Chcę się wyżalić... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 22:29   #1
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Chcę się wyżalić...

Bez zbędnych wstępów chciałam się po prostu wyżalić... Przyjechałam do Anglii 2 msc. temu do koleżanki i kolegi ( są parą). Wynajmuję pokój w tym domu. Między nami wszystko fajnie się układa , mieszka się miło i przyjemnie ale dzisiejsza historia mnie totalnie przygnębiła. Koleżanka jest teraz w Polsce, zostałam z kolegą. Obydwoje pracujemy z tym że na różne zmiany. Mieliśmy posprzątać dziś dom, ja swoją część już wczoraj zrobiłam, on miał przed pracą swoją zrobić. Wracam z pracy a on dzwoni,ze jego mama przyjdzie posprzątać. Pomijając fakt, że to totalnie głupie,ręce ma sprawne a mamę ściąga...to wkurzyłam się, bo ja wrócę do domu i będę siedziała a ona będzie sprzątała? nie mam nic przeciwko temu aby pomóc, ale zarówno on i ja pracujemy i wracam po 12 godz padnięta i chce zjeść,odpoczać...a nie odwalać za kogoś robotę.no ale mama wpadła, a za nią jej koleżanka(pierwszy raz widziałam ją). I ja chce zjeść spokojnie a głupio mi jak jem sobie,czytam a ona myje naczynia;/ mama kolegi ni stąd ni zowąd zapytała czy nie chciałabym spotkań religijnych(nazwala to inaczej) bo nie miała okazji mnie zapytać...wiem że jest świadkiem Jehowy,wiec grzecznie powiedzialam ze dziekuje bardzo ale nie. Na co jej koleżanka że pewnie jeszcze nie dorosłam do tego;/ chwila ciszy, jem nadal a ona pyta czy czytam pismo święte i czy wierzę, odpowiedziałam 'owszem' i dalej jem.No ale ta dalej drąży tym razem co studiowałam,za chwile 'po co ci to,co ci po tym kierunku'tak zlosliwie.Jadłąm dalej spokojnie, nie chciałam się kłócić, ta dalej do mnie że istnieje jedyne słuszne ble ble...powiedzialam grzecznie,ze jestem padnieta po 12 godz pracy,ze przepraszam ale nie mam ochoty na rozmowe to na mnie ta kolezanka mamy kolegi naskoczyla chamsko,ze mieszkam tu na 'krzywy ryj' i takie malo przyjemne rzeczy. Oczywiscie to nieprawda,place normalnie,dogadujemy sie, ale nie bede babsku tlumaczyla sie. Zamknelam za nimi drzwi ale gotowalo sie we mnie.Nie chcialam robić awantury przez szacunek i sympatie dla kolegi ale takie cos jest ponizej jakiegokolwiek poziomu,moze przesadzam,jestem przed okresem,ale poczulam sie strasznie. Nie wiem jak mam tez pogadac z kumplem,przeciez nie zabronie zeby mama przychodzila do jego domu.

Edytowane przez Shandusia
Czas edycji: 2012-09-26 o 22:32
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 22:34   #2
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Chcę się wyżalić...

Ale gdzie leży problem? Trafiłaś w życiu na upierdliwe babsko. Czy to pierwszy raz?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 22:40   #3
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Z tego wszystkiego to chyba już sama nie wiem chyba bardziej o to że jego mama wpieprza się we wszystko, nawet w moje sprawy ogólnie, wracam do domu chce odpocząć a nie widzieć obcych ludzi. Teraz jak to sobie wszystko przeczytałam po prostu pogadam z kumplem
Stary 2012-09-26, 22:43   #4
201604181004
Konto usunięte

No i widzisz pogadaj że denerwuje cię zachowanie koleżanki twojej mamy oraz że nie życzysz sobie ingerencji w swoje prywatne sprawy. Powiedz to stanowczo ale miło żeby nie poczuł się zaatakowany i powinno być ok.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-26, 22:49   #5
Magically
Raczkowanie

Nie cierpię tego typu ludzi jak te kobiety. Niby takie religijne, a do drugiego człowieka podchodzą nieraz bez szacunku. Osobiście trzymam dystans od niektórych ludzi ślepo zapatrzonych w Boga, bo często to właśnie oni okazują się najbardziej fałszywi i podli wobec innych.
Magically jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 06:55   #6
ygerna
Zakorzenienie

gdzieś czytałam, że świadkowie Jehowy włąsnie przez takie rozmowy, chodzenie po domach i wypytywanie hm.......jak to nazwać? ewangelizują? czy tam przekazują dobrą nowinę stąd pewnie takie zachowanie mamy Twojego kolegi. a serio, to nie przejmuj się nią, była i posprzątała, a jak przyjdzie następnym razem to nie pokazuj jej się na oczy albo odwrotnie- właśnie czuj się jak u siebie, w końcu mieszkasz i płacisz na takich samych warunkach jak kolega i koleżanka

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 07:03   #7
JustShe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magically Pokaż wiadomość
Nie cierpię tego typu ludzi jak te kobiety. Niby takie religijne, a do drugiego człowieka podchodzą nieraz bez szacunku. Osobiście trzymam dystans od niektórych ludzi ślepo zapatrzonych w Boga, bo często to właśnie oni okazują się najbardziej fałszywi i podli wobec innych.
Typowe polskie katoliczki co lataja codziennie na zdrowaski, ajak co do czego przyjdzie wyzwa cie uzywajac takich slow jakich w zyciu nie slyszalas normalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 09:06   #8
velara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustShe Pokaż wiadomość
Typowe polskie katoliczki co lataja codziennie na zdrowaski, ajak co do czego przyjdzie wyzwa cie uzywajac takich slow jakich w zyciu nie slyszalas normalka
Ale Świadkowie Jehowy to nie są katolicy. I na "zdrowaśki" raczej nie latają, bo nie uznają kultu Matki Bożej.

Moim zdaniem to one chciały namówić Autorkę do przejścia na ich wyznanie, nie raz się spotkałam z tym, że takie osoby chodzą po domach obcych ludzi i chcą "porozmawiać". Tu chciały wykorzystać okazję. A, że były niemiłe to już oddzielna sprawa. A może ten kolega specjalnie je "nasłał" na autorkę Zawsze mnie zastanawiało czy oni nie mają jakichś korzyści, z tego że kogoś namówią do przejścia na ich wiarę.

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 09:27   #9
roxyroxy
Zadomowienie

moim zdaniem za bardzo wzielas sobie to do serca

po pierwsze jak facet bierze mame do sprzatania, to Ciebie w sumie nic nie powinno obchodzic. Placisz za pokoj, jestes jakby nie patrzac u siebie.
Ja tam bym spokojnie jadla sobie kolacje a one niech robia co chca.

A jak Cie probowaly ewngelizowac to trzeba bylo powiedziec ,ze jestes takiego a takiego wyzania/ateistka i zdania nie zmienisz i uwazasz dyskusje za zakonczona.

Olej to i nie przezywaj , takie rzeczy zdarzaja sie non stop
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 12:40   #10
Detonator
Raczkowanie

Dobrze zrozumiałem, że matka chłopaka co mieszka z dziewczyną jest świadkiem Jehowy i proponowała Ci spotkania religijne? No to tak wychowała własnego syna (czy też jest świadkiem?), że mieszka z pannicą bez ślubu? No proszę, a u nich to cudzołóstwo i się tego nie wstydzi?
Stary 2012-10-03, 20:41   #11
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Detonator Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałem, że matka chłopaka co mieszka z dziewczyną jest świadkiem Jehowy i proponowała Ci spotkania religijne? No to tak wychowała własnego syna (czy też jest świadkiem?), że mieszka z pannicą bez ślubu? No proszę, a u nich to cudzołóstwo i się tego nie wstydzi?
Dobrze zrozumiałaś ale kolega ma gdzieś religijne sprawy i to jest ok, ale że ja mam gdzieś ich 'prawdę' to już gorzej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości