|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy po schudnięciu: - brzuch, treningi, skóra, dieta. POMOCY!
Cześć dziewczyny! To mój pierwszy post, w końcu przestałam się czaić i założyłam konto
![]() Zacznę od tego, że wciągu 4 miesięcy schudłam 7 kilogramów, a przy wzroście 157 efekt jest wręcz piorunujący (przeszłam z ubrań L do S). Nie stosowałam żadnej diety, po prostu odstawiłam słodycze, fast foody, pszenicę i alkohol, ćwiczyłam 2 razy w tygodniu po 30 minut pilates. Tyle! 7 kg w 4 miesiące = chudnięcie ok. pół kilograma na tydzień. O ile ubrana wyglądam fajnie ![]() Dlatego chcę prosić o porady: jakie ćwiczenia stosować, żeby ujędrnić ciało. Da się w ogóle? Moja skóra na brzuchu wygląda jak po ciąży, biust strasznie zmalał, a nad kolanami marszczy mi się skóra jak u starszej kobiety ![]() Doradzicie coś? Co mam robić? Biegać, czy ćwiczyć raczej siłowo? A może rozciągać się? W moim mieście nie ma siłowni, ale mogę kupić ciężarki i inne potrzebne rzeczy przez internet. Pomożecie? Miał tak ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy po schudnięciu: - brzuch, treningi, skóra, dieta. POMOCY!
Cytat:
Jak nie masz dostępu do basenu to masuj skórę 2 razy dziennie po prysznicu, stosuj prysznice naprzemienne. + ćwicz siłowo, lub wytrzymałościowo- siłowo. To co Cię spotkało to typowy efekt odchudzania się bez dbania o odpowiednią budowę ciała ( sport).
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2018-07-08 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy po schudnięciu: - brzuch, treningi, skóra, dieta. POMOCY!
Poczytaj sobie o skinny fat, mysle, ze to rozjasni Ci problem.
Ja ze swojej strony polecam cwiczenia silowe , na poczatku z wykorzystaniem obciazenia ciala, na całe ciało. Odpal sobie jakies zestawy z YT . Poza tym dieta bogata w bialko. Warto tez zainwestowac w koktale bialkowe i spozywac po wykonaniu treningu. Ja na poczatku swojej przygody z aktywnoscia fizyczna skupialam sie glownie na cardio, praktycznie zero silowych i malo bialka w diecie. I tez mialam takie galaretowate, malo jedrne cialo. Dopiero jak dorzucilam silowe i sobie zaczelam spozywac te bialka potreningu to dostrzeglam naprawde fajne efekty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.