![]() |
#1 |
BAN stały
|
Dla łatwo poddających się i pragnących to zmienić
Hej, szybko trace motywację w wiellu dziedzinach życia czy to praca, sprzątanie, sport czy nauka. Strasznie pragnę to zmienić i mam nadzieje, że osoby o podobnym problemie do tej zmiany się przyłączą ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla łatwo poddających się i pragnących to zmienić
Ja bardzo chętnie się przyłączę
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja też bardzo chętnię sie przyłączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ekstra dziewczyny ! No w sumie to nie wiem, może będziemy opisywały o rzeczach których się podejmujemy i będziemy się wspierać w wytrwałości ?
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Ja np. - chcę zrzucić 3 kg, -znaleźć pracę, - naprawić wszystkie zęby i zrobić badania tarczycy. W tym kierunku zamierzam wziąć się za sprzątanie (ruch jest dobry;D), wieczorem zrobić pilates i zaraz polece zapisać się do dentysty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja chcę również schudnąć (ok. 10 kg), znaleźć pracę, napisać pracę magistreską (właściwie to ją skończyć), ogarnąć licencjat (znaleźć promotora, dobry temat pracy), zdać w końcu egzamin na prawo jazdy i też zadbać o swoje zdrowie (wyleczyć zęby, w końcu wyjaśnić sprawę moich guzów na tarczycy - czekam już 5 tyg na wynik biopsji) oraz ogólnie dbać o siebie i swój rozwój.
Co robię? Z odchudzaniem staram się zdrowo odżywiać i próbuję zmusić do ćwiczeń, roznoszę i rozsyłam CV, byłam na kilku rozmowach, ale na razie nic, częśc pracy mam już napisane teraz muszę pracować nad resztą a ze zdrowiem to robię tyle, że byłam u endo a teraz czekam na wyniki biopsji.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To ja schudnąć nie muszę ale chciałabym mieć jędrne, ładne ciało , co robię w tym kierunku? od wczoraj chodzę na zumbę (ale to bardziej dla zabawy), i PLANUJĘ chodzić na siłownię
![]() Chciałabym się nauczyć pozytywnego nastawienia, mniej marudzić i w ogóle nie przejmować się tak wszystkim ![]() ![]() ![]() Ogólnie jestem leniwa a mój pokój wygląda koszmarnie ale tak mi się nie chce sprzątać ![]() Nauka- za rok mam egzamin zawodowy i będę musiała się zacząć uczyć ogólnie na zajęcia no i na egzamin bo jestem trochę do tyłu więc to dopiero będzie sprawdzian dla mojego lenistwa i słomianego zapału ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() To i ja się przyłączę, jeśli mogę? Tak więc planuję schudnąć z 7 kg- dziś zaczynam chodzić na fitness i siłownię, więc pierwsze kroki poczynione. Oprócz tego chciałabym w końcu uporządkować swoje życie zawodowe, bo na razie tylko sobie dorabiam i nic więcej- jakoś mi się zawodowo nie poukładało. Na dodatek jestem straszną bałaganiarą i nie potrafię tego zmienić.
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
I ja się dołączam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam do zrzucenia 20kg ale nie daje rady to może 3 kg się uda hehe ![]() Ja mam duży prpblem z pracą, zazwyczaj po 3 dniach mam jej dość i się nie staram ![]() A jak planujesz to życie zawodowe to planujesz zmienić miejsce pracy czy także kwalifikacje ? ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Już zapusałam się do stomatologa a teraz biore się za sprzątanie a na koniec dla odchudzenia idę na spacer z Tż ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod koniec września mam mieć odpowiedź czy dostanę pracę czy nie i pewnie wtedy jakaś ostateczna decyzja zapadnie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Najważniejszym celem jest w tym roku akademickim skończyć studia, następnie znaleźć pracę (teraz głównie się nad tym skupiam i szukam intensywnie) i z tych celów to chyba odchudzanie jest dość ważne, bo to nie tylko wpłynie na mój wygląd, ale i na polepszenie samo poczucia
![]() Kiedyś chodziłam na zumbę - bardzo fajna sprawa. Zapiszę się chyba znów ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A dziś plany takie - posprzątałam z grubsza, dokańczam obiad, potem jedziemy z Tż na zakupy na podróż poślubną i wieczorem zmuszę się do ćwiczeń a potem dla relaksu poczytam sobie.
![]() |
#13 |
Kuźnia inspiracji
|
Wątek dla mnie, jeśli pozwolicie, to się przyłączę
![]() ja chciałabym schudnąć, no i przy tym zmienić nawyki żywieniowe, czyli jeść dużo warzyw i owoców, włączyć więcej ryb no i zrezygnować z cukru i słodyczy, ale nie wiem, czy to nie za bardzo dalekosiężne plany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tyle bym zrobiła a motywacji rzeczywiście często brak.
Wyprowadzka z domu to mój priorytet bo dłużej juz nie wytrzymam. Obecnie szukam mieszkania ale ciężko bo sezon studentów się zaczyna. Zmienić pracę bo szczerze niecierpie mojej obecnej. Wysyłam CV i szukam szukam ale widomo ze z tym też ciężko. Pracować nad sylwetka i kondycja. Od miesiąca regularnie chodzę na fitness ale chcę dorzucić basen, siłownie i pole dance. Otworzyć się na ludzi i mieć jakichś nowych znajomych. Szukam w necie i fitness i wychodzę z kolegami :-P szkoda ze koleżanek brak blisko ale lepszy kumpel niż nic ![]() Kurs stylizacji paznokci. Wymarzony wybrany ale na razie przez pracę nie ma nawet mikro opcji na podjęcie tematu. A na razie zapisałam się do fryzjera na jakas zmianę na głowie bo juz patrzeć na moja czupryne nie mogę :-P mocno się musiałam motywować bo tanie to nie jest. Ale sama pomysłu nie miałam już. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja bym sie bardzo chciala zmotywowac do chodzenia na fitness. Trzeci miesiac juz place milion monet za czlonkostwo, a bylam TRZY RAZY
![]() Kilka z Was pisze o sprzataniu - dla mnie chyba najlepsza motywacja jest, to jak fajnie sie czuje w sterylnie czystym mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
eevone ja sobie zrobiłam kiedyś taki plan ze sprzątaniem i dupa wielka. Przekładałam tak, że potem zapierdzielałam jak z motorkiem w jeden dzień ze wszystkim
![]() Ja się właśnie zapisałam na fitness, bo stwierdziłam, że jak zapłacę te miliony monet to przynajmniej będę chodzić, bo mi będzie żal pieniędzy wydanych, a jak nie płaciłam tylko próbowałam w domu ćwiczyć, to była porażka, bo nigdy nie miałam na tyle motywacji by robić to regularnie i nie było efektów.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To i ja dołączę jeśli mogę bo często brak mi motywacji mimo wielu zaplanowanych do zrobienia rzeczy.
![]() Może jak sobie poczytam o czyichś sukcesach to sama też jakoś się przełamię. ![]() Moje ostatnie postanowienia to: -najważniejsze- nauczyć się do ważnej poprawki egzaminu która mnie niestety niedługo czeka a w następnej sesji w końcu zdać wszystko bez nawet jednej poprawki - zrezygnować z jedzenia słodyczy, albo chociaż ograniczyć do minimum bo zdecydowanie za dużo ich jem ![]() - zacząć ćwiczyć chociaż 3 razy w tygodniu - i być może konsekwencją dwóch poprzednich punktów będzie schudnięcie, bo mam do zrzucenia 4 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Fajnie, że aż tyle was przybyło
![]() ![]() Widzę, że cele mamy podobne ![]() Największy problem mam z pracą, jest dla mnie zawsze złem koniecznym w którym się poddaje i szybko odpuszczam. Nie radzę sobie psychicznie z presją otoczenia, z stresem i rygorem w pracy i właśnie mam nadzieje, że będziecie mnie motywować aby się nie poddawać gdy znów zacznę pracować. Generalnie to co dzisiaj zaplanowałam to się całkiem udało posprzątałam, umówiłam się do stomatologa i jutro idę szukać pracy ;-) Spacer nie wyszedł ale jutro z Tż idziemy razem załatwiać sprawy na mieście także spacer odrobimy ![]() Arya90 Spokojnie, zostaw sprawy w rękach losu i zobacz jak to się ułoży, może po narodzinach dziecka zaczniesz pracować w domu? Wiesz prosić klientki by przyjeżdżały do Ciebie, dla dziecka będziesz miała czas a i nie będziesz czuła się zamknięta. Natka_Pietruszki91 Ile zostało Ci do skończenia studiów? A jakiej pracy szukasz? ;-) dariah4 Hmm to chyba mamy podobne cele, w takim razie uchwalam, że codziennie piszemy : -ile czasu poświęciłyśmy nauce -co zjadłyśmy słodkiego - wygrywa ta, która zjadła najmniej hehe ;P -co dziś ćwiczyłyśmy -co dziś posprzątałyśmy ![]() -co odwlekałyśmy i w końcu zrobiłyśmy -czego miałyśmy nie robić i nie zrobiłyśmy - co tam w pracy - pozytywy dnia -co dziś zmieniłaś w sobie i wszystko inne co chcecie ale niech to będzie naszą taką podstawą :P tardisgirl60 Ja również marzę by się wynieść z domu ![]() eevone dla mnie samo członkostwo i opłacanie go byłoby motywacją ale zbierz się po prostu w sobie i idź może ten pierwszy raz od dawna będzie najgorszy a później jakoś pójdzie ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() A dziś: zaraz jem ZDROWE śniadanie, potem posprzątam, ogarnę się, przygotuję papiery, które muszę zawieźć na uczelnię, zadzwonię do kamerzystki, przygotuję obiad, pouczę się angielskiego, znów zakupy, poćwiczyć i relaks wieczorem ![]() MalarskiSen Od października idę na ostatni rok magisterki. A pracy szukam dorywczej, w jakimś sklepie etc. Szukałam w czymś związanym z moimi studiami, ale albo to jest bezpłatny staż albo praca za bardzo małe pieniądze, a ja chcę być już nizależna od rodziców i męża. Powodzenia dziewczyny w dniu dzisiejszym ![]()
"Wierzę, że zawsze można znaleźć szczęście, nawet mając tyłek wielkości dwóch kuli do kręgli.” ![]() Helen Fielding „Dziennik Bridget Jones” ![]() Edytowane przez Natka_Pietruszki91 Czas edycji: 2015-09-03 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A samopoczucie po godzinie ćwiczenia i wypocenie wszystkich zmartwień jest najlepszym motywatorem. I oczywiście po miesiącu efekty są więc też mnie to motywuje bardzo. Wyobraź sobie jakie postępy byś zrobiła jakbyś przez te 3 miesiąc chodziła np 3 razy w tygodniu :-D Tutaj motywuje a sama na basen nie mogę się wybrać :-P a kostium i czepek kupiłam w czerwcu i tak leżą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Natka a co konkretnie w tym sklepie chcesz robić? Ja idę na wykładanie towaru.
Tardis zaintrygowałaś mnie tą dietą i muszę o niej poczytać. Eh ja dziś byłam zapisać się do szkoły, krew mnie zalała i wszystko skończyło się na tym, że się objadłam słodyczami z nerwów bo muszę zrobić badania i powątpiewam ,że łatwo pójdą ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Sprzedawać - u mnie w mieście tak studenci dorabiają. Właśnie mam rozmowy w markecie spożywczym i sklepie z biżuterią.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jakby co to mogę użyczyc moja dietę do wglądu (np miesiąc przepisów), bo nie wiem czy jakieś konkrety są w necie. Trzeba wykupić dostęp do portalu, a nie każdy ma na to ochotę i kasę ;-) chociaż ja nie żałuję. Jak z wszystkim w moim życiu chyba, jak zapłacę to mam motywację żeby pieniądze nie poszły na marne :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
To i ja się dołączę do Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wątek dla mnie więc jeśli mnie przyjmiecie to chętnie dołączę
![]() O ile będę miała motywację tu pisać ![]() ![]() Nie wiem czy u mnie to jest brak motywacji lenistwo, czy jeszcze coś innego, ale zaczynam być tym przerażona :/ Cele jakie są dla mnie najważniejsze: - Schudnąć (chyba większość z nas tu tak ma ![]() - Ćwiczyć siłowo (jestem szczęściarą bo mam siłownię w mieszkaniu (co prawda jeszcze nie skończoną ale jest), a z systematycznością to tak u mnie różnie bywa) - Zacząć jeść normalne posiłki co wiąże się z punktami 1 i 2 (praca moje i tż bardzo to utrudnia, ale nie oszukujmy się - są ludzie mają jeszcze mniej czasu i jakoś dają radę) - Ogarniać mieszkanie (uwielbiam sterylną wręcz czystość tylko po moim mieszkaniu tego nie widać) To tak na szybko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja też się przyłączam
![]() Moje cele: - wyeliminować nabiał i mięso z jadłospisu - ćwiczyć jogę - popracować nad akceptacją siebie - odgruzować mieszkanie z niepotrzebnych przedmiotów - zrobić ombre/sombre ![]() - zacząć nosić soczewki Od siebie mogę polecić zapisanie tych celów gdzieś w jednym miejscu np.. kalendarzu, gdzie od czasu do czasu będziemy na nie spoglądać, a potem wykreślać to co już zrealizowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trenowałam z Mel B i ładnie na niej chudłam ale teraz muszę wrócić do pilatesu bo po innych ćwiczeniach kręgosłup mi spać nie daje ![]() Cytat:
![]() No ja zaraz idę walczyć o badania do szkoły ![]() Jeszcze jakby tego było mało to właśnie jakieś 10 minut temu pękły mi na pupie ostatnie długie spodnie jakie miałam ![]() ![]() Także ja uciekam i wpadnę wieczorem kwiatuszki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Napisz mi swojego mejla na priv to ci pośle wieczorem :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.