|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Stół "drinkowy" z Sobieskimi, Breezerami ...
Dziewczyny co myślicie o stole z gotowymi drinkami typu Sobieski czy Breezer?Do tego z boku szklanki, kostki lodu i ew. parasolki czy rureczki ? Dodam, że głównym alkoholem na weselu będzie oczywiście wódka + stolik z winem. Czy to dobry pomysł ? Spotkałyscie się już z czymś takim?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stół "drinkowy" z Sobieskimi, Breezerami ...
Hm... Sama nie wiem... Wydaje mi się, że jak ktoś będzie sobie chciał zrobić drinka, to zrobi z soku i wódki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Gotowe, sklepowe drinki do przelewania to wg mnie średni pomysł. Lepiej zamówić profesjonalnego barmana, który na życzenie gości na świeżo zmiesza im drinki, jakie będą chcieli - jeśli już chcesz mieć drinki. My takie coś planujemy.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie samo zdanie jak dziewczyny nade mną
![]() My mieliśmy kilka win na osobnym stole i na wiejskim stole bimber i powiem Ci, że może jedno wino 'poszło' większość piła wódkę ew.bimber ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No to ja dla odmienności powiem, że u Nas takie drinki były i poszły chyba najszybciej ze wszystkiego (w sensie ze wszystkich kolorowych alkoholi typu wina, whisky, whermouty itp). Także ja z własnego doświadczenia bardzo polecam
![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Byłam na weselu to właśnie był taki stół i były różne alkohole,w tym gotowe drinki to bardzo gościom się podobało,szczególnie młodzieży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Komplikatorka
|
Takie gotowe drinki nie smakują zbyt dobrze. Lepiej postawić na stoliku czystą, kolorowe likiery itp. aby samemu sobie drinka zrobić.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
gitmartusia a mogłabyś powiedzieć ile mniej więcej takich drinków należy kupić? Jak to liczyć bo nie mam bladego pojęcia? Ja również spotkałam się raz z takimi drinkami na weselu i bardzo mi się spodobało bo osoby, które np. brały lekarstwa, wracały potem samochodem, były z małymi dziećmi etc. a do tego nie lubią wina a wódki w takich sytuacjach wiadomo nie wypiją to sobie tak "na smaka" piły właśnie takie gotowe drinki
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy na weselu Drink-Bar i był to jeden z najlepszych pomysłów. Goście byli zachwyceni.
Wkleję Wam listę alkoholi, którą kazał nam zakupić barman (który później podczas wesela mieszał różne ciekawe drinki). Jest to taka podstawowa ilość na 130 gości. ...ale rodzice donieśli jeszcze w trakcie gin. Może akurat Wam się przyda ![]() propozycja zakupu alkoholi dla Drink-Baru: Campari 3 x 0,7l Malibu 3 x 0,7l Martini Bianco 3 x 1l Jack Daniel's 2 x 0,7l (lub inne whisky) Passoa 1 x 0,7l Bailey's 1 x 0,7l Gin 2 x 0,7l (jakikolwiek) Bols blue 1 x 0,7l Tequila silver 2 x 0,7l Można oczywiście wybrać okrojoną wersję tej propozycji, z tym, że trzy pierwsze pozycje są kluczowe i powinny być w takim Drink-Barze. pozdrawiam ![]() edit. Oprócz tego mieliśmy jeszcze na tym stole w niewielkiej ilości różne butelkowane piwa + piwa bezalkoholowe (właśnie dla kierowców i tych, którzy brali leki ![]()
Edytowane przez happy2gether Czas edycji: 2012-01-25 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
My mieliśmy na weselu drinki Sobieskiego (proponowano nam piwo, ale jakoś nie za bardzo podoba nam się piwo na weselu). Nie mieliśmy ich wiele, chyba jakieś 45 butelek na 180 osób, bo w naszych rodzinach raczej preferuje się czystą wódkę czy wino. I zeszły wszystkie
![]() ![]() Oprócz tego na stole z drinkami znajdowały się butelki wina (innego niż to na stołach), słodkich nalewek, likierów (np. Sheridan), whisky. Goście byli zadowoleni, z likierów korzystały głównie kobiety.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2012-01-24 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.