![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy można kupić tabletki antykoncepcyjne przez Internet?
Witam,
Męczy mnie ciągłe chodzenie do ginekologa po recpetę na tabletki, a czasami nie mam nawet takiej możliwości. Zastanawiałam się czy nie można poprostu zrobić tego jakoś przez Internet? i tak zawsze używam tych samych tabletek, a jak już jestem u gina po receptę to on mi ją poprostu przepisuje i tyle. Któraś z was korzystała może z czegoś takiego? Boję się jakiś oszustów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można kupić tabletki antykoncepcyjne przez Internet?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poproś o wypisanie recepty na 6 opakowań pigułek i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co to za problem poprosić lekarza o półroczną receptę? Tak czy siak 2 razy w roku powinno się chodzić na kontrole, a biorąc pigułki nawet częściej. To nie cukierki, tylko hormony
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Można w pełni legalnie kupić tabletki antykoncepcyjne bez recepty np. tu http://www.euroclinix.pl/antykoncepcja.html ceny jednak zwalają z nóg i lepiej iść normalnie do lekarza, nawet prywatnie
![]() W internecie ogłasza się wielu oszustów, wpłacisz kasę, a oni nie wyślą. To nie Allegro, nic nie zrobisz. Lekarz +apteka to najsensowniejsze (i najtańsze rozwiązanie) Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-20 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam raz tabletki przez internet od kobiety która po prostu przestała je brać i chciała komuś odsprzedać. Wszystko było ok, ale mimo wszystko uważam że to nie jest problem pójść raz na kilka miesięcy do lekarza po receptę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ceny na tym euroclinix są chyba z kosmosu! Choćbym była w podbramkowej sytuacji to bym za taką kasę nie zamówiła. 200zł za potrójne opakowanie yasmin...
![]() Prosić od razu o receptę na 6 opakowań, w aptece zrobić odpis i kupować po jednym opakowaniu co miesiąc. Zresztą np. mój ginekolog dał mi świstek, dzięki któremu lekarz rodzinny w podbramkowych sytuacjach mógł mi wystawić receptę. A jak się nie chciało czekać 2 tygodnie na przyjęcie do lekarza to chodziłam prywatnie. Płaciłam 20zł za wizytę i też wychodziłam z receptą na pół roku. Po co kombinować i przepłacać? Chociaż niestety wszystko zależy od lekarza. Koleżanka chodziła do takiego co wypisywał recepte na jeden miesiąc i musiała ciągle pamietać, żeby się zapisać na wizytę. I przepisała się w końcu do tego co ja chodziłam.. Edytowane przez Villayla Czas edycji: 2012-07-27 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś już kupował przez euroclinix? Czy to aby na pewno bezpieczne? Jestem w podbramkowej sytuacji, dlatego rozważam kupno przez tę stronę, ale wydaje mi się to grubymi nićmi szyte i po prostu, niebezpieczne. Proszę o opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak! ja raz tam kupiłam i na tej drugiej 121doc też i wszystko w porządku było. Tabletki przyszły już na drugi dzień. Jedna rzecz jaka wyszła to taka, że ja biore cilest, a chciałam spróbowac innych tabletek to lekarz nie zgodził się wypisać na nie recepty przez internet i mi nie sprzedali. Musiałam cilest kupić, albo poradzić się swojego ginekologa czy mogę spróbować tych nowych. To kupiłam po prostu cilest bo je biore już od 3 lat i nie było problemu. I tak jestem happy że mogłam tak szybko bez zachodu pigułki kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu poprosiłabym ginekologa o receptę na 3 opakowania i jeszcze jedną receptę bez wpisywania daty. Datowniki są w aptece i możesz w każdej chwili sama sobie podbić i masz tabletki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wiecie czy gdzies Legalnie mozna odsprzedac tabsy?
Mam 5 opakowan Qlairy... Jako zapobiegliwa kupilam na zapas (mieszkam w Norwegii), ale postanowilam odstawic, zeby organizm wrocil do naturalnego cyklu. I teraz mam ta Qlaire i zal wywalic 200zl do kosza... Paragonu nie mam, wiec do apteki nie oddam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie, jest to karalne
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z prawem lekarz może jednorazowo przepisać lek na maksymalnie 3 miesiące kuracji. Ja bym nie ryzykował zakupu z niewiadomego źródła. Nigdy nie wiadomo jak były przechowywane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
kliniki online
Pewnie, że za 3 opakowania jest niby drogo w tych klinikach, ok 100zł drozej niż w aptece...ale tylko wtedy , gdy masz za darmo receptę..Nie każda dziewczyna ma nawet ubezpieczenie, a tez wiele chodzi prywatnie. Nie wiem gdzie 20zł za recepte u prywaciarza któras z was zapłaciła? w warszawie wizyta lekarska to ok 100-150zł, a jeszcze nie masz pewnosci,ze wypisze ci recepte na aż 3 opakowania. Może dać na 2 i pocałuj go w d..Ja raz poszłam do lekarki (inna specjalizacja), ale doskonale wiedziałam co potrzebuję, to i tak powiedziała ,ze najpierw badania. I co? o kant dupy to rozbić. W błoto poszlo 100zł, a w efekcie i tak i tak ten lek na następny raz dostałam. Dlatego też w ogole nie jest ta cena wysoka, bo to jest to samo co oplata za wizyte lekarską
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nie no odsprzedawanie antykoncepcji na receptę jest nielegalne ponoć. Raz nawet czytałam w jakiejś gazecie jak policja wparowała kobiecie na chatę, za to że chciała na allegro sprzedać pigułki, których już nie potrzebowała... Jakby nie mieli nic lepszego do roboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;38568716]'
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.[/QUOTE] Dokladnie, zgadzam sie z Toba... U mnie wizyta prywatna kosztuje 100 zl ale babka zapisuje mi na pol roku recepty, po 2 opakowania na jedna recepte, w tym pierwsza z data... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.[/QUOTE] Nie no jasne, że nie lepiej. Całkowicie rozumiem ideę leków na receptę. Oburzenie jest niewielkie i dotyczy po prostu prawnego karania ludzi nieadekwatnie do uczynku, ale to już na inny temat i bardziej złożone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Post powyżej euroclinix bez komentarza, ceny z kosmosu.
Tak jak wyżej wypowiedzi popieram. Idziesz do gina masz badanie na bieżąco a w aptece zawsze pewne i legalne tabletki. Ja osobiście nigdy bym nie kupiła. Są co prawda apteki internetowe gdzie zamawiasz leki ale odebrać i tak musisz w aptece po oddaniu recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez schatzelin Czas edycji: 2016-04-28 o 09:19 Powód: do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie kupiłabym tabletek z niepewnego źródła bo skąd pewność, że nie były np. podgrzewane w mikrofali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A lepiej, żeby jakaś 14latka kupiła i brała je po swojemu, bo tak jej koleżanki powiedziały? Nie bez powodu są wypisywane na recepte przez lekarza, nie jest to Apap. Sprzedaż takich leków jest zakazana, więc nie rozumiem oburzenia.[/QUOTE] OO znów usunelas mojego linka, zarzucasz mi reklamę? To doslownie kazdy post na forum jest reklamą kogos/ czegos, bo mnostwo jest polecanych nazwisk, stron, produktów. Kiedy ostatnio widziałas program szkolny 14latków? Uwazasz, ze człowiek, ktory potrafi czytac , pisac, rozwiazwywac juz podstawowe zadania z algebry, geometrii nie potrafi przeczytac ulotki? Nie rób z ludzi idiotów. Musisz miec jakis interes we wspieraniu białej mafii. <reklama> Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2016-04-27 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Pozdrawiam
Edytowane przez schatzelin Czas edycji: 2016-04-28 o 08:59 Powód: chcę usunąć wpis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest przecież zakaz uprawiania seksu z 14latką, a poza tym przy hormonach nie chodzi tylko o to by codziennie brać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Co z tego że jest zakaz a myślisz że młodzież to uwzględnia?I czeka na zbliżenie ze swoim partnerem do 18?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Do ginekologa mozna pojsc przed ukończeniem 18 lat za zgoda rodzicow :P i to z tego ze jest zakaz ze facet ktory sie przespi z 14latka nawet jesli jest jej chlopakiem moze zostac ukarany za seks z nieletnia i trafic do więzienia, ale to tylko drobnostka przeciez :P Edytowane przez sandrasandia Czas edycji: 2016-04-28 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.