Problem z niezdecydowaną dziewczyną - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-06, 22:45   #1
spartacuss
Przyczajenie

Smile

Problem z niezdecydowaną dziewczyną

Witam wszystkie panie

Potrzebuje rady mam problem z dziewczyną znamy się się od ponad roku na samym początku spotykaliśmy się rzadko ale na wiosnę aż do teraz spotykamy się praktycznie co tydzień z (małymi przerwami) na imprezę oczywiście po jakimś czasie zaczęło mi na niej zależeć nawet powiedziałem Jej co do niej czuje i próbowałem ją pocałować a ona uparcie twierdzi że jesteśmy tylko przyjaciółmi ale ciągle sama do mnie pisze o spotkania. Spotykamy się kilka godzin przed imprezą a jak się spotykamy wyglądamy jak para np. ona ciągnie mnie do sklepu z artykułami dla małych dzieci i pyta mnie o opinie co ja sądzę na temat tych i tych ubranek , jak jej powiedziałem że mam a zbyciu sukienkę to ciągle pisała abym jej ją pokazał , na imprezie wszyscy pyta czy jesteśmy parą kolejna rzecz która mnie dziwi to mówi że jesteśmy przyjaciółmi a jak się jej zapytałem czy pójdzie ze mną do kina na komedie romantyczna od razu się zgodziła.Ma również swoje zasady nie mówi ile ma lat nie lubi się fotografować nie znosi tzw. selfii nie ma konta na FB , nie lubi jak się ją dotyka. Nie wiem czy mam dać sobie spokój próbować do skutku aż w końcu zmieni zdanie? A dla mnie to jest być może na całe życie.
spartacuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 22:56   #2
GyongyhajuLany
Przyczajenie

Dot.: Problem z niezdecydowaną dziewczyną

Nie robi selfie i nie ma konta na facebooku... to według mnie kolego może być duży plus. Bez względu na to ile kto ma lat.
GyongyhajuLany jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 22:58   #3
MissChievousTess
Zakorzenienie

Nie jest niezdecydowana. Z tego co piszesz traktuje Cię jak odpowiednik przyjaciółki-kobiety. Zdecydowanie jesteś w friendzone. Jeśli chcesz to zmienić to poszukaj porad jak wyjść z friendzone. Jak się nie uda no to na związek nie masz co liczyć bo ona jest konsekwentna- powiedziała, że chce przyjaźni i jej zachowanie wskazuje, że zostałeś "psiapsiółką".
Stary 2017-10-06, 23:31   #4
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez spartacuss Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie

Potrzebuje rady mam problem z dziewczyną znamy się się od ponad roku na samym początku spotykaliśmy się rzadko ale na wiosnę aż do teraz spotykamy się praktycznie co tydzień z (małymi przerwami) na imprezę oczywiście po jakimś czasie zaczęło mi na niej zależeć nawet powiedziałem Jej co do niej czuje i próbowałem ją pocałować a ona uparcie twierdzi że jesteśmy tylko przyjaciółmi ale ciągle sama do mnie pisze o spotkania. Spotykamy się kilka godzin przed imprezą a jak się spotykamy wyglądamy jak para np. ona ciągnie mnie do sklepu z artykułami dla małych dzieci i pyta mnie o opinie co ja sądzę na temat tych i tych ubranek , jak jej powiedziałem że mam a zbyciu sukienkę to ciągle pisała abym jej ją pokazał , na imprezie wszyscy pyta czy jesteśmy parą kolejna rzecz która mnie dziwi to mówi że jesteśmy przyjaciółmi a jak się jej zapytałem czy pójdzie ze mną do kina na komedie romantyczna od razu się zgodziła.Ma również swoje zasady nie mówi ile ma lat nie lubi się fotografować nie znosi tzw. selfii nie ma konta na FB , nie lubi jak się ją dotyka. Nie wiem czy mam dać sobie spokój próbować do skutku aż w końcu zmieni zdanie? A dla mnie to jest być może na całe życie.
Jakie niezdecydowanie? Dziewczyna się spotyka z Tobą jak z przyjacielem. Przecież wyjść do kina można z przyjacielem, tak samo do sklepu nawet z odzieżą dziecięcą. Możesz się cieszyć, że jest szczera, a nie mówi rzeczy typu "nie jestem gotowa" chcąc jednocześnie być adorowaną.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 23:52   #5
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nie ma tutaj żadnego niezdecydowania.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-07, 02:21   #6
felixindahouz
Rozeznanie

Znacie się już rok. Dopiero teraz zaczynacie się spotykać. Nie wzbudziłeś w niej żadnych wielkich emocji, kontaktu fizycznego, namiętności...a wyskakujesz z tekstem, że coś do niej czujesz? Takie coś w zasadzie zawsze skończy się porażką.

Zasadniczo wyjście z friendzone w zdecydowanej większości przypadków jest niemożliwe, ale jeśli już to: odetnij się na jakiś czas, zacznij ją olewać, stań się niedostępny, nie pisz tyle, nie chodź na spotkania. I teraz najważniejsze: musisz się zmienić.

Zmienić czyli: idź na siłkę, żebyś lepiej wyglądał (chyba, że już to zrobiłeś), kup sobie nowe ubrania, zrób nową fryzurę, kup nowy zapach. Może czas na nowy sport. Co prawda nie ma fb, ale nawet w trakcie jakiejś tam rozmowy w przyszłości możesz wspomnieć na pytanie co robileś -> "spotykałem się z ludźmi ", nie musisz zdradzać czy z kobietami czy nie. A skoro jesteśmy przy tym...to jak najbardziej spotykaj się. Żebyś się odmóżdżył, nabrał dystansu i porównania.

I dopiero wtedy odmieniony spróbuj się z nią spotkać. Postaw na emocje, zabierz ją gdzieś na jakiś ładny widok, wieczorny spacer czy coś. Możesz nawet zadzwonić późno i wtedy to zrobić. Będzie okazja to się o nic nie pytaj tylko ją po prostu pocałuj. I wtedy będziesz wiedział czy coś z tego będzie czy nie.
felixindahouz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-07, 07:13   #7
Frezja__
Zakorzenienie

Dziewczyna jest bardzo zdecydowana. Traktuje Cię jak przyjaciela i Ci o tym mówi. Przyjmij to na klatę

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-07, 09:34   #8
arno22
Zadomowienie

friendzone? a może dziewczyna prowadzi podwójne życie i jesteś jej terapią, odskocznią od tego co ma na co dzień.... nie robi sobie selfie, nie lubi zdjęć, nie istnieje w internecie, nie mówi ile ma lat... myślę, że nie wiele młodych kobiet nie będąc w okresie macierzyństwa chodzi z facetem po sklepach i ogląda ubranka dziecięce? wydaje mi się, że wdepnąłeś w poważną historię. Co mogę doradzić..... poważna rozmowa i nie licz na dużo.
arno22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-07, 09:51   #9
Ashaai
Zakorzenienie

Ja raczej stawiam na to ze to typ kokietki ktora po prostu lubi taka zabawe w kotka i myszke, lubi jak sie starasz. Nie jestem zwolenniczka gierek, ale zasugerowalabym bys przestał w kolo niej skakać i ochlodzil kontakt zdecydowanie. Zobaczysz jaka bedzie jej reakcja. Moze to tym razem ona zacznie sie starac.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości