![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
test ciążowy
Mam problem z testem ciążowym.
![]() Na opakowaniu jest napisane, że daje gwarancję 99% pewności. Ja słyszałam, że ten 1 % myli się "na nie", czyli nie wykrywa ciąży, gdy ona jest a nie odwrotnie - oczywiście poza przypadkami przyjmowania hormonów, które ten test ma za zadanie wykryć. ![]() Więc mam następujące pytanie: czy jeśli DWA RAZY test wyszedł "na tak", to jest to wysoko prawdopodobne do tego stopnia, że można niemal wykluczyć pomyłkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: test ciążowy
mala-czarna napisał(a):
> czy jeśli DWA RAZY test wyszedł "na tak", to jest to wysoko prawdopodobne do tego stopnia, że można niemal wykluczyć pomyłkę? Prawdopodobieństwo pomyłki wynosi w tym przypadku 1 na 10.000 testów i nie nazwałbym tego wysokim prawdopodobieństwem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
No tak, ale to tylko matematyczne, teoretyczne wyliczenie.
![]() Mnie chodziło o praktykę - czy takie testy MOGĄ się mylić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mala-czarna napisał(a):
> Mnie chodziło o praktykę - czy takie testy MOGĄ się mylić? ![]() Czarnulko, czy ja rozumiem, co Ty wiesz? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No może, może.
![]() ![]() Nie zaprzeczam i nie potwierdzam. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Jesli tak bardzo nie ufasz testom, to zmien producenta. Bo jesli 3-ci raz wyjdzie na tak, to zasuwam szukac w necie jakis kwiaciuszkow z gratulacjami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mala-czarna napisał(a):
> Nie zaprzeczam i nie potwierdzam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ech, Zło, trzeciego razu nie będzie - po prostu pójdę jak najszybciej do swojego lekarza.
![]() Ale się ucieszy! Bo ja juz pomału traciłam nadzieję. ![]() I - oczywiście - zdarzyło się to akurat teraz, w tym miesiącu, kiedy całkowicie odpuściliśmy sobie wyliczenia, pigułki podtrzymujące, które musiałam zjadać 3 x dziennie na wszelki wypadek. Ale to chyba często tak właśnie jest - wystarczy przestac o tym intensywnie myśleć. ![]() Chociaż mówiąc szczerze byłam nastawiona na baranka lub koziorożca a - jeśli okaże się, że testy mają rację - będzie to lew lub bliźniak. ![]() Przeżyję. ![]() Wiem, że nie powinnam, bo mogę jeszcze zapeszyć, ale cieszę się jak gwizdek! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Z tego co wiem, ten 1% to ze względów prawnych, żeby producent nie był pociągany do odpowiedzialności.
No ale 2 razy "na tak"... ![]() Czy juz mogę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
blizniak to chyba nie..bo blizniak jest maj/czerwiec =) A mamy jakby nie patrzec prawie polowe listopada
![]() Ale blizniaki to slodkie dzieci ![]() ![]() Pozdrowienia i gratulacje, Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dzięki, Cheetah
![]() ![]() To już chyba wolałabym lwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mala-czarna napisał(a): > Ale się ucieszy! Bo ja juz pomału traciłam nadzieję. ![]() > I - oczywiście - zdarzyło się to akurat teraz, w tym miesiącu, kiedy całkowicie odpuściliśmy sobie wyliczenia, pigułki podtrzymujące, które musiałam zjadać 3 x dziennie na wszelki wypadek. > Ale to chyba często tak właśnie jest - wystarczy przestac o tym intensywnie myśleć. ![]() A jak długo się staraliście??? Gratuluję z całego serca przyszłym rodzicom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak to rak nie
![]() ![]() ![]() ![]() Ojejku jak fajnie ![]() Mamy w tym roku wysyp maluszków ![]() Cieszę się razem z Tobą Mała Czarna ![]() A nadzieję trzeba mieć zawsze ![]() ![]() Ja tam wiedziałam, że będzie dobrze ![]() ![]() Twoje, hmm Wasze zdrowie ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Wiem, jak czekałaś. ![]() Coś dobry rok dla Wizazanek. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
powiem tak : robiłam w życiu swoim wiele razy test i jak wyszły mi dwie kreski to zawsze ale to zawsze była to prawda!!!!!!!! a robiłam z róznych firm
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Gość
|
Mysle, ze juz moge pogratulowac
![]() bo ja jak robilam testy (a robilam ich sporo) to zawsze wychodzily zgodnie z prawda - jak minus to minus, jak plus to plus. Plusy wyszly mi cztery razy - dwa razy przed pierwsza corka i dwa razy przed druga ![]() ![]() Jesli test wychodzi dodatnio, jest bardzo male prawdopodobienstwo, ze sie myli. Jesli ujemnie, dosc duze - stezenie hcg moze byc jeszcze zbyt male, zeby cokolwiek wyszlo. Mysle, ze prawdopodobienstwo bledu dotyczy wlasnie tego drugiego przypadku. No i jeszcze - i Raki i Lwy sa wspaniale ![]() ![]() Raczki sa fajne, szczegolnie faceci ![]() Jeszcze raz gratulacje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja bym radziła aby umówić na wizytę u ginekologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Karidan napisał(a):
> > A jak długo się staraliście??? > Gratuluję z całego serca przyszłym rodzicom ![]() Jak długo? Chyba troszkę ponad rok, może 1,5. Ale wiesz, co miesiąc niemal CZUŁAM, że to już. A takie regularne zawody i rozczarowania potrafią bardzo zniechęcić. Nie gratuluj, bo dopiero jutro dowiem się na 100% - wieczorem idę do lekarza a kto wie, może znowu tylko sobie nadzieję zrobiłam? ![]() W zasadzie mój lekarz mówił, że po zabiegu, który miałam robiony i po kuracji różnymi pigułami STATYSTYCZNIE kobiety zachodzą w ciążę za 6 "podejściem" ![]() ![]() Ale jeśli faktycznie jestem w ciąży, to i tak jest nieźle - udało się za piątym, więc byłabym lepsza o 1 raz niż statystyczna kobieta z moimi problemami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Iwonalodz napisał(a):
> Jak to rak nie ![]() ![]() ![]() ![]() > Ojejku jak fajnie ![]() > Mamy w tym roku wysyp maluszków ![]() > Cieszę się razem z Tobą Mała Czarna ![]() > A nadzieję trzeba mieć zawsze ![]() ![]() > Ja tam wiedziałam, że będzie dobrze ![]() ![]() > > Twoje, hmm Wasze zdrowie ![]() > ![]() Bo jakoś tak ostatnio z moim lekarzem stwierdziliśmy, że rak to nieodpowiedni dla mojego dzidziusia znak. ![]() Ale wiesz, już się przekonałam. ![]() Chcę tego raka. ![]() Poza tym całe życie zdawałam się na przeznaczenie, więc dlaczego miałabym ingerować w tą sprawę? Widocznie mały raczek będzie dla mnie najlepszy. ![]() A z tym Mikołajem to też jakiś śliczny zbieg okoliczności, że o nim wspomniałaś, bo jeśli urodzi się chłopiec, to będzie się właśnie nazywał Mikołaj. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
agnieszka.zg napisał(a):
> powiem tak : robiłam w życiu swoim wiele razy test i jak wyszły mi dwie kreski to zawsze ale to zawsze była to prawda!!!!!!!! a robiłam z róznych firm Przekonam się już za 32 godziny. ![]() Ja się tylko boję, że może zostało w moim organiźmie jeszcze trochę tych hormonów z leków podtrzymujących ciążę, które lekarz kazał mi wcześniej łykać i że to może stąd ten wynik. ![]() Ale skąd wziąłby się brak okresu? ![]() Od czasu zabiegu sam z siebie pojawiał się regularnie z zegarkiem w ręku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
sistar napisał(a):
> Mysle, ze juz moge pogratulowac ![]() > bo ja jak robilam testy (a robilam ich sporo) to zawsze wychodzily zgodnie z prawda - jak minus to minus, jak plus to plus. > Plusy wyszly mi cztery razy - dwa razy przed pierwsza corka i dwa razy przed druga ![]() ![]() > Jesli test wychodzi dodatnio, jest bardzo male prawdopodobienstwo, ze sie myli. Jesli ujemnie, dosc duze - stezenie hcg moze byc jeszcze zbyt male, zeby cokolwiek wyszlo. Mysle, ze prawdopodobienstwo bledu dotyczy wlasnie tego drugiego przypadku. > No i jeszcze - i Raki i Lwy sa wspaniale ![]() ![]() > Raczki sa fajne, szczegolnie faceci ![]() > Jeszcze raz gratulacje ![]() Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć, ale buziaka posłać mogę. ![]() ![]() Mnie też - szczerze mówiąc - po raz pierwszy w życiu test wyszedł pozytywnie a robiłam wiele razy, więc w głębi duszy jestem dobrej myśli. Boję się jednak kolejnego rozczarowania, więc na wszelki wypadek nikomu się jeszcze nie przyznałam - oczywiście poza Wami. ![]() ![]() A czy to będzie lew, czy rak, czy cokolwiek (z zastrzeżeniem kilku znaków, ale to akurat nie ten przedział czasowy ![]() Byle było zdrowe a ciąża w miarę bez komplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, Czarnulko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Buziaki, Iwonko!!
![]() Właśnie wróciłam - szczegóły opiszę jutro, bo strasznie przemarzłam i pędzę do łóżka, ale mogę już powiedzieć, że mam przed sobą zdjęcie mojego dziecka. ![]() Ma na razie 4 tygodnie (niecałe) i 1 cm długości. To taka kropka na zdjęciu. ![]() Ale się cieszę!!!!!!!!!!! HURRRRRRRRRRRRRRRRA!!!!!! !!! ![]() :crazy ![]() Nawet sobie nie wyobrażacie. To niemal niemożliwe a jednak stało się. Jestem dziś bardzo, bardzo szczęśliwa. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
[b]<font color=red><font size=+1,5> GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Bosz... aż mi się łezka zakręciła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Gratulacje! To milo patrzec jak spelniaja sie czyjes marzenia
![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.