|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brązy z Welli Decore lub Safiry
Dziewczyny, czy używałyście brązów tych marek.Chciałabym uzyskać głęboki, ale nie "czarny" brąz.Mam teraz kasztanowe,spłukane po farbie włosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brązy z Welli Decore lub Safiry
Safira ma zdecydowanie mniejszy wybór odcieni brązowych niz wiekszośc innych dostępnych farb,jesli chcesz jasniejszy brąz to napewno do takich nalezy Orentalna Czekolada lub Cynamon. osobiście pododba mi się Drzewo Hebanowe, ale jest to poczatkowo kolorek dość ciemny, dopiero stopniowo po myciach brąz tego odcienia staje się wyraźniejszy ( raczej nie wyjdzie czarny , zastosowałam go na odrosty, gdy resztę włosów miałam jeszcze czarnych i róznica po trzech myciach byla bardzo wyraźna).
Co do Decore nie pododba mi się efekt po farbowaniu , nie jest moim zdaniem dość głęboki , włosy szybko matowieją. Moim zdaniem jasny brąz uzyskasz stosując Ciemny a nawet Średni blond. Elegancki brąz ( mama ma nim robione pasemka ) jest taki jakiś matowy i bez wyrazu choć na opakowaniu wygląda świetnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
witaj
![]() no, chyba że interesuje cię piękna połyskująca smolista czerń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mi ślicznie na włoskach wyszedł Jasny złoty brąz Ale z Garniera Belle Color, a nie Welli. Jest to taki średni brąz, cieplutki, głęboki odcień. Owszem rudawy, ale mi się podoba. Ta rudośc jest również taka fajna, bo bardziej wiśniowa, a w żółtym świetle taka wręcz płomienne (mówię tu o blasku tych włosów) co wg mnie daje fajny efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja polecam "czarujący braz" z Decore. Kolorek wyszedł mi taki sam jak na opakowaniu i nie zniszyła mi włosów. Pozdro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a jak to jest z tym cynamonem? Ostatnio fryzjerka doradzała mi ten kolor. Jak on wygląda?
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Oto tabela odcieni Wella Safira, znajdziesz tam cynamon http://www.wella.pl/consumer/consume...la_odcieni.jsp
jest to zdecydownie cioepły odcień z domieszką miedzi ( bardzo mi sie pododba osobiście, chociaż jeszcze bardziej Tygrysie oko-jego jaśniejszy wariant.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ej na serio to tygrysie oko jest lepsze
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.