|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Norel, Steryd, Duac, Obawy
Hej
![]() Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co mam zrobić. Zawsze miałam skłonność do trądziku jednak potrafiłam go sama okiełznać po swoich przygodach jako nastolatka unikałam dermatologów. cera była w nie najgorszym stanie do sierpnia. Pojawiło sie troszke zaskórników krostek i kosmetolog koleżanka poleciła mi tonik i krem norel z kwasem migdałowym. Stwierdziłam, że ok bo kiedys sam tonik pieknie wygładził i ujednolicił mi buzie. Przez 3 dni było super, poziej zaczeła sie masakra. Wykwity, zaskórniki zamknięte idące od czoła do brody i trwa to już z 10dni. Odstawiłam norel i filtr vichy cera jakby sie ciut uspokoiła ale nadal wszystko na niej jest i dziś byłam u dermatologa. Recepta diprogenta na 10 dni i pozniej duac. Dziewczyny moja prośba polegana tym, że boje sie stosować tego sterydu. Co radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Norel, Steryd, Duac, Obawy
Nie dziwie się, że się boisz. Dziwię się że dermatolog zapisał Ci steryd tak ot.
![]() Ja dostałam steryd w drodze wyjątku przed swoim ślubem i nabawiłam się białych plam na twarzy także ten... odradzam ![]() Pytanie czy wysyp jest po kwasie, co jest całkiem możliwe (kiedyś tak miałam ![]() Jeżeli chcesz "zaleczyć" sprawę to polecam wycieczkę do kosmetyczki.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Norel, Steryd, Duac, Obawy
no tego sterydu sie boje, natomiast duac może sprobuje i dziś pierwszy raz dam na czoło.
Myślałam też, że obejrzy mi ładnie buzie a ona zza biurka ocenila, że zaskórniki i zmiany i, że steryd wyciszy niby Cera i tak wygląda dużo lepiej niż kilka dni temu Edytowane przez Paola2229 Czas edycji: 2017-09-09 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.