Jak ubierać się latem jeżeli ma się grube łydki:-( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-27, 13:50   #1
olga123
Przyczajenie

Jak ubierać się latem jeżeli ma się grube łydki:-(

żeby wyglądać ładnie i kobieco.Mam już dość rybaczek.Dziewczyny olewacie to ,że macie grube łydki czy chodzicie tylko w spodniach?Mini u mnie odpada bo nie ma też ładnych ud.
olga123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 14:00   #2
jamelia007
Raczkowanie

Dot.: Jak ubierać się latem jeżeli ma się grube łydki:-(

Ja mam grubaśneeeee łydki!!! Kiedyś strasznie to przeżywałam, chowałam je na wszelakie sposoby.A teraz?Zaakcepotwowalam siebie Noszę rybaczki, krótkie szorty, mini. Nie obchodzi mnie co inni pomyślą. Mi jest dobrze z własnym ciałem;-)

Bóg stworzył kobietę.
Tylko raz wyszedł Mu taki cud!

jamelia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 14:02   #3
201707171556
Konto usunięte

Ja odkąd rozbudowałam sobie łydki chodze tylko w długich spodniach (nawet w 40 stopniowym upale) i mimo, że naprawdę bardzo się męczę bariera psychiczna nie nie pozwala mi na krótkie spodnie, spódnice czy choćby rybaczki...

Wiesz wiele osób mówiło mi, ze ta moja obsesja z łydkami jest śmieszna bo tak naprawdę nikt nie zwraca na nie specjalnej uwagi i nie zauważa że są troche zbyt masywne więc nie powinnam się powstrzymywać przed ich pokazywaniem, ale do mnie jeszcze to nie dotarło tak do konca...
Myślę, że spokojnie mozesz chodzić w szortach czy spódnichach - bo skoro ludzi mówią z ei tak nie zwracają duzej uwagi na ta partię ciała to wystarczy tylko w to uwierzyć i zacząć chodzić normalnie (ja tego co prawda jeszcze nie robię ale pracuję nad tym )
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 14:35   #4
ania*aneczka
Wtajemniczenie

Ubierać się w to, co się chce...
ania*aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 14:37   #5
anega
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania*aneczka Pokaż wiadomość
Ubierać się w to, co się chce...
dokładnie tak
anega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 14:53   #6
olga123
Przyczajenie

Niestety Ja też nie potrafię się przełamać jedyne co widzę jak się ubiorę w spódnice do moje zbyt masywne łydki.jeszcze kiedyś zadawałam się z takim dupkiem który zrobił mi piękną przysługe mówiąc jeszcze nie miałem dziewczyny z takimi dużymi łydkami i jak tu się ubierać w spódniczki.
olga123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 15:12   #7
nothing_matter
Zadomowienie

mi się moje łydki nigdy nie podobały. inni mówili, że się nie znam, że przecież większe łydy chodzą po ulicach, no ale ja się uparłam. i chodziłam bez przerwy w długich spodniach. no miałam też spodnie do pół łydki... ale nosiłam je tylko do wysokich trampek (ah te moje czerwone trampy ). no ale rok temu się przełamałam i stwierdziłam koniec z tym i w mojej szafie zagościło kilka mini może tak od razu nie wyglądają ślicznie, ale mówię Ci... jak ładnie się opalisz to łydki nawet nie będą zwracały na siebie uwagi także najlepiej noś to, co chcesz... w czym będzie Ci wygodnie i przewiewnie... w koncu upalne lato przed nami

Edytowane przez nothing_matter
Czas edycji: 2008-03-10 o 22:05
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 15:15   #8
SarahMoon
Zadomowienie

olga123
Mi się wydaje ,że kiedy jest upał warto schować do szuflady wszelkie kompleksy, każdy myśli o tym ,żeby było jak najbardziej komfortowo dla ciała, a katowanie się w długich spodniach jest bez sensu. Osobiście prędzej zwrócę uwagę na osobę zbyt ciepło ubraną w upał niż na taką co nosi krótkie spodenki niezależnie od figury. Oczywiście możesz też nosić długie ,zwiewne spódnice ,rozszerzane ku dołowi, pełno takich w sklepach.
SarahMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 16:10   #9
carla1010
Rozeznanie

GG do carla1010

Tez mam ten kłopot. Kozaków tej zimy kupic nie moglam choć moje łydki są może masywniejsze ale to w koncu nie monstrum.
Długo się przełamywałam, tym bardziej ze uda i długość nóg nie jest zatrwarzająca. Ale wolę się nie męczyć w upały w długich spodniach. Ale Tobie radzę albo fajne szerokie bawełniane lub laniane spodnie, byle nie opięte bo skóra musi oddychać. Albo ewentualnie kup buty na koturnie lub niewielkiej szpileczce w cielistym kolorze, ewentualnie jasny brąz to wydłuży łydkę i wysmukli i wtedy dłuższa spódniczka do kolana i powinnaś siebie polubić.
Ja już teraz śmigam w płaskich bo troszkę się odkompleksiłam, choć mam dni że najchętniej bym się oddała w ręce chirurga plastyka.
carla1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 18:30   #10
Masiaczek
Rozeznanie

Napewno nie męcz się w długich spodniach przy 40 stopniach!!!!!!!!!!! Na wiosnę i lato kompleksy nalezy schowac do szafy z zimowymi ubrankami!!!!!!! ja sama mam dosc masywne łydki a chodzę nawet w obciskających je leginsach najwazniejsze to to zeby się dobrze i wygodnie czuć a pozatym wiele dziewczyn mam poprostu grubsze lydki z powody uprawiania sportów a jesli tak nie masz to radze biegac i chodzic w wodzie do kolan to naprawde pomaga

Masiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 18:48   #11
isa666
Zakorzenienie

Zawsze można założyć dłuższą, zakrywającą łydki spódnicę, ale z lekkiego i przewiewnego materiału i wtedy nie jest gorąco i nie ma kompleksów

Ja z kolei mam chude łydki i dlatego nie noszę krótkich spódniczek a takie do połowy łydki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 19:11   #12
maniooreczka_87
BAN stały

[ciach]

Edytowane przez Meariel
Czas edycji: 2007-05-27 o 20:43 Powód: reklama
maniooreczka_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 19:24   #13
Eire
Raczkowanie

maniooreczka robienie autoreklamy jest na wizazu zabronione....chyba, ze zaplacilas:conf used:

avatarek ze strony: e-avatarki.mylog.pl
Eire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 11:17   #14
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss

dziewczyny mam ten sam problem moje nogi nie grzesza zgrabnościa...tzn sa proste ale grubeee w upały wiadomo uda się jakoś zakryje, ale te okropne łydyyyy...ja staram się nosić spodenki do połowy łydki żeby zakryć ich najgrubszą część, kostki mam nienagorsze...ale spudnicy to chyba się nie odważę założyć tego lata...
Stary 2007-05-28, 14:28   #15
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

a ja tez miałam taka łydko-obsesję, też miałam problem z kozakami na zimę i wpódniczki zakładałam od wielkieog dzwonu.. a teraz się przełamałam- mierzyłam dziś różne szorty i ich nie założę, ale to raczej ze względu na biodra/uda, ale lekkie rybaczki, spódniczki i sukienki TAK!! w ogóle jak się tak przeglądałam w lustrze, to w sukience nóżki w ogóle wyglądają zgrabniej i bardziej tak hmm kobieco.. poza tym czuje sie bardziej kobieco i pewniej nie wiem skąd to się bierze.. a dziś np cały dzień śmigam w rybaczkach tuż za kolano i myślę, jak się ładnie łydki opalą
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 16:07   #16
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss

wszystko zależy od tego jaka ta łydka jest na prawdę...bo wiadomo jak dziewczyn jest szcupła to ta łudka nie będzie jakas wielka i odrażająca, ale jak ma taką budowę jak ja i do modelek nie należy to taka łydka może odstraszać
i teraz już sama nie wiem...mam iśc za 2 h na kosza...chyba założę najdłuższe rybaczki jakie mam...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości