złożyć reklamację.
Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie ma szans. Powinna przeczytać umowę która podpisuje, a w umowie nie może być zapisu o tej promocji która jej nie obowiązuje. Znaczenie tego co mówią byłoby przy ustnej umowie wiążącej, ale tutaj mamy do czynienia z umowa pisemną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
No właśnie, autorko co było w umowie, którą podpisywałaś? Było cokolwiek o tej promocji?
Od siebie dodam, że mi PKO (BP) zablokowało konto na miesiąc i nikt nie potrafił mi pomóc. Do tego każdy oddział mówił mi co innego, przez co finalnie musiałam zapłacić za prowadzenie konta, które miałam zablokowane (chociaż miałam już otwarte nowe). Także jak widzisz to nie kwestia banku, a ludzi więc w sumie nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Jeszcze jedno pytanie: jesteś pewna, że dobrze zrozumiałaś warunki tej promocji? Jeżeli każdemu mieliby wypłacać po 50 zł za każdą co piątą transakcję to poszliby z torbami. Przecież masa ludzi, nie korzysta z gotówki i za każdą gumę do żucia płaci kartą. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2017-09-04 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
W umowie rachunku na pewbo nie ma nic o promocji. Promocja ma swoj regulamin.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem, że powinna przeczytać umowę i pewnie nic nie ugra. Jednak dla mnie to jest oszustwo i świadome wprowadzenie w błąd! Coraz więcej kombinacji wszędzie.
Ja niedawno zorientowałam się, że co miesiąc w Getin Banku pobierają mi opłate za karte której nie zamawiałam, a mało tego ja jej nawet nie dostałam i nieaktywowałam. Reklamacja została uznana, kase mi oddano, ale w ramach dobrej współpracy, niezasadnie niby! Nie chce mi się nawet w to już się wgłębiać, zmienie bank. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Autorko - złożyłaś już reklamację?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.