|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Darsonval, mini kombajn kosmetyczny czy szczoteczka do czyszczenia twarzy?
Z góry przepraszam jeśli to nie miejsce na ten post.
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupieniem urządzenia kosmetycznego do użytku domowego. Moja skóra twarzy jest bardzo wymagająca (muszę dbać o dietę i ćwiczenia żeby moja twarz wyglądała przyzwoicie). Mimo wszystko często borykam się z wypryskami po których pozostają blizny. Do tej pory miałam okazję korzystać (1 tydz) z 'derma wand' w wersji a'la TV market (z małą niewymienną panewką). Widziałam efekty, co prawda niewielki, ale jak na tydzień uważam, że było nie najgorzej. Jestem ciekawa czy któraś z was mogłaby wypowiedzieć się czy warto inwestować w tzw. 'derma wand', kombajn kosmetyczny czy może szczoteczkę elektryczną typu clarisonic mia. A może nie warto inwestować wcale. Zdaję sobie sprawę, że każdy z tych przyrządów daje nieco inne efekty. Problem w tym, że byłabym chętna spróbować każdego z nich. Ze wszystkich trzech propozycji chyba najmniej podoba mi się idea szczoteczki elektrycznej do czyszczenia twarzy. Mam mały masażer i szczoteczkę o gęstym włosiu którymi na zmianę myję twarz rano i wieczorem. W zupełności mi wystarczają (chociaż nie mam porównania i może po takim clarisonic wyglądałabym znacznie lepiej ![]() Będę wdzięczna za informacje i przemyślenia na ten temat. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Darsonval, mini kombajn kosmetyczny czy szczoteczka do czyszczenia twarzy?
W przypadku wyprysków i zmian trądzikowych najbardziej wskazane byłyby zabiegi d'arsonwalem, który ma działanie antybakteryjne, dezynfekujące i wysuszające. Przy użyciu specjalnej końcówki (elektrody prętowej) w miejscu wyprysku zastosować można tzw. deszcz iskrowy ma to na celu dezynfekcję pojedynczego wykwitu. Darsonwalizację przy trądziku można wykonywać 2 max 3 razy w tygodniu około 3-5 minut. Oczywiście przed wykonaniem trzeba wykluczyć przeciwwskazania. Wszelkie mechaniczne peelingi przy ropnych wykwitach są przeciwwskazane (aby nie roznieść zmian na pozostałe rejony skóry).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.