Czy można kupić tabletki antykoncepcyjne przez Internet? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 12:51   #1
Surykotka
Przyczajenie

Czy można kupić tabletki antykoncepcyjne przez Internet?

Witam,
Męczy mnie ciągłe chodzenie do ginekologa po recpetę na tabletki, a czasami nie mam nawet takiej możliwości. Zastanawiałam się czy nie można poprostu zrobić tego jakoś przez Internet? i tak zawsze używam tych samych tabletek, a jak już jestem u gina po receptę to on mi ją poprostu przepisuje i tyle. Któraś z was korzystała może z czegoś takiego? Boję się jakiś oszustów
Surykotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 13:42   #2
lala2506
Zakorzenienie

Dot.: Czy można kupić tabletki antykoncepcyjne przez Internet?

Cytat:
Napisane przez Surykotka Pokaż wiadomość
Witam,
Męczy mnie ciągłe chodzenie do ginekologa po recpetę na tabletki, a czasami nie mam nawet takiej możliwości. Zastanawiałam się czy nie można poprostu zrobić tego jakoś przez Internet? i tak zawsze używam tych samych tabletek, a jak już jestem u gina po receptę to on mi ją poprostu przepisuje i tyle. Któraś z was korzystała może z czegoś takiego? Boję się jakiś oszustów
Nie i nie zamierzam z czegoś takiego korzystać. Poza tym lekarz może Ci przepisać receptę na 3 lub więcej opakowań. Nie chodzisz po receptę codziennie. Poza tym jak Ty to sobie wyobrażasz? Piszesz maila czy coś i ktoś Ci na słowo uwierzy i receptę wystawi? No proszę Cię! Wtedy każda "mądra" nastolatka, na tyle dorosła, żeby uprawiać seks, ale wstydząca się gina łykałaby tabsy jak witaminę C.
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 14:03   #3
paula78
Zakorzenienie

Poproś o wypisanie recepty na 6 opakowań pigułek i już.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 14:04   #4
Frutti
Zakorzenienie

Co to za problem poprosić lekarza o półroczną receptę? Tak czy siak 2 razy w roku powinno się chodzić na kontrole, a biorąc pigułki nawet częściej. To nie cukierki, tylko hormony
Stary 2012-07-20, 18:05   #5
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Można w pełni legalnie kupić tabletki antykoncepcyjne bez recepty np. tu http://www.euroclinix.pl/antykoncepcja.html ceny jednak zwalają z nóg i lepiej iść normalnie do lekarza, nawet prywatnie

W internecie ogłasza się wielu oszustów, wpłacisz kasę, a oni nie wyślą. To nie Allegro, nic nie zrobisz. Lekarz +apteka to najsensowniejsze (i najtańsze rozwiązanie)

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-07-20 o 18:10
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 20:44   #6
Kisame
Zakorzenienie

Kupiłam raz tabletki przez internet od kobiety która po prostu przestała je brać i chciała komuś odsprzedać. Wszystko było ok, ale mimo wszystko uważam że to nie jest problem pójść raz na kilka miesięcy do lekarza po receptę.

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 21:13   #7
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kisame Pokaż wiadomość
Kupiłam raz tabletki przez internet od kobiety która po prostu przestała je brać i chciała komuś odsprzedać. Wszystko było ok, ale mimo wszystko uważam że to nie jest problem pójść raz na kilka miesięcy do lekarza po receptę.
Nie "ok" bo sprzedaż leków na receptę poza apteką jest karalne, chyba nawet do lat 3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-23, 16:19   #8
Surykotka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Można w pełni legalnie kupić tabletki antykoncepcyjne bez recepty np. tu http://www.euroclinix.pl/antykoncepcja.html ceny jednak zwalają z nóg i lepiej iść normalnie do lekarza, nawet prywatnie

W internecie ogłasza się wielu oszustów, wpłacisz kasę, a oni nie wyślą. To nie Allegro, nic nie zrobisz. Lekarz +apteka to najsensowniejsze (i najtańsze rozwiązanie)
Dzięki za linka truskawkowiosna! właśnie czegoś takiego szukałam. Rzeczywiście drogo, ale wciąż mi się od czasu do czasu opłaca. Przy okazji trafiłam na jeszcze jedną aptekę co świadczy takie usługi: http://www.121doc.pl/tabletki-antykoncepcyjne.html i rozumiem te głosy oburzenia reszty pań co do takiego sposobu zakupu pigułek, ale zrozumcie, że dla mnie to naprawde jest problem. Zresztą tutaj przed zakupem robią konsultację lekarską i dowiedziałam się, że nie sprzedadzą mi tabletek jeżeli wcześniej ich nie stosowałam, to chyba nie jest takie straszne co....?
Stary 2012-07-23, 16:50   #9
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za linka truskawkowiosna! właśnie czegoś takiego szukałam. Rzeczywiście drogo, ale wciąż mi się od czasu do czasu opłaca. Przy okazji trafiłam na jeszcze jedną aptekę co świadczy takie usługi: http://www.121doc.pl/tabletki-antykoncepcyjne.html i rozumiem te głosy oburzenia reszty pań co do takiego sposobu zakupu pigułek, ale zrozumcie, że dla mnie to naprawde jest problem. Zresztą tutaj przed zakupem robią konsultację lekarską i dowiedziałam się, że nie sprzedadzą mi tabletek jeżeli wcześniej ich nie stosowałam, to chyba nie jest takie straszne co....?
A nie masz możliwości dostać się gdzieś na NFZ?
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 21:19   #10
Villayla
Raczkowanie

GG do Villayla

Ceny na tym euroclinix są chyba z kosmosu! Choćbym była w podbramkowej sytuacji to bym za taką kasę nie zamówiła. 200zł za potrójne opakowanie yasmin... w aptece płaciłam 117zł...

Prosić od razu o receptę na 6 opakowań, w aptece zrobić odpis i kupować po jednym opakowaniu co miesiąc.
Zresztą np. mój ginekolog dał mi świstek, dzięki któremu lekarz rodzinny w podbramkowych sytuacjach mógł mi wystawić receptę.
A jak się nie chciało czekać 2 tygodnie na przyjęcie do lekarza to chodziłam prywatnie. Płaciłam 20zł za wizytę i też wychodziłam z receptą na pół roku.
Po co kombinować i przepłacać?

Chociaż niestety wszystko zależy od lekarza. Koleżanka chodziła do takiego co wypisywał recepte na jeden miesiąc i musiała ciągle pamietać, żeby się zapisać na wizytę. I przepisała się w końcu do tego co ja chodziłam..

Edytowane przez Villayla
Czas edycji: 2012-07-27 o 21:22
Villayla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 15:46   #11
Surykotka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
A nie masz możliwości dostać się gdzieś na NFZ?
Chodzi o to, że ja mieszkam w niemczech pod granicą i do lekarza jeżdżę do Polski, ale to jest ok. 70km

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 15:56   #12
oLaSeK=D
Zadomowienie

Czy ktoś już kupował przez euroclinix? Czy to aby na pewno bezpieczne? Jestem w podbramkowej sytuacji, dlatego rozważam kupno przez tę stronę, ale wydaje mi się to grubymi nićmi szyte i po prostu, niebezpieczne. Proszę o opinie.
oLaSeK=D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-03, 16:31   #13
Surykotka
Przyczajenie

Tak! ja raz tam kupiłam i na tej drugiej 121doc też i wszystko w porządku było. Tabletki przyszły już na drugi dzień. Jedna rzecz jaka wyszła to taka, że ja biore cilest, a chciałam spróbowac innych tabletek to lekarz nie zgodził się wypisać na nie recepty przez internet i mi nie sprzedali. Musiałam cilest kupić, albo poradzić się swojego ginekologa czy mogę spróbować tych nowych. To kupiłam po prostu cilest bo je biore już od 3 lat i nie było problemu. I tak jestem happy że mogłam tak szybko bez zachodu pigułki kupić chiciaż troche więcej mnie to kosztowało :/
Stary 2012-09-04, 08:24   #14
NAasia91
Raczkowanie

Na Twoim miejscu poprosiłabym ginekologa o receptę na 3 opakowania i jeszcze jedną receptę bez wpisywania daty. Datowniki są w aptece i możesz w każdej chwili sama sobie podbić i masz tabletki Mój ginekolog sam mi to zaproponował i teraz tak robię
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 07:03   #15
expat
Raczkowanie

Dziewczyny, a wiecie czy gdzies Legalnie mozna odsprzedac tabsy?

Mam 5 opakowan Qlairy... Jako zapobiegliwa kupilam na zapas (mieszkam w Norwegii), ale postanowilam odstawic, zeby organizm wrocil do naturalnego cyklu. I teraz mam ta Qlaire i zal wywalic 200zl do kosza... Paragonu nie mam, wiec do apteki nie oddam....
expat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 07:23   #16
Frutti
Zakorzenienie

Nie, jest to karalne możesz komuś odstąpić, co już Ci napisałam, bo wyrzucić czy oddać za darmo do apteki szkoda.
Stary 2012-11-28, 08:29   #17
effcia82
Zakorzenienie

Zgodnie z prawem lekarz może jednorazowo przepisać lek na maksymalnie 3 miesiące kuracji. Ja bym nie ryzykował zakupu z niewiadomego źródła. Nigdy nie wiadomo jak były przechowywane.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 02:54   #18
hula
Raczkowanie

kliniki online

Pewnie, że za 3 opakowania jest niby drogo w tych klinikach, ok 100zł drozej niż w aptece...ale tylko wtedy , gdy masz za darmo receptę..Nie każda dziewczyna ma nawet ubezpieczenie, a tez wiele chodzi prywatnie. Nie wiem gdzie 20zł za recepte u prywaciarza któras z was zapłaciła? w warszawie wizyta lekarska to ok 100-150zł, a jeszcze nie masz pewnosci,ze wypisze ci recepte na aż 3 opakowania. Może dać na 2 i pocałuj go w d..Ja raz poszłam do lekarki (inna specjalizacja), ale doskonale wiedziałam co potrzebuję, to i tak powiedziała ,ze najpierw badania. I co? o kant dupy to rozbić. W błoto poszlo 100zł, a w efekcie i tak i tak ten lek na następny raz dostałam. Dlatego też w ogole nie jest ta cena wysoka, bo to jest to samo co oplata za wizyte lekarską
hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 14:16   #19
Surykotka
Przyczajenie

Nie no odsprzedawanie antykoncepcji na receptę jest nielegalne ponoć. Raz nawet czytałam w jakiejś gazecie jak policja wparowała kobiecie na chatę, za to że chciała na allegro sprzedać pigułki, których już nie potrzebowała... Jakby nie mieli nic lepszego do roboty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-10, 16:30   #20
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Nie no odsprzedawanie antykoncepcji na receptę jest nielegalne ponoć. Raz nawet czytałam w jakiejś gazecie jak policja wparowała kobiecie na chatę, za to że chciała na allegro sprzedać pigułki, których już nie potrzebowała... Jakby nie mieli nic lepszego do roboty
'
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-10, 17:00   #21
wioleta20
Zakorzenienie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;38568716]'
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.[/QUOTE]

Dokladnie, zgadzam sie z Toba...
U mnie wizyta prywatna kosztuje 100 zl ale babka zapisuje mi na pol roku recepty, po 2 opakowania na jedna recepte, w tym pierwsza z data...
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:26   #22
Surykotka
Przyczajenie

A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.[/QUOTE]

Nie no jasne, że nie lepiej. Całkowicie rozumiem ideę leków na receptę. Oburzenie jest niewielkie i dotyczy po prostu prawnego karania ludzi nieadekwatnie do uczynku, ale to już na inny temat i bardziej złożone
Stary 2015-08-13, 16:03   #23
sajowa
Przyczajenie

Post powyżej euroclinix bez komentarza, ceny z kosmosu.
Tak jak wyżej wypowiedzi popieram. Idziesz do gina masz badanie na bieżąco a w aptece zawsze pewne i legalne tabletki. Ja osobiście nigdy bym nie kupiła. Są co prawda apteki internetowe gdzie zamawiasz leki ale odebrać i tak musisz w aptece po oddaniu recepty.
sajowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-25, 13:57   #24
schatzelin
Przyczajenie

...

Edytowane przez schatzelin
Czas edycji: 2016-04-28 o 09:19 Powód: do usunięcia
schatzelin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-26, 06:56   #25
effcia82
Zakorzenienie

Nie kupiłabym tabletek z niepewnego źródła bo skąd pewność, że nie były np. podgrzewane w mikrofali
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 01:24   #26
hula
Raczkowanie

OO znów usunelas mojego linka, zarzucasz mi reklamę? To doslownie kazdy post na forum jest reklamą kogos/ czegos, bo mnostwo jest polecanych nazwisk, stron, produktów.
Kiedy ostatnio widziałas program szkolny 14latków? Uwazasz, ze człowiek, ktory potrafi czytac , pisac, rozwiazwywac juz podstawowe zadania z algebry, geometrii nie potrafi przeczytac ulotki? Nie rób z ludzi idiotów. Musisz miec jakis interes we wspieraniu białej mafii. <reklama>

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2016-04-27 o 12:35
hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 08:15   #27
schatzelin
Przyczajenie

Pozdrawiam

Edytowane przez schatzelin
Czas edycji: 2016-04-28 o 08:59 Powód: chcę usunąć wpis
Stary 2016-04-27, 12:44   #28
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hula Pokaż wiadomość
OO znów usunelas mojego linka, zarzucasz mi reklamę? To doslownie kazdy post na forum jest reklamą kogos/ czegos, bo mnostwo jest polecanych nazwisk, stron, produktów.
Kiedy ostatnio widziałas program szkolny 14latków? Uwazasz, ze człowiek, ktory potrafi czytac , pisac, rozwiazwywac juz podstawowe zadania z algebry, geometrii nie potrafi przeczytac ulotki? Nie rób z ludzi idiotów. Musisz miec jakis interes we wspieraniu białej mafii. <reklama>
Jak na razie to ty uparłaś się na spamowanie linkiem, więc to chyba ty masz w tym jakiś interes.

Cytat:
Napisane przez schatzelin Pokaż wiadomość
Lepiej żeby 14 latka brała i świadomie decydowała o swoim potomstwie niż zaszła w niechcianą ciąże.
I nie po swojemu tylko na tabletki antykoncepcyjne jest wyraźna wytyczna 1 dziennie o tej samej porze masa kobiet tak robi więc i ona da rade.
Pozdrawiam
Jest przecież zakaz uprawiania seksu z 14latką, a poza tym przy hormonach nie chodzi tylko o to by codziennie brać.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 09:00   #29
schatzelin
Przyczajenie

Co z tego że jest zakaz a myślisz że młodzież to uwzględnia?I czeka na zbliżenie ze swoim partnerem do 18?
Stary 2016-04-28, 12:17   #30
sandrasandia
Raczkowanie

Cytat:
Witam,
Kupowanie tabletek jakichkolwiek na recepte bez recepty jest nielegalne wiec powodzenia poza tym chodzisz do gina raz na 3-4 miesiace pewnie wiec bez przesady dziewczyno. Plus pamietaj ze nie chodzisz do gina tylko po recepte (no chyba ze Twoj gin to tylko robi to jest beznadziejny :P) tylko takze pp to zeby sie badac. Jak bierzesz tabletki i wspolzyjesz to trzeba kontrolowac czy wszystko jest okej. Nawet bez aktywnosci seksualnej zalecana jest kontrola ginekologiczna. Bez badan moze sie np nabawic problemow z hormonami i nawet nie bedziesz o tym wiedziec, a przez to moga wyniknac probleny z tarczyca czy problemy z zajsciem przyszlosci w ciążę. Jeśli dbanie o swoje zdrowie Ciebie nie przekonuje do chodzenia do ginekologa to gratulacje.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez schatzelin Pokaż wiadomość
Co z tego że jest zakaz a myślisz że młodzież to uwzględnia?I czeka na zbliżenie ze swoim partnerem do 18?
Do ginekologa mozna pojsc przed ukończeniem 18 lat za zgoda rodzicow :P i to z tego ze jest zakaz ze facet ktory sie przespi z 14latka nawet jesli jest jej chlopakiem moze zostac ukarany za seks z nieletnia i trafic do więzienia, ale to tylko drobnostka przeciez :P

Edytowane przez sandrasandia
Czas edycji: 2016-04-28 o 12:14
sandrasandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości