![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wirtualna przyjaźń 3
Witajcie w części 3
![]() ![]() Czy może istnieć przyjaźń przez internet? Może przez długoletnią znajomość wirtualną, mogłyśmy to udowodnić. Docenianie, szacunek, wsparcie, które nie wymagało fizycznej obecności. Rozmawiamy tu o wszystkim. Zapraszamy chętnych na pogaduchy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cześć Cyferuś...!!
![]() Małymi kroczkami... i odnajdziemy się TU wszystkie... |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jaką pogodę macie Ada?
Bardzo mądry Cytat dnia: „Dzień, który przy☠nosi no☠we życie, może być niez☠wykły, tak jak niez☠wykłe może być życie, które przychodzi każde☠go dnia.” - Małgorzata Stolarska |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nietypowe święta:
Dzień Cioci i Wujka Międzynarodowy Dzień bez Toreb Foliowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
pogoda przyjemna. Słonko przez chmurki prześwieca, delikatny wiaterek powiewa, ptaki pięknie śpiewają, na termometrze mamy teraz 22* Idę kwiaty balkonowe podlać. Zrobię fotkę i pokażę jak teraz miewa się moja (do niedawna łysawa) anginka. Mądre słowa p. Małgorzaty Stolarskiej. Bardzo, bardzo mądre! Ciocią jestem, a MM wujkiem. Toreb foliowych nie używam. Mam cały zestaw bawłniano/lnianych, takich z fajnymi nadrukami, z nich tylko i wyłącznie korzystam. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Skoro dziś DZIEŃ BEZ TOREB FOLIOWYCH, to zaprezentuję Wam jedną z moich ulubionych, bawełniano/lnianych. Sorry za zagniecienia, wyjęta z pralki i jeszcze nie jest wyprasowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A teraz wstawię fotki anginki. Zobaczcie jak służy jej balkonowe życie. Zagęszcza się pięknie, a liście stają się zdrowe, intensywnie zielone.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ładnie Adusia, bardzo ładnie i zdrowo wygląda.
Byłam dzisiaj na rynku. Mamy taki raz w tygodniu, poniedziałkowy. Straszna drożyzna. Truskawki po 13 zł czereśnie po 20 ziemniaki 3 zł w lipcu? agrest 16 zł za kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak, anginka lubi to miejsce. Zerknijcie jaka była biedna (strasznie wyciągnięta, bladawa, przywiędła) gdy ją w maju na balkon wystawiłam. Naprawdę miałam obawy, że nie odrodzi się i padnie zupełnie. Teraz jestem już o nią spokojna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Fajny cytat. Aginka piękna. U mnie ziemniaki 3, 70 kupiłam. Truskawki się kończą dzis nie wiem po ile, w piątek byly 12,80 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Imuś,
przybiegłaś... jesteś... świetnie... cieszę się... ![]() Cyfereńko, ceny straszne. Jak nasze (MM-ka i moje) emeryckie portfele mają to wytrzymać?? A jeść coś przecież trzeba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Cześć Lanolinko
![]() W sklepach ziemniaki 4,20 Idąc na bazarek ludzie mają nadzieję kupić coś taniej u gospodarzy. Ej tam, mnie wiele nie potrzeba, ale szlag mnie co roku trafia jak obchodzony jest dzień truskawki w pobliskiej miejscowości, jeszcze robią ogromny pijar wokół tego wydarzenia. Bitwa na truskawki, ile ludzi nie może sobie kupić ze względu na cenę, a tu na zmarnowanie idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cześć Lanolinko...!!
Pięknie, że jesteś. ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Bitwa na truskawki? To podobnie jak w Hiszpanii na pomidory. Też nie potrafię tego zrozumieć. Normalnie szok...!! ![]() Cen dzisiejszych jeszcze nie znam. Posiadam w domciu wszystko co potrzebuję i nie planuję zakupów. Za to jutro zrobię odstępstwo od zupnej diety. Oboje z MM-kiem mamy ogromną ochotę na ziemniaczki z koperkiem. Do nich duuużo mizerii i kotleciki mielone. Tak więc wtorek od zakupów zacznę i będę aktualne ceny znała. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam doborowe towarzystwo😘
Cyferko Wieje dzisiaj strasznie I o ile w szklarni mi to nie przeszkadza,tak na czereśni mojej mamy będzię mną telepać jak chorągiewką na wietrze🫤 Adziulku Piękna ta anginka😍 Ja posiałam jeszcze koperek i botwinę Zobaczymy co mi z tego wyrośnie Teraz uciekam do szklarni bo mi wilków przybyło i muszę je obrerwać Paaa🙋☠♀️ |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Imuś,
ależ się zastanowiłam. ![]() A więc spokojnej pracy Ci życzę. 🙋 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
4 pory roku i ja piąta
|
Huura!!! Jest
![]() ![]() Mamy nową część ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Piękna anginka ![]() U mnie idealna pogoda na prace ogrodowe, ale dziś wybywam do miasta na ploty ![]() ![]() Nie dziś. Od kilku dni jestem sflaczała co na pewno widać i czas najwyższy zmienić środowisko . Ale biorę ,,zasięg" więc będę. ![]() Ściskam Was bardzo, bardzo serdecznie ![]() I dla naszych cudownych moderatorów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------- sklep https://www.temu.com/pl do kalorii https://kalkulatorkalorii.net/kalkulator-kalorii kalkulator kcal https://dietetykpowszechny.pl/ile-spozywac-kalorii/ liczy kalorie w produktach http://www.ilewazy.pl/przelicznik#pr...na/gram-porcja przelicznik BMR https://www.fabrykasily.pl/bmr/kobie...-chce-schudnac do liczenia w produktach https://www.tabele-kalorii.pl/mieso....ulator-kalorii https://www.tabele-kalorii.pl/ Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-02-04 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cześć Emmi!!
Jak miło Cię powitać. ![]() Tak, moderatorzy robią tu kawał wspaniałej roboty. A dzięki Tobie mamy na Wiazażu swój własny kącik. Przyjazny, spokojny, kulturalny. Nikt nikogo nie atakuje, nie czyni zamętu czy awantury. Ach, bardzo dobrze nam tu. ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ach, teraz dopiero załapałam... Emmi, do miasta na ploty jedziesz... wspaniałe zrobić sobie taką odskocznię... brawo za pomysł... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, witam Was w nowej czekacie i gratuluję 👏👏
Ceny? Nie chodzę codziennie to nie znam. Ale byłam w niedzielę. Truskawki już po 10 złotych były. Ale pan powiedział że to już ostatnie. I koniec. Wszyscy okoliczni plantatorzy zakonczyli sezon truskawkowy. Więc teraz jak by się chciało to tylko ze sklepu. Czereśnie po 25 złotych. Mowa o tych z plantacji lokalnej. W biedronce były po 10 złotych z Turcji jak się nie mylę. Fasolka szparagowa już "tylko" Po 20 złotych za kilogram, tak samo jak bób. Jana fasolkę czekam swoją, z bobem też poczekam. Czereśni dużo nie ma w tym roku przez susze, więc kilka razy już kupilam po kilogramie żeby coś podjeść. Agrest mam swój, więc cen nie znam. Ale porzeczki czerwone widziałam po 60 złotych za kilogram 😲 bo pakowane były w małe koszyczki po 100 gram. I taki koszyczek 6 złotych. No TK można się obłowić jak ktoś ma więcej. Przynajmniej na początku 😁 ja mam tylko dla siebie! Sprzedać nie ma co 😂 wszystko moje domowe szpaki objedzą 😂😂 Emmi, udanych ploteczek ❤ Ada, piękne to geranium masz. Bardzo zdrowo wygląda. Imuś, przy dzisiejszych 30 stopniach w cieniu, zdechła bym w tunelu 😂 ale do południa byłam w ogródku. Jakoś dałam radę. |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam o bitwie na truskawki. Szkoda, że nie na ziemniaki, byłoby bardziej widowiskowo, wszak po starciu z ziemniakiem guz to byłby najmniejszy uszczerbek na zdrowiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aniu,
cudownie, że jesteś...!! ![]() Czereśni jeszcze nie kupowałam. Za to borówki amerykańskie bardzo często. Cena ciągle masakryczna, 50 zł za kilogram. ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Lanolinko, z tych wszelakich bitew, to ja jedynie bitwę na śnieżki mogę w ostateczności zaakceptować. I to tylko wtedy, gdy śnieg puszysty, a nie zmrożony. W ogóle mam mocno pokojową naturę, nie lubię tego typu zmagań. A marnowanie wszelakich owoców czy warzyw, to już zupełnie przechodzi moje pojęcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Cześć Aneczko,Lanolinko i Emciu😘
Aniu U nas dzisiaj chłodniej bo tylko 20 stopni Także wilki oberwane Dzisiaj mi przyszedł nowy telefon i syn mi go robił Wiecie,te wszystkie aplikacje,hasła i takie tam pierdoły Cyferko Miłej imprezki🤗 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Cyferki, takie nocne budzenie jest nie fajne. I zawsze się kończy tak samo. Czyli zasypia się blisko czasu pobudki 😁
U nas też słonecznie. Oby bez upałów. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
4 pory roku i ja piąta
|
Hejka
![]() ![]() Nadal jestem w Warszawie w przyszłym mieszkaniu syna i wiecie co? Jest mi bardzo dobrze. Mieszkanie na parterze z ogródkiem, właśnie słucham ćwierkotu wróbli. Tu są wróble, tam są mazurki. Przebił się swoją nutą słowik. https://www.youtube.com/watch?v=gGx6yeRZJUg Tak trochę nieśmiało i melodia krótsza niż u nas, ale jest. Ogródki są zadrzewione, mój zaniedbany, ale jest przyjemnie chłodno i sprzyja przyrodzie. Uwierzycie, że jest tu dużo ciszej niż tam? Fakt osiedle tak bardzo w zaciszu. U nas okropne szczekanie psów albo ich wycie do księżyca. Nasza Muszka też się tego zaczyna uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ania
![]() Cześć Emmi ![]() Cieszę się, że wypoczęłaś, może tego trzeba było ![]() Tam gdzie mieszkasz, macie dużo obowiązków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.