Młodzi-jak wam sie mieszka z tesciami(lub rodzicami)pod jednym dachem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-20, 18:28   #1
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Młodzi-jak wam sie mieszka z tesciami(lub rodzicami)pod jednym dachem?

Wiadomo, że wielu z młodych wolałoby mieszkac na swoim, nie z rodzicami czy teściami... Ale moze jest ktos tu na tym forum, kto jednak mieszka z tesciami lub rodzicami i mogłby podzielic sie swoimi spostrzezeniami? Jestem ciekawa jak to jest.. no wiecie, czy rzeczywiscie pewne stereotypy dotyczace tesciów czy rodzicówsie sprawdzaja//, ze we wszystko sie wtracaja, ze zero prywatnosci i wogole.. jak z intymnoscia? nie przeszkadza wam to, ze tuz za sciana rodzice spia a wy własnie charcujecie? bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi tych, którzy własnie sa w takiej sytuacji.pozdrawiam

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 23:44   #2
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Młodzi-jak wam sie mieszka z tesciami(lub rodzicami)pod jednym dachem?

Już prawie póltora roku mieszkamy z teściową i niestety nie jestem zachwycona Najgorzej było na poczatku,ale może dzieki temu zdecydowalismy sie na budowe własnego domku. Niestety, mimo,ze juz sie buduje potrwa to jeszcze pare lat i na ten czas jestem skazana na towarzystwo teściowej Teraz nasze relacje sa juz lepsze,ale ja nigdy nie będę czuła sie tu jak we własnym domu
Trudno mowic o prywatnosci jak tesciowa za scianą,ale zawsze znajdzie sie okazja aby spokojnie sie poprzytulać

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 07:51   #3
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ja mieszkam u tesciowej już prawie 2 lata (bez 3 ms) ale na szczęście już 1 czerwca idziemy na swoje (wynajelism sobie mieszkanko w domu rodzinnym). Jestem poprostu szcześliwa bo czasmi to juz wytrzymać nie mogłam O intymności to prawie wogóle nie było mowy, na początku wtrącanie się było na porządku dziennym. Teraz chyba zrozumiała, że synek ma już zonę i matkowanie ograniczyło si na pewnego stopnia. Nie czułam się jak u siebie i w zyciu bym się nie czuła. Najgorzej tez nie było ale jednak lepeij zyc osobno jeśli jest taka mozliwość. Poza tym mojej tesciowej nic nie przegadasz a to mnie wnerwiało.
Po długim naciskaniu męża (oj, biedny był przez jakiś czas) doszliśmy do porozumienia i idziemy na swoje. Wolę teściową miłą od święta aniżeli na co dzień, bo rz, że będe mogła sobie robić wszystko po swojemu, dwa niebędzie o wszystkim wiedzieć, co sie w domu dzieje, a trzy nie bedzie rozpowiadac o wszystkm po całej rodzinie (a to należy chyba do jej zwyczaju ).

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 10:22   #4
taszkin
Zakorzenienie

My mamy dwa domy Mój rodzinny i Jego rodzinny. Prowadzimy koczowniczy tryb życia w ich obrębie. Nasze gniazdko jeszcze się 'lepi', musimy jeszcze poczekać z kilka miesięcy. Mieszkanie z rodzicami? jest dobrze. Jest wspaniale, bo bardzo lubimy przebywać i mieszkać z jednymi i drugimi. Co nas męczy - to jeżdżenie. Zabiera masę czasu i burzy organizację (choć po 8 latach powinniśmy przywyknąć).
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 13:41   #5
inka1980
Zadomowienie

My mieszkamy z moimi teściami i gdzieś tak na Boże Narodzenie chyba przeniesiemy się do naszego mieszkanka. Bardzo się cieszymy z tego powodu, bo na pewno lepiej jest mieszkać oddzielnie, ale nie mogę powiedzieć, tak, jak Wy, że bardzo narzekam na mieszkanie z teściami, wręcz przeciwnie. Już pomijam to, że teraz muszę daleko dojeżdżać do pracy i późno wracam do domu, a moi teściowie są oboje na emeryturze, więc jak wracam do domu, to w domu jest: posprzątane, poprane, wyprasowane, zawsze czeka na nas obiad i jedyne, co musimy robić, to sprzątać nasz pokój. Nawet nie zmywamy, bo teściowa ma swój system i nie chce, żebyśmy się wtrącali. Jeśli chodzi o intymność to też nie narzekamy, bo teść ma pokój z dala od naszego, a teściowa wcześnie chodzi spać, a w niedziele i święta oni baaardzo często gdzieś wychodzą i mamy mieszkanie do swojej dyspozycji. A jeśli chodzi o wtrącanie się, to tata tego wcale nie robi, a mama, no cóż, wtraca się - tzn przekazuje swoje opinie, rady, propozycje, ale wie, że zawsze zrobimy tak, jak tego sami będziemy chcieli.
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 09:13   #6
sternisia
Przyczajenie

Niestety również mieszkamy z rodzicami. Tylko, że z moimi. Jesteśmy małżeństwem z tygodniowym stażem ale przed ślubem mój Pawlik pomieszkiwał ze mną. Jak na razie sielanka ale nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieszkali razem z rodzicami dożywotnio. Zero intymności. Realia na własne mieszkanko nikłe. Oboje pracujemy na państwowych posadach. Czyli kicha.
sternisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 09:23   #7
sanetka
Zakorzenienie

my slub bierzemy za rok i ciezko bedzie wymyslec cos z mieszkaniem.
mam taka tesciowa ze w zyciu nie pojde do niej mieszkac. nawet argument ze cale pietro domu jest wolne mnie nie przekonuje nie chce zeby mi sie wtracala w zycie(a tak bedzie) i juz. u mnie nie ma warunkow do mieszkania razem. zreszta skoro zarzekam sie ze do tesciowej nie pojde to i tego samego nie bede wymagala od TZa.
pozostaje nam wynajac mieszkanie przejsciowo. i namawiam TZ zebysmy jeszcze tej jesieni zaczeli budowe domu. mozemy liczyc na pomoc wiec im szybciej zaczniemy tym szybciej pojdziemy na swoje

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 11:04   #8
kociulek
Zakorzenienie

Sanetka,doskonale cie rozumiem Ale czy w związku z budową domu macie juz załatwiona całą biurokrację??? My jesteś na etapie budowy domu i musze ci powiedzieć,że to nie jest tak hop siup Samo załatwianie papierów zajęło nam ok roku,a bez tego nie możesz rozpocząć budowy

My + A + K +
Stary 2007-06-18, 11:08   #9
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Sanetka,doskonale cie rozumiem Ale czy w związku z budową domu macie juz załatwiona całą biurokrację??? My jesteś na etapie budowy domu i musze ci powiedzieć,że to nie jest tak hop siup Samo załatwianie papierów zajęło nam ok roku,a bez tego nie możesz rozpocząć budowy
to sa jeszcze plany. nawet projekt nie wybrany. ale sytuacje mamy baardzo komfortowa. mama jest geodetka. wyznaczy nam sama, orientuje sie co i gdzie zalatwic. w urzedzie znajomosci, projektant za darmo. wiec mysle ze od tej strony nie bedzie wielkiego problemu. tak myslelismy zeby sie z tym obrobic przez zime, na wiosne zalac fundamenty a we wrzesniu za rok (czyli po slubie) myslec co dalej

Stary 2007-06-18, 11:21   #10
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
to sa jeszcze plany. nawet projekt nie wybrany. ale sytuacje mamy baardzo komfortowa. mama jest geodetka. wyznaczy nam sama, orientuje sie co i gdzie zalatwic. w urzedzie znajomosci, projektant za darmo. wiec mysle ze od tej strony nie bedzie wielkiego problemu. tak myslelismy zeby sie z tym obrobic przez zime, na wiosne zalac fundamenty a we wrzesniu za rok (czyli po slubie) myslec co dalej
Mam nadzieję,że wszystko pójdzie po waszej mysli
U nas sprawa z geodetą zajęła 4 dni,ale chodzenie wszędzie załatwianie pozwoleń itd. itp Koszmar! Fakt,jeżeli odchodzi ci geodeta i projekt,to juz jest sporo finansowo,ale to jeszcze kropla w morzu Ale,tak jak pisałaś, im szybciej zaczniecie,tym szybciej pójdziecie na swoje A to jest najwazniejsze

My + A + K +
Stary 2007-06-18, 11:25   #11
sanetka
Zakorzenienie

co doo zalatwiania...dzialka bedzie wlasnoscia mojej mamy ( z powodow prawno-skarbowo-finansowych) wiec to ona bedzie musiala zalatwiac. a ze sie w tym orientuje to mysle ze pojdzie szybko. ja tam jestem dobrej mysli ze to wcale nie bedzie takie ciezkie.

Stary 2007-06-18, 11:59   #12
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
My mieszkamy z moimi teściami i gdzieś tak na Boże Narodzenie chyba przeniesiemy się do naszego mieszkanka. Bardzo się cieszymy z tego powodu, bo na pewno lepiej jest mieszkać oddzielnie, ale nie mogę powiedzieć, tak, jak Wy, że bardzo narzekam na mieszkanie z teściami, wręcz przeciwnie. Już pomijam to, że teraz muszę daleko dojeżdżać do pracy i późno wracam do domu, a moi teściowie są oboje na emeryturze, więc jak wracam do domu, to w domu jest: posprzątane, poprane, wyprasowane, zawsze czeka na nas obiad i jedyne, co musimy robić, to sprzątać nasz pokój. Nawet nie zmywamy, bo teściowa ma swój system i nie chce, żebyśmy się wtrącali. Jeśli chodzi o intymność to też nie narzekamy, bo teść ma pokój z dala od naszego, a teściowa wcześnie chodzi spać, a w niedziele i święta oni baaardzo często gdzieś wychodzą i mamy mieszkanie do swojej dyspozycji. A jeśli chodzi o wtrącanie się, to tata tego wcale nie robi, a mama, no cóż, wtraca się - tzn przekazuje swoje opinie, rady, propozycje, ale wie, że zawsze zrobimy tak, jak tego sami będziemy chcieli.
To jestem pełna podziwu i trzymam kciuki, zeby tak zawsze było

A my wreszcie jesteśmy na swoim. Od 1 czerwca wynajmujemy mieszkanko w domu jednorodzinnym. wszystko osobno. Jest super

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 17:40   #13
inka1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
To jestem pełna podziwu i trzymam kciuki, zeby tak zawsze było
No my też mamy taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
A my wreszcie jesteśmy na swoim. Od 1 czerwca wynajmujemy mieszkanko w domu jednorodzinnym. wszystko osobno. Jest super
No my w zasadzie po to mieszkamy z teściami, żeby nie wynajmować niczego i nie płacić komuś za mieszkanie w którym i tak nic nie możemy urządzić po swojemu. Ale pewnie tak jest i tak lepiej, niż mieszkać z kimś. Jedno woleć. Nam do mieszkania we dwoje jeszcze trochę zejdzie - remont będzie chyba znacznie dłuższy niż sądziliśmy :/
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 12:58   #14
janicka
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Młodzi-jak wam sie mieszka z tesciami(lub rodzicami)pod jednym dachem?

a ja mieszkam z tesciowa i szwagierka...i jest to horror prawdziwy.. oczywiscie na pocztku miodzio a teraz minelo pol roku, pojawil sie synek i dochodzi do tragicznych awantur, prawdopodobnie w przyszlym tygodniu wyprowadzamy sie do wynajmowanego mieszkania. podpisujemy umowe na 5 lat, placimy kaucje ok 2 tys i mozemy sie wprowadzac. koszty sa wieksze ale spokoj dla malenstwa jest ponad pieniadz. on czuje nasze wszystkie nerwy i tez jest nie spokojny. mieszkanie u kogos??- "NIE POLECAM"

http://tickers.baby-gaga.com/t/catca..._Igorek+ma.png
janicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-27, 12:21   #15
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Jak mi sie mieszka hmmm jako tako gdyby nie ciagle pretensje tescia ... tesciowa nawet ok zawsze jest po mojej stronie i cigle cos mi podsuwa ogorki konfitury pomidory itp ale juz za miesiac robimy wyjazd z tad tzn od tesciow i szukamy czegos do wynajecia ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-04, 10:02   #16
Margolita
Przyczajenie

No np. ja mieszkam z teściową i tak już zostanie (teść nie żyje). Niby jest ok ale czasem mnie denerwuje. musi wszystko wiedzieć i w ogóle.... Na szczęście mojego męża siostra wpada do nas czasem i jak słyszy co teściowa mówi to wtedy ona się wtrąca że to ja jestem żoną i sama powinnam robić co i jak chcę. A tak poza tym to jest na tyle znośnie, że nie mam jeszcze ochoty się wyprowadzać a i tak bym nie mogła bo mąż dzidziczy dom razem z matką
Margolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 08:40   #17
Asik_
Zakorzenienie

wspolczuje dziewczyny:/ U kogos w domu ciezko poczuc sie jak u siebie.
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 09:05   #18
whyata
Raczkowanie

GG do whyata

Ja mieszkam z męzem sama od ślubu i uważam , że jest cudownie. Moglibysmy mieszkać u teściowej, bo ma duże mieszkanie i przy tym zaoszczędzilibysmy troche pieniązków z wynajmnu, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie mieszkania u niej.. Raz na jakiś czas sie spotkac - ok, pomóc w czyms - też spoko, ale mieszkać, nie da rady.
Dużo zależy od tego, jaką masz teściową, ja np. mam moją dosyc po 3 godzinach (wtrącanie, wieczne rady na zasadzie, zróbisz jak chcesz , ale "MOIM ZDANIEM..."...no i foch, jak zrobie inaczej, no i teściowa jest na dodatek bardzoooo pobożna, aż przesadnie)
whyata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-03, 09:12   #19
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

My mieszkaliśmy ok 0,5 roku po ślubie z moimi rodzicami i było lepiej niż mogłabym przypuszczać..

Ale w między czasie kupiliśmy i wykończyliśmy własne M i teraz jest jeszcze lepiej

Ale na zamieszkanie z teściami bym sie nigdy nie zgodziła.... mogło by być nie ciekawie
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-15, 14:35   #20
koraa21
Raczkowanie

GG do koraa21

Edytowane przez koraa21
Czas edycji: 2008-02-17 o 12:13
koraa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-16, 22:26   #21
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

O kurna jak Was czytam to aż się boję. Wiem, że po ślubie będziemy musieli pomieszkać trochę z rodzicami. Jak narazie ja twierdzę, że u mnie a mój TŻ ze u niego) Nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami i już widzę jak MY się kłócimy i jak NASZ związek na tym cierpi. Pocieszam się tylko świadomością, że to jedynie na kilka miesięcy.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 22:31   #22
edytaaaaaa
Przyczajenie

No i teraz ja też się zastanawiam.... ale mieszkać będziemy u moich rodziców. Ale niestety muszę przyznać, że moja mama muuusi wszytsko wiedzieć jest strasznie ciekawska tzw. szpieg dosłownie troszki kicha, że to moja mama a nie teściowa heh...ale mam nadzieje iż zakupimy sobie mieszkanko.... slub w sierpniu i dlatego chcemy używane M aby szybko się przeprowadzic i powoli robić sobie remonty w zależności od środków finansowych...
edytaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 00:01   #23
marciulek
Raczkowanie

Oj, ja jeszcze nie jestem po ślubie,ale to juz pewnie niedaleka przyszłosc.
Jużmartwię się jak to bedzie po ślubie,bo ja do mojego TŻ nie chcę iść, i on pewnie do mnie też nie bardzo,chociaz u mnie przesiaduje większość swojego wolnego czasu.
Kurcze taka głupia sytuacja...ja dziedzicze dom(też z rodzicami) Mój TŻ też ma dom i gdyby sie wyprowadził zostawia sama mamę,chociaż na piętrze mieszka u niego druga rodzina.... najlepiej iśc na swoje,ale marne szanse,przynajmniej na długi czas.

21.01.2010 Gabrysia- 3870g i 57cm SZCZĘŚCIA!
marciulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 17:51   #24
izus123
Raczkowanie

Ach,u mnie tez marne szanse.Raczej dozywotnio mieszkac nad rodzicami nie bede,ale kilka lat sie zapowiada.dobrze,ze to dom,a nie mieszkanie Dziwnie bedzie,bo od 3 lat mieszkamy razem,a tu nagle boom!...do rodzicow. Staram sie myslec pozytywnie...ze zaoszczedzimy,ze dzieeckiem nam sie zajma i takie tam
Dziewczyny,pozytywne nastawienie to polowa sukcesu
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 17:57   #25
passionfruit
Zakorzenienie

My mieszkalismy z teściami przez 2 miesiące. Nie moge narzekać, choć oczywiście nie ma to jak na swoim.
Teściowa do niczego się nie wtrącała, chociaż czasem widziałam że gryzie się w język
Stary 2008-06-06, 19:55   #26
edytqa
Przyczajenie

GG do edytqa

My mieszkamy z teściami w jednym domu, choć mamy dla siebie całe piętro, osobne wejście, kuchnię, łazienkę, czyli osobne mieszkanie.
Jednak po 11 miesiącach ja już mam dosyć.
Od początku teściowa badała moją wytrzymałość i to jak bardzo pozwolę jej się wtrącać. Próbowała mi znosić kwiatuszki, obrusiki i inne rzeczy, których jej zdaniem u nas brakuje, a powinny być.
Jednak od początku się nie dawałam i przez to stałam się dla niej wrogiem publicznym nr 1. Zaczęła strasznie biadolić jaka to ja jestem okropna i zalić się wszystkim dookoła.
Oprócz tego oboje z teściem są bardzo ciekawscy. Interesują się wszystkim: dlaczego nie poszliśmy do pracy, gdzie wychodzimy itp. Co prawda z czasem trochę przystopowali, ponieważ widzieli, że nie odpowiadamy i denerwujemy się, chociaż oczywiście ciągle się z tego powodu obrażają.
Teraz jest już i tak znacznie lepiej w porównianiu z początkami, a to dlatego, że się do nich praktycznie przestałam odzywać, odpowiadam tylko krótko na jakieś zadawane mi pytania, a w pogawędki wcale się nie wdaję. Poza tym przestało mnie całkowicie obchodzić ich zdanie na mój temat.
Przynajmniej już się prawie wcale z ich powodu nie kłócimy z mężem, bo na początku było strasznie, szczególnie jak teściowa próbowała nastawiać go przeciwko mnie i wygadywać mu głupoty. On jednak wszystko mi powtarzał i, mimo że przez to coraz bardziej ich nienawidziłam, wiedziałam, że jest po mojej stronie. Teraz już rozumie, że denerwuje mnie każda chwila którą muszę spędzać w ich towarzystwie (np. z okazji jakichś świąt czy imienin) i nie marudzi, ze nie chodzimy do nich czasami tak bez okazji.
Nie przewiduję, żeby sytuacja miała się zmienić, szczególnie, że teściowie doprowadzili do tego, że nie mogę już nawet na nich patrzeć ani ich słuchać.
Stary 2008-06-07, 21:35   #27
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Jeśli tak ci źle z nimi to się wyprowadźcie i nie będziesz musiała oglądać teściów na oczy i odpowiadać na głupie pytania o to gdzie wychodzicie itp. Moim zdaniem (wnoszę po tym co napisałaś) robisz z igły widły i widzę że zupełnie brak po twojej stronie dobrej woli by ułożyć sobie poprawne stosunki w jakby nie było wspólnym domu.

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 21:37   #28
edytqa
Przyczajenie

GG do edytqa

Po pierwsze - nie możemy się wyprowadzić, ponieważ swoją połowę domu kupiliśmy i wzięliśmy na to kredyt, który teraz spłacamy.
Po drugie - jeżeli chodzi o dobrą wolę to rzeczywiście już jej nie wykazuję, bo widziałam, że moje starania nic nie dają. Na początku inaczej się zachowywałam i dawałam im niejedną szansę.
Po trzecie - naprawdę niczego nie wyolbrzymiam, kosztuje mnie to naprawdę dużo nerwów i już tylko olewanie ich może mnie uratować od zaawansowanej nerwicy. Na szczęście mąż stoi po mojej stronie i to chyba też o czymś świadczy.
Więc jak sama widzisz, to wszystko nie jest takie proste i sądzę, że dziewczyny mieszkające z teściami potrafią mnie zrozumieć i przyznać rację.
Stary 2008-06-10, 20:07   #29
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Trzeba było pomyśleć o wzajemnych stosunkach przed zaciągnięciem kredytu. Tak czy inaczej współczuję teściowej.

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 08:25   #30
edytqa
Przyczajenie

GG do edytqa

Współczujesz teściowej, to znaczy, że mi współczujesz, że mam taką teściową, czy jej współczujesz, że musi ze mną mieszkać?

Kredyt załatwialiśmy zaraz po ślubie, a wcześniej z teściową spotykałam się sporadycznie, a wtedy wiadomo, że każdy inaczej się zachowuje. Co prawda przy organizacji ślubu (organizowaliśmy sobie wszystko sami) coś tam kręciła nosem, a to na godzinę ślubu, a to na menu, a to na miejsce pleneru, ale po tym jak mąż jej powiedział, że to nasz ślub i tak właśnie chcemy, to się więcej nie wtrącała, więć alarm mi się nie włączył.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości