|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Woda w uchu!!
Mam problem...od czasu kąpieli chlupocze mi w uchu!!! Za każdym dotknięciem słyszę "Chlup, chlup"....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Woda w uchu!!
Przechylic głowę, żeby wypłynęło.
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
I nie kąpać się z głową pod wodą
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mi pomaga skakanie.Albo dluższe leżenie na tej stronie gdzie jest woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Wszystko próbowałam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
przechyl w tym kierunku glowe w ktorym uchu chlupocze.I tak pozostan na jakis czas.Najlepiej to sie polozyc na boku.
potem uslyszysz sssss i poczujesz ulge tez mi sie tak kiedys zrobilo bo psiukiem sobie chcialam wyplukac piane z ucha ![]() ![]() innego sposobu nie znam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ojej współczucia nie cierpie jak mi sie tak robi!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Fajniutki watek
![]() A tak poważnie...mi zawsze skakanie pomaga...kurcze jakie to niemiłe uczucie..... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja bym radzila do laryngologa na przeczyszczenie i to szybko.. mi w tamtym roku sie tak zrobilo na basenie, pochodzilam pare dni z przytkanym uchem i sie wdal stan zapalny i wierz mi bolalo jak szlag
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
połóż się spać na tym boku, w którym uchu masz wodę. Hmm, chyba tylko tą metodę znam. Tylko nie wolno tak robić jak moja znajoma - wyprasowała w wysokiej temperaturze chusteczkę i przyłożyła do ucha. Podobno to coś złego robi z bębenkiem, nie pamiętam już co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Odświeżam, bo wszystkie Wasze rady z tego wątku nie pomogły. Od wczoraj mam wodę w uszach po basenie. Byłam z mężem i drań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No tak, ale wiadomo do laryngologa trzeba poczekać na wizytę a to uczucie jest strasznie denerwujące. Nie ma innych sposobów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Możliwe, że w uchu była zalegająca woskowina która przesunela się pod wpływem wody. Spróbuj przez 2-3 dni psikac do ucha preparatem zmiekczajacym woskowine, jeśli to nie pomoże to kup małą strzykawke 5 ml i wenflon. Do strzykawki nalej średnio cieplej wody z odrobiną mydła, z wenflonu wyjmij igle, a na strzykawke nałóż sam wężyk. Przechyl głowę na stronę zatkanego ucha i delikatnie wprowadź wężyk, a następnie przeplucz ucho. Mój TZ miał dokładnie taki sam problem, wcześniej słyszał doskonale, a po wizycie na basenie panikowal że ogłuchł
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja przechylam i podskakuję, chyba tylko raz nie pomogło. Czasami trzeba naprawdę wysoko i długo skakać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dwa dni chodziłam z tą wodą aż w końcu wstałam rano i przeszło. Na szczęście, bo już kota dostawałam. Pewnie spałam na tym uchu i woda wyleciała. W każdym razie może jest jakiś sposób, żeby szybciej sobie z tym problemem poradzić? Nie chcę sama sobie w tym uchu grzebać ani patyczkami, ani wlewać wody strzykawką bo boję się, że coś sobie gorszego zrobię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Wizyta u lekarza to absolutny numer jeden w tej sprawie! Ale może jest jakiś środek chroniący czy tam łagodzący takie objawy, jakieś płukanki może lub spray. Nie zdziwiłabym się, gdyby w aptece mieli całkiem niezły asortyment takich preparatów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No dlatego wolę w uszach sama nie grzebać. Ale byłam w aptece i Pani poleciła mi spray Dolphiner to podobno najskuteczniejszy środek na bazie alkoholu właśnie do usuwania wody z uszu. Mówiła, że to się ucho pływaka nazywa czy jakoś tak. Ktoś wie co to znaczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
RazDwaTrzy
|
Że Twoje ucho lubi pływać hahaha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hehe.. nie no ucho pływaka to podobno powstające zapalenie wywołane dostaniem się wody do ucha zewnętrznego, jej nieusunięcie powoduje rozwój bakterii i zapalenie = ból. Tak przynajmniej przeczytałam na stronie apteki pod tymi kroplami. Zamówiłam, bo kocham basen i nie chce z niego rezygnować tylko przez bolące ucho.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
I będziesz musiała stosować to każdorazowo, po każdej wizycie na basenie / kontakcie uszu z wodą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak, z tego co czytałam na ulotce to psika się po każdym razie kiedy woda mogła dostać się do ucha dzięki temu zapobiega to zapaleniu. Alkohol który jest w tych kroplach zapobiega rozwoju bakterii i sprawia, ze woda która zalega wyparowuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Czyli można rzec, że problem został rozwiązany.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.