|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Obwisłe piersi u 20-latki - co zrobić?
Nie stać mnie na operację plastyczną... U brafiterki kiedyś dobierałam stanik, ale po jakimś czasie znowu mi w nim było niewygodnie i stał się znowu za mały. Wiem, powinnam pójść jeszcze raz. Ale czy spanie w staniku w nocy pomoże mi podnieść piersi? W jakim staniku spać, a w jakim chodzić na codzień? Czy znacie jakieś ćwiczenia, które na prawdę działają? Jak odpowiednio dobrać stanik sportowy?A w najgorszym wypadku - do kogo powinnam z tym pójść, jeśli nie stać mnie na operację plastyczną?
U nikogo w domu się nie spytam, bo mówią mi, że ja się głupotami zajmuję, i sami dają mi głupie pomysły, na których ja potem tracę (np. jak najrzadsze noszenie stanika, a teraz mam obwisłe cycki jak u krowy, a na prawdę chciałabym się sobie podobać...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Obwisłe piersi u 20-latki - co zrobić?
Tu masz ćwiczenia na biust:
http://wformie24.poradnikzdrowie.pl/...024/43488.html Na ujędrnianie dobre jest serum PUPA, ale dość drogie. Regularne stosowanie nieco tańszych specyfików choćby z Eveline też pomoże, ale nie da szybko tak spektakularnych efektów. Podstawa to dobrze dobrany stanik i postawa ciała- nie garbić się. Stanik sportowy może pomóc dobrać obsługa sklepu sportowego. Spania w staniku nie polecam, może sprzyjać rozwojowi zmian w piersiach, które mogą być przyczyną nowotworów. Całodobowy ucisk na biust nie jest wskazany. Na zabieg możesz kasę odłożyć, tym bardziej, że są kliniki, które oferują płatności w systemie ratalnym. Ale w Twoim wieku, z uwagi na to, że choćby nie byłaś jeszcze w ciąży, piersi jeszcze się zmieniają dobry chirurg nie podejmie się raczej zabiegu. Prędzej po ciąży i zakończonym karmieniu. Polecałabym raczej kremy, ćwiczenia, masaże kostkami lodu (można kupić takie stałe np. kamienne do drinków bo łatwiej z nich korzystać, nie topią się w dłoniach).
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź! Jak wykonywać taki masaż, jest jakiś film na YouTube?
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Czy to serum z PUPA o którym piszesz, to to? - http://www.bodyland.pl/pupa-aef-brea...0-ml-p267.html ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ile godzin dziennie powinnam nosić stanik? Zdejmować od razu po przyjściu do domu, nie nosić, jak zostaję cały dzień w domu, czy nosić też w wolne dni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Powinnaś nosić stanik tak długo, jak ci wygodnie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mar_jolka
|
gdzieaz czytalam ze karaibki po karmieniu mocza staniki w soku z grapefruta i nosza do momentu az wyschnie. I to ponoc ujedrnia. Wydaje mi sie ze to bezpieczny sposob. Mozna tez mozyc stanik w zimnej wodzie i zakladac. Tez ujedrnia- stosowalam po karmieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Stało się to kiedy jeszcze miałam jakoś 17 lat. Teraz już w te staniki nie wchodzę. Fakt faktem, trochę przytyłam, ale znwou chudnę, a piersi mi i tak w nie nie wejdą.
W takim razie mam jakąkolwiek możliwość, żeby podnieść sobie biust? Szczerze mówiąc jakoś nie widzi mi się wydać ok. 15 tysięcy zł na to... @mar_jolka, dzięki, skorzystam chyba z tego 'zimnego biustonosza' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Podepnę się pod wątek, bo mam praktycznie taki sam problem.
Cytat:
Zresztą, po 20 roku życia piersi się jeszcze zmieniają...? Bo ja poza coraz większym zwisem nie widzę zmian ![]() Skoro teraz nosisz źle dopasowane staniki, to kupno kilku dobrze dopasowanych może dać jakiś efekt, ale na cuda nie licz. Ja jestem w podobnym wieku i też zwisy, choć staniki dopasowane idealnie od kilku lat. Zastanawiam się nad koszulką do spania z Bravissimo, a docelowo nad liftingiem nierozpuszczanymi nićmi... ale wyczytałam że to metoda dla małych-średnich biustów, a ja mam duży :/ Może ktoś miał taki zabieg i może się wypowiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
IMG_1507074724.996622.jpg
Mniej więcej tak to wygląda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.