|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Poszukiwania tych jedynych
Witam Wizażanki
![]() Moja prośba związana jest z wyborem perfum jednak nie dla cioci, babci czy chłopaka...ale dla mnie samej ![]() Chodzi o to, abyście pomogły odnaleźć mi te jedyne...no może nie na całe życie ale po prostu określić mój gust. Nigdy nie miałam dość funduszy na zakupienie czegoś z dobrej perfumerii, jednak zwykle odziedziczyłam po kimś perfumy, dostałam w prezencie, podkradałam mamie lub pozyskiwałam odlewki...Rozumiecie ![]() Mam kilka faworytów jednak ciągle to nie jest to... KONKRETNIE: Chciałabym, aby każda z Was (bo wiem, że jest tu wiele znawczyń - ja jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie) zaproponowała chociaż jeden zapach, który Waszym zdaniem mógłby trafić w mój gust. Ułatwiłoby mi to poszukiwania, bo na początku sprawdzałabym właśnie te zapachy. Podam kilka zapachów, które mi się podobają żeby ułatwić zadanie: - Dior Jadore - Givenchy Ange ou Demon le secret elixir - Calvin Klein Beauty - Paco Rabbbane Black xs - Coco Mademoiselle Dodam, że nie przepadam raczej za jakimiś świeżakami typu morska bryza. Chciałabym coś eleganckiego ale równocześnie delikatnego, nadającego się na większość okazji ![]() Nie chcę pouczeń typu "trzeba samemu iść sprawdzić, każdy ma inny gust, niepotrzebny wątek, sprawdź w KWC". Nie chcę tracić czasu w perfumerii, tym bardziej przy kobitkach które pragną wiedzieć czego sobie życzę. Ps. Mam 21 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukiwania tych jedynych
Balmain Ambre Gris
Balenciaga L'essence |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
hmm.. nie pomogę, bo ja kocham "bryzy"
![]() a może jakieś od chanel? Edytowane przez Rosalie_Hale Czas edycji: 2012-04-15 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Euphoria CK, Acqua di Gioia lub Love Chloe, to tak ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
spin doctor
|
D&G L'Imperatrice
Boss Femme Chanel Chance Marc Jacobs Lola CK Euphoria Play Givenchy Tresor in Love Lancome
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
z uniwersalnych:
CK Euphoria Carolina Herrera 212 z jaśminowych: Pure Poison Dior Armani Code i z bardziej słodkich: The One Dolce&Gabbana, Cinema YSL, Innocent Thierry Mugler ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Podobały mi się jeszcze Hypnose Senses Lancome - nie mylić z Pierwszym Hypnose, który jest okrutną sztuczną landryną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
COCO M.- Chanel
No 5 eau Premiere- Chanel Shalimar Parfum Initial- Guerlain Miss Dior Cherie- Dior ![]() Edytowane przez kasia68 Czas edycji: 2012-04-16 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Proponuję Golden Delicious, Lady Million, Miss Dior Eau Fraiche i Tresor in Love
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Eleganckie i równocześnie delikatne nadające się na większość okazji i nie do końca świeżak?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to Versace Crystal Noir
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I z góry odrzucasz sensowność tych rad? Toż to czysta przyjemność, tak sobie solidnie coś potestować, bez ciśnienia, bez poczucia marnowania czasu. Samemu właśnie. I wielokrotnie. ![]() ![]() Ze swojej strony polecam Elle YSL i może Gucci by Gucci, zaróno EDP, jak i EDT- ostatnio ujęły mnie oczywistą, miękką swa urodą. I Eaudemoiselle Givenchy.
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Proponuje "niuchnac"
![]() Versace Bright Crystal Chanel Chance edp,edt,Chance Tendre I Fraiche Addict2 Flowerbomb edt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() Do swojego zapachu trzeba dochodzić sam na sam z własnym nosem i wyobraźnią. Nie da się tak napisać spróbuj tego, tego i tego, poruszaj się w takich i takich granicach, bo co nos to inny odbiór zapachu. A żeby było trudniej, to na linii nos lubi płatać figle i obrazić się na zapach życia, a później znaleźć sobie innego zapachowego towarzysza życia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu byłam w toruńskiej Plazie, gdzie pani zaproponowała mi dwa piękne zapachy: jeden od Toma Forda - inny, piękny ale póki co nie mogę się do niego na tyle przekonać, żeby go zakupić (White Pathouli). No ale właściwie nie o tym...drugie z proponowanych spodobały mi się szalenie, ale oczywiście nie pamiętam kompletnie nazwy. Kartonik i (flakonik pewnie też) były fioletowe. Stały na półce obok zapachów Toma Forda. Może jakaś Torunianka pomoże, którą by oświeciło :P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.