|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co sądzicie o piosenkarce Annie Jantar? ;)
Witam! Chciałabym poznać Wasze opinie na temat piosenkarki Anny Jantar. Czy słuchaliście Jej piosenek? Czy macie swoje ulubione? Moim ulubionym utworem z Jej repertuaru jest "Nic nie może wiecznie trwać". Oprócz tego bardzo cenię takie przeboje jak: "Moje jedyne marzenie (znane również jako "Przetańczyć z tobą chcę całą noc"), "Staruszek świat", "Za każdy uśmiech", "Radość najpiękniejszych lat", "Nie wierz mi, nie ufaj mi", "Tyle słońca w całym mieście", "Żeby szczęśliwym być". To tylko niektóre z tytułów tych pięknych piosenek - oczywiście jest ich dużo, dużo więcej niż tylko te, które wymieniłam powyżej. Uważam, że Anna była niezwykle piękną, mądrą, utalentowaną, skromną, serdeczną osobą. Przepięknie śpiewała. Bardzo jestem ciekawa tego, jakby się potoczyła Jej kariera, gdyby nie zginęła w katastrofie lotniczej. Mam nadzieję, że się podzielicie refleksjami na temat Anny! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o piosenkarce Annie Jantar? ;)
Piosenkami Anny Jantar zaraziła mnie moja mama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A mogłabym wiedzieć, jakie te piosenki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Tak, moją ulubioną chyba też jest "Nic nie może przecież wiecznie trwać". Pamiętam, kiedy usłyszałam ją pierwszy raz. Nie mogłam uwierzyć, że to piosenka Anny Jantar, bo ma piękne, elektroniczne, intensywne brzmienie. A ja ją wcześniej kojarzyłam właśnie z łagodnych, słonecznych melodii.
Zresztą, niemal identyczne odczucia miałam wtedy, kiedy zaczęłam słuchać tego, co obecnie nagrywa Natalia Kukulska. Znałam ją wyłącznie jako dziewczynę, która podbijała Polskę w latach 90. A tym razem... woooooow... Cudowne, elektroniczne brzmienia, mądre teksty, lekko zaśpiewane. To naprawdę dobra muzyka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Anna Jantar to moim zdaniem jedna z najlepszych polskich piosenkarek. Pomimo tego, że jej kariera trwała praktycznie tylko kilka lat, ma na swoim koncie wiele wspaniałych przebojów, których do dziś słucham. Moim ulubionym utworem jest "Tylko mnie poproś do tańca". Wspaniały, wzruszający i niestety proroczy tekst.
Nadal strasznie żal, że jej historia skończyła się tak tragicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak właściwie słuchałam Anny Jantar jak byłam dzieckiem, bo rodzice puszczali płytę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Moja ulubiona piosenka to ''przetańczyć z Tobą chce całą noc''
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
A ja uwielbiam numer "Nie wierz mi, nie ufaj mi".
Pani Szmeterling ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;77599541]Tak, moją ulubioną chyba też jest "Nic nie może przecież wiecznie trwać". [/QUOTE] Ja nie mogę słuchać tej piosenki. Rycze za każdym razem jak bóbr, nie wiem...jakoś szczególnie łapie mnie za serce. Poddaję się po pierwszej zwrotce i refrenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Baju baj <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ulubiona to chyba "Ktoś między nami", którą śpiewała z Hołdysem.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Świetny wybór
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Chciałabym też poruszyć temat wyglądu Anny, mam na myśli Jej fryzury. W której fryzurze najbardziej Ania Wam się podoba? Ja najbardziej ją lubię z lat 1974, 1975, 1976. Według mnie wtedy najpiękniej wyglądała, a najbardziej w 1976 - kwintesencja wszystkiego. Pięknie się prezentowała w teledyskach, występach i oczywiście - na zdjęciach. Najmniej podoba mi uczesanie z lat 1978, 1979 (krótkie włosy) i 1980. Uważam, że wyglądała w tych latach na dużo starszą niż w rzeczywistości. A Wy co sądzicie? Zachęcam do dyskusji, w dobrym tego słowa znaczeniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Czemu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Obstawiam, że chodzi o imię
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7786077 6]Obstawiam, że chodzi o imię
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
To tylko wrażenie, proszę mi wierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.