![]() |
#1 |
BAN stały
|
Dialog z facetem z portalu randkowego - brnąć w to czy odpuścić??
Hej Kobietki, na wstepie dodam ze facet mowił wiele o tym jaki jest dobry, ile ma wewnetrznie do zaoferowania, o wyrozumialosci....a rozmowa z nim wygladala jak ponizej (wklejam tresc rozmowy)
chodziło tutaj o to, spotkanie - zaczełam myslec, ze to moze jakis toksyczny typ - co myślicie??? MOJE WYPOWIEDZI SA POGRUBIONE. Dodam, ze pisze z tym facetem nie całe 2 tygodnie. a wracajac do tematu....to tak ja sie musze poprostu przekonać.....poza tym poznałam Cie w miejscu ktorego jestem przeciwnikiem...hehe i jak tu zrozumiem kobiete ![]() Spoko nie tłumacz się, masz jak masz Ważne byś była soba Jesteś przeciwnikiem portalu, a ja przeciąganiem takiego stanu ![]() Bo w końcu jak bardziej mnie możesz poznać poprzez pisanie na komunikatorze? Czy pisanie tydzień czy dwa dłużej coś zmieni? Oczywiście że nie ![]() Jak tego nie czujesz że chcesz poznać do tej pory to już nie poczujesz Przerabiałem to w połowie tego roku poraz kolejny i stąd ja nie jestem zwolennikiem tego bo ktoś mnie tylko w konia robi i daje nadzieję ![]() oczywiscie masz racje, tylko ja naprawde nie zyje w jakiejś desperacji zeby kogoś poznać...i nie jest to temat nr 1 w moim zyciu.... Tu nie chodzi o desperację ![]() ale moge Ci powiedzieć, ze odczułam chęc poznania i myśle, że tak czy owak to się zobaczymy,....może gdybym Ci opowiedziała pewna doswiadczenia jakie mam i w sumie z tego portalu to moze lepiej bys mnie zrozumiał niestety nie jest to pozytywna historia Każdy z nas coś przezyl I tez w druga strone rozumiem Twoje odczucia...dlatego jestem przeciwnikiem z wielu powodow no tak, ale kobiety maja gorzej i sa narazone na gorsze sytuacje Teraz to czuję się jak jakiś gwałciciel albo bandyta, za kogo Ty mnie masz? Skoro masz takie objawy to co zmieni dalsze pisanie? ![]() Przepraszam nie chciałam Cię urazić ![]() Broń Boże nie chciałam żeby to tak zostało odebrane Tak jak Ty miałaś sytuację, tak i ja Im dłużej kobieta każe czekać tym wiem coraz bardziej że nic z tego nie bedzie Zostałeś źle potraktowany w miejscu publicznym? Myślę że już jakiś czas piszemy a kawa to nic wielkiego Szkoda, że takie masz odczucie....bo ja zupełnie przeciwne Wiele razy już tak mnie proszono o cierpliwość i tylko marnowałem czas Także przepraszam Kasiu Ale jestem zmuszony ustąpić W końcu i tak nie szukasz nikogo jak napisałaś A ja szukam I to podstawowa roznica Bo trzeba chciec A jak nie chce się, nie zależy itp to szkoda czasu Ale za co? Nie przepraszaj...oj myślę, że szukam ale jakoś tak na luzie, bez stresu Ale mi akurat zależało, żeby się z tobą zobaczyć i Cie normalnie poznać ale bez spiny... Ja też chcę bez spiny Poza tym ja napisałam, że chce się spotkać...a Ty mi że już nie chcesz ![]() Ale z osobą która nie przeciągała w nieskonczonosc Więc...hmm trochę dziwnie się poczułam Nie miałam tu na myśli żadnej nieskończoności Kiedyś mnie tak 2 dziewczyny zwodzily Zmarnowałem dużo czasu na pisanie itp Aż w końcu bylo Ja Ci niczego nie obiecywałam I że ja chcę poznać faceta ale nie muszę Naprawdę nie wiedziałam i wspolczuje bo to slabe, ja Cię nie chce zwodzić bo i po co Na takie potraktowanie 3 raz nie dam się nabrac Naprawdę mam co robić, i Dla mnie pisanie to też jest poświęcenie czasu Ja mam 32 lata, jestem poważna osoba... Wiek o niczym nie swiadczy Moja była miała 33 A zachowywała się jak 20, myślała że cały świat ma u bram Hmm, może jednak porozmawiamy o tym wszystkim na tej kawie/salatce? ![]() Dajmy spokój Kasia. Potrzebujesz czasu, bez sensu robić coś na siłę. Jeżeli nie czujesz tego to tym bardziej szkoda czasu. Ja i tak jestem za brzydki dla Ciebir Ale ja nie potrzebuję czasu, nie robię nic na siłę, i to czuję ![]() Takie dziewczyny jak Ty nie spotykają się z takimi jak ja Hehehe ja właśnie myslalam, że jesteś w moim typie Hm mowiles coś o dobroci...i wyrozumiałości , ale ok .... Jeszcze nikogo nie przekonywałam żeby się że mną spotkał ![]() Tak, uważam się za dobrego człowieka. Ale za dużo razy już kobiety albo to wykorzystywały jaki jestem Albo marnowały czas Nigdy nie zamierzałam... To nic broń boże bezpośrednio do Ciebie Muszę czasami myśleć o sobie Chcę mieć rodzinę i poznać fajna kobietę. Mam dość proszenia się o spotkania i czekania nie wiadomo ile aż czas będzie odpowiedni. Czyli podjoles decyzję żeby się że mną nie spotkać ? I wszystko co napisze chyba nie zmieni Twojego zdania ? Albo ktoś chce się zobaczyć albo tylko pozoruje poszukiwania drugiej osoby. Ja chciałam Cię zobaczyć i się poznać, niczego też nie pozoruje...szukam tego co Ty dokładnie Mam teraz stresujący czas z pracą itd. I może dlatego tak zareagowalam C'mon Kasia. Stresujący czas w pracy? A kiedy nie jest? Zawsze tak będzie. Będę zmieniać pracę i dlatego stresujący... Glupio mi tak się tłumaczyć, przeprosiłam Cię chciałam się szybko spotkać i jakby klamka nagle zapadła Zawsze coś bedzie Wiesz dlaczego? Bo to życie... Przepraszam, ja nie szukam dziury w całym Chciałam Cię poznać i tyle Jeżeli spotkanie na 1h zburzy Ci wszystko to coz... Ja planowałam więcej niż 1h.... Najwyraźniej szkoda czasu Ja chcę poznać kogoś kto będzie miał dla mnie czas Ja właśnie chciałam go mieć I już napisałam Ci to wiele razy Dążę do ugody, ale chyba się nie da... Do jakiej ugody? Przecież nie masz czasu I stresujący okres masz Mam się kolejny raz w cierpliwość uzbroic Dla Ciebie znajdę Wrócę do Krk i moglibyśmy się zobaczyć Aha, czyli nagłe masz czas i ochotę? Jeśli masz takie podejście, to nie będę tego na siłę przeciągać I się spotkamy Wyszła z tego jakąś dziwna kłótnia, a chciałam odrazu załagodzić sytuację...i pokazać że mi zalezy Kłótnia? Nieee to tylko pisanie slowa Bo przecież nie porozmawiamy np przez telefon prawda? Ja mam taką zasade, że się nie kłócę tylko daze do ugody...wiem czego chcę i chyba dalam jasny przekaz Ok Ok ... Rozumiem, że mogło cię to zrazić ...naprawdę tego nie chciałam bo jestem konkretną osobą ....i trochę skrajnie to odebrałes, ale rozumiem że wzgl na doświadczenia Dobrze Rozumiem, ze zrezygnujesz z poznania się ? Wiele przeszedłem, wiele razy ktoś mnie ranił. Czasami mam wrażenie że nie pasuje do tego świata. Nie rezygnuje z szans, staram się mimo wszystko je mieć i dążyć do celu. Wkurza mnie to że wiele ludzi deklaruje coś a se facto są dalej w tej samej sytuacji nie bo mają pecha tylko na własne życzenie. Chcę spotkać się z kimś kto chce się zobaczyć i poznać nie zostając zmuszonym tylko że tego chce. Inaczej co bym nie zrobił to potem tej osoby do siebie nie przekonam... Jeżeli rzeczywiście masz ochotę mnie poznać to się spotkajmy, pogadajmy. Jeżeli nie jesteś pewna i czujesz się trochę pod ścianą to kończymy temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dialog z facetem z portalu randkowego - brnać w to czy odpuścić??
Ty masz serio 32lata?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Komplikatorka
|
Ja miałam wrażenie czytając tą rozmowę, że to z Tobą jest coś nie tak.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały dialog i już na starcie jestem zniesmaczona tym facetem. Pół rozmowy go przepraszałaś ale właściwie za co? Że nie chciałaś się jeszcze spotkać bo to nie ta pora? I nagle po wielokrotnym przeproszeniu i zgodzeniu się na spotkanie to on nie chce? I dalej go przepraszać? Oj ciężki typ. Albo źle to odebrałam albo on już od początku próbuje sobie Ciebie nieźle ustawić.
Od Ciebie autorko wieje lekką desperacją. ![]() Edytowane przez mirabelka3690 Czas edycji: 2017-10-16 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Facet ma rację. Nie zawracaj mu gitary, jeżeli nie zamierzasz się umówić, więc albo się umawiacie, albo rzeczywiście czas kończyć. Pójście na kawę, to nie jest zaręczenie się, czy nawet wstęp do romansu. Strasznie spięta jesteś i udziwniasz w sumie prostą sytuację.
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
no wlasnie to samo odczułam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201710231141 Czas edycji: 2017-10-16 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Napisał, że ma złe doświadczenia z takimi niezdecydowanymi kobietami i podsumował to tak, że jeżeli Autorka chce, to okej, jeżeli ma być to wymuszone, to bez sensu. Pozostawił decyzję jej. Moim zdaniem w porządku postawa. Przecież nie będzie jej błagał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
albo się umówcie, albo daj mu spokój.
Zaprzeczasz autorko desperację, a z dialogu i tego co pisałaś wynika zupełnie coś innego.
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
A nie masz wrażenia, że on specjalnie wzbudza w niej poczucie winy? Że podpuszcza, żeby go błagała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Oboje jesteście okropnie powaleni 😅
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie.
i rozmowa jak u 16latków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet wkurzający mnie na maksa. Manipulant. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Specyfika rozmów w internecie ma swoje plusy i minusy. Często minusy, bo łatwo o nieporozumienia, nadinterpretacje i inne takie. Sama przyznajesz, że to są Twoje wrażenia z tej rozmowy, a nie że chodzi o konkretne wypowiedzi. Więc nie jest tak, że jego intencje są w 100% stwierdzone. Co do tego, że chciał, ale mógł zmienić zdanie, skoro ona niezdecydowana, to facet ma rację - co innego ma zrobić? Niech się kobieta zdecyduje i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Z jednej strony tak, ale z drugiej jakby chciał naprawdę zrezygnować to załatwiłby to 1 zdaniem, a nie pastwił się nad nią opowiadając kolejne historie jaki to on jest super, a jaki skrzywdzony przez kobiety, jednocześnie parafrazując w co drugim zdaniu jej argumenty jakby podkreślając co traci.
Nie wiem, mi to szantażem i toksykiem podjeżdza. A Autorka jak to cielę daje się robić i głupio tłumaczy czemu nie chce. I widać, że czuje się winna prawie, tego że dla niej za wcześnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości, ile czasu razem piszecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() Nie masz lepszej opcji, że trzymasz go w zapasie?
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
astro-loszka
|
Hmm..przeczytałam cały Wasz dialog i widzę tu jakąś niespójność i niekonkretność. Bo niby oboje chcecie się spotkać, ale jednak nie, bo praca stresująca (Ty) czy też obawa przed za długim "tylko pisaniem" (on). A z żadnej strony nie padła konkretna propozycja: "piątek o 20.oo pod kinem Bajka".
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja również uważam, ze to z facetem jest coś nie w porządku. Rozumiem, że chciał się spotkać, Autorka odmówiła - ok. Potem mimo wszystko pisali dalej, i Autorka zweryfikowała swoją decyzję, postanawiając jednak dać szansę spotkaniu bez spiny. Co robi? Pisze mu wprost: "moge Ci powiedzieć, ze odczułam chęc poznania", "Ale mi akurat zależało, żeby się z tobą zobaczyć i Cie normalnie poznać ale bez spiny... ", "chce się spotkać", "może jednak porozmawiamy o tym wszystkim na tej kawie/sałatce?", "Ja właśnie chciałam go mieć [czas], dla Ciebie go znajdę".Moim zdaniem to wystarczająco czytelna i konkretna propozycja spotkania, dodatkowo okraszona przeprosinami oraz wyjaśnieniem, skąd wynikała wcześniejsza odmowa (negatywne doświadczenia, stres związany ze zmianą pracy).
A co robi on? Cały czas odwraca jej słowa, wmawia jej, że to ona wcale nie ma czasu i chęci i nie traktuje go poważnie, mimo jej zapewnień, że jest inaczej i jej konkretnej propozycji spotkania. Do tego protekcjonalnie ją poucza, że ciężki czas jest w życiu zawsze, że zmiana pracy i związane z nią stresy to nic takiego. I na dokładkę zapodaje teksty, że i tak jest dla niej za brzydki... Ja tutaj nie widzę księżniczki, która zmienia zdanie, bo facet jej się wymyka, więc łaskawie chce się z nim spotkać. Ja tu widzę dziewczynę, która się czegoś tam przestraszyła, może nie miała nastroju do spotkania, ale przemyślała i chciała to odkręcić (i to wszystko, od momentu pierwszego spisania się tej dwójki, w ciągu niecałych 2 tygodni - a więc wcale nie jakoś długo). A w zamian za to dostała litanię jaki to facet skrzywdzony i że on przecież wie lepiej, że ona wcale nie ma czasu i nie traktuje go poważnie i wcale nie chce się spotkać, mimo iż mówi, że chce. Jak dla mnie gdzieś w połowie tego dialogu facet mógłby powiedzieć "ok Kasia, cieszę się, że zmieniłaś zdanie, masz rację - lepiej porozmawiać na żywo niż ciągnąc to pisanie. To gdzie proponujesz tę kawę/sałatkę?". I tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.